Klaipėdoje vyraus poetinis klimatas

"Poezijos pavasaris 2012" pajūrį pasieks kitą pirmadienį, gegužės 21d. ir poetinį klimatą lems visą savaitę. Numatomi permainingi orai, vietomis metaforiški krituliai, poetinių įvaizdžių kruša.


Rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkas

Viskas prasidės Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos Inkaro kiemelyje renginiu "Eilės liejasi laisvai". Savo kūrybą čia galės skaityti visi poezijos kūrėjai. Skaitantiems bus suteikta tribūna ir galimybė parodyti save bei pasiklausyti kitų.

Gegužės 23 d. Skulptūrų parke vyks originalus poetinis renginys "Išėjusiems". Eiles skaitys poetai N. Kliukaitė, D.Molytė, G.Grajauskas, Liudas Pranciškus, R.Latvėnaitė-Kairienė, poetas ir bardas M.Valiukas atliks savo kūrybos dainas. Nenuilstantis poetų draugas Jonulis kvies prie skulptūrų, kurių autoriai ne tik kalė granitą, bet ir rašė poeziją. "Gyvenimas yra pasivaikščiojimas skambant poezijai", – sakė renginio sumanytoja bei globėja Sondra Simanaitienė.

Svečiai, o jų žada būti iš Rusijos – Aleksandras Kovtunas, Genadijus Juško, Sergejus Pogoniajevas, bei iš Estijos – Reet Kudu su savo kūrybos vertėjais Nijole Kliukaite, Alfonsu Jonu Navicku ir Clandestinu, kūrybos vakarą surengs gegužės 25 d. naujai atidarytame Tautinių kultūrų centre.

Poetinis desantas iš Raseinių Maironio skaitymų – Marcelijus Martinaitis, Sara Poison, kritikė Janina Riškutė, Janina Survilaitė (Šveicarija), Hossam Nassar (Egiptas), aktorius Petras Venclovas, dainininkas Danielius Sadauskas ir vietiniai poetai eiles skaitys laive gegužės 26 d. Tą patį vakarą I.Simonaitytės bibliotekos Mažajame kiemelyje vyks baigiamasis poezijos pavasario akordas.


"Poezijos pavasario" programa

Gegužės 21 d. 15 val. Poezijos skaitymai "Eilės liejasi laisvai" (I. Simonaitytės bibliotekos kiemelyje, Herkaus Manto g. 25).

Gegužės 23 d. 15 val. Poezijos skaitymai "Išėjusiems" (Skulptūrų parke).

Gegužės 25 d. 17 val. "Poezijos pavasario" svečių vakaras (Tautinių kultūrų centre, K. Donelaičio g. 6B).

Gegužės 25 d. 12 val. Poetų skaitymai "Eilės jūrai ir miestui" laive.

Gegužės 25 d. 16 val. Baigiamasis "Poezijos pavasario" renginys (I.Simonaitytės bibliotekos vidiniame kiemelyje).



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių