Po sunkios ligos mirė prancūzų šansono legenda F. Hardy

Eidama 81-uosius metus mirė prancūzų šansono atlikėja Francoise Hardy. Apie tai socialiniuose tinkluose pranešė jos sūnus Thomas Dutroncas. Atlikėja nuo 2004 m. sirgo kelių rūšių vėžiu.

F. Hardy išgarsėjo 1962 m. savo hitu „Tous les garcons et les filles“, kurį tada 18-metė prancūzė sukūrė pati. 2023 m. JAV žurnalas „Rolling Stone“ įtraukė ją į 200 geriausių visų laikų atlikėjų sąrašą – F. Hardy jame buvo vienintelė Prancūzijos atstovė.

Pernai F. Hardy žurnalui „Paris Match“ pareiškė norinti „greitai išeiti – be didelių išbandymų“, pavyzdžiui, negalėdama kvėpuoti.

Prancūzijos kultūros ministrė Rachida Dati socialiniuose tinkluose vadino F. Hardy „prancūzų šansono legenda“. „Man ji yra visa mano vaikystė“, – tinkle X pareiškė ministras pirmininkas Gabrielis Attalas, pridurdamas, kad F. Hardu yra „prancūzų ikona“. „Didžiulis liūdesys. Ji mane labai įkvėpė...“, – rašė atlikėjas Michelis Polnareffas.

F. Hardy didžioji meilė buvo Jacques‘as Dutroncas, kuris septintajame dešimtmetyje su tokiais hitais, kaip „Et moi, et moi, et moi“, taip pat šturmavo topų viršūnes. Jiedu susilaukė sūnaus Thomo, kuris irgi tapo atlikėju. Tačiau poros santykiai buvo kupini nusivylimų. Tai atsispindėjo ir F. Hardy muzikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių