Naujos laidos vedėju tapusio V. Radzevičiaus laukia sunki užduotis: lygiųjų čia būti negali

  • Teksto dydis:

Žinomas kulinaras Vytaras Radzevičius įsitikinęs – maisto gryname ore skonis neretai yra ypač magiškas, o kartu simbolizuoja visų mūsų grįžimą ten, kur ir priklauso – į gamtą. Grynas oras, kvapnūs kepsniai ir gera kompanija – ar kas galėtų būti maloniau šiltą vasaros vakarą? Būtent tokiai patirčiai, tapęs naujosios laidos „Lidl grilio talentai“ vedėju, Vytaras nuo kito penktadienio pakvies ir kitus bendraminčius. Gaminti vasarą dar niekuomet nebuvo taip paprasta.

Kiekvieną savaitę du savanoriai – puikiai Lietuvoje žinoma žvaigždė ir ne ką mažiau savo draugų rate populiarus kitas grilio žinovas – bandys atskleisti savo meistriškumą ruošdami netikėčiausius patiekalus ant grilio gražiausiose Lietuvos vietose. Jų užduotis – įtikinti Vytarą, kad geresnio už jį tiesiog nėra, ir būtent jis yra vertas vadintis grilio talentu.

Vytaras šypsosi – bus tikrai įdomu, mat kiekvienas kulinaras turi savo grilio paslapčių, ritualų ir gudrybių, kurias atkartoti žiūrovai iškart po penktadienio laidos bus kviečiami ir namuose. Galbūt savaitgaliui ruošite kepsnį pagal savo mėgstamos Lietuvos žvaigždės receptą? O galbūt jus sužavės kito kulinaro originalus sprendimas, kaip nustebinti būrį draugų grilinimo vakarėlyje?

Tiesa, pačiam V. Radzevičiui kliuvusi užduotis – ne iš lengvųjų. Kiekvieną savaitę būtent jis laidos pabaigoje turės vertinti, kuriam iš dalyvių pagaminti pasisekė geriau.

„Esu itin subtilioje pozicijoje – tokia plona raudona linija (šypsosi). Nors dėl skonio nesiginčijama, man visgi teks paskelbti nugalėtoją. Lygiųjų būti negali. O jūs dar įvertinkite situaciją – juk, kai kur nors vyksta grilinimas, yra daugybė mokovų ir patarėjų, kaip ir ką reikia daryti. Tai – tikras žaidimas su ugnimi“, – šypsojosi kulinaras.

V. Radzevičius / TV3 nuotr.

Visgi sunkiausia bus dalyviams – ir pats V. Radzevičius pripažino, kad gaminti išdidžioje vienatvėje visuomet yra lengviau nei prieš kameras.

„Tai, be abejo, yra papildoma įtampa. Galiu palyginti su Lietuvos krepšinio lygos atsiradimu – Lietuvos čempionato krepšininkai nebuvo įpratę, kad juos rodytų per „teliką“. Ir buvo akivaizdu, kad metant baudas, pavyzdžiui, jie skersakiuodavo į televizijos kamerą... Ir nepataikydavo baudos metimų“, – šypsojosi jis.

Svarbiausia – geras produktas: mėsa, daržovės, žuvis, paukštiena. O receptų yra begalės.

Tačiau ir pats ne vienerius metus savo kulinarinius gebėjimus demonstruodamas prieš kameras, Vytaras turėjo geriausią patarimą tiek dalyviams, tiek ir visiems tiems, kurie jaudinasi gaminti dideliame draugų būryje. „Kaip kokiam jogui reikėtų mintis sukoncentruoti tik gamybai ir daryti tai rūpestingai. Bet, žinoma, su meile. Tada ir ant žarijų paskrudinta duona yra dieviško skanumo“, – šypsosi jis.

Taip pat, anot kulinaro, nors kiekvienas ant grilio gamina savaip, kelios taisyklės puikaus rezultato galėtų padėti pasiekti visiems. Vytaras dalinosi keliomis jų, o likusias žadėjo atskleisti laidoje: „Svarbiausia – geras produktas: mėsa, daržovės, žuvis, paukštiena. O receptų yra begalės. Ir kiekvienas turi savo patirties gamindamas jam geriausiai atrodančiu būdu. Kitas dalykas – temperatūra. Reikia ją sugauti, kad kepami dalykai nesudegtų ar būtų visai neiškepę. Kitaip tariant, tai – darbas su kaitra. Ir dar vienas, itin svarbus dalykas – kepti reikia pasiruošus. Susidėjus šalia grilio viską, ko reikės, kad nereikėtų blaškytis ir lakstyti kažko ieškant – nuo žibintuvėlio vakare iki aštraus peilio ir pjaustymo lentelės.“

Žiūrovai kiekvieną savaitę laidą stebės iš vis kitos įspūdingos Lietuvos vietos, nes, kaip sakė V. Radzevičius, grilinti visi kviečiami bet kur ir bet kada, pačiais įvairiausiais būdais – net ir išsidrožus iešmą.

Laidos „Lidl grilio talentai“ premjera su V. Radzevičiumi – jau nuo kito penktadienio, birželio 3 d., 18 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Čia tikriausiai kažkoks chocholas ?

vidas

vidas portretas
Baisu.Kai laida veda nevykelis, kartais gaila, mastai, na ko cia lendi, tai ne tau. Kai laidos vedejas vidutinybe, jau pikta. Galvoje turiu Radzeviciu ir Starku, dar ir klouna Drukteini. Ir sprendi kryziazodi: kas juos pasiule, kaip jie ten ilindo, kuo sudomino tv vadovus. Isjungiu tv. Tie veidai neverti brangstancios elektros.

Zita

Zita portretas
Jau labai atsibodęs ,,visų rankų meistras,,.Galvojau , kad sulauksime atostogų ekrane
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių