- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Žinomas kulinaras Vytaras Radzevičius įsitikinęs – maisto gryname ore skonis neretai yra ypač magiškas, o kartu simbolizuoja visų mūsų grįžimą ten, kur ir priklauso – į gamtą. Grynas oras, kvapnūs kepsniai ir gera kompanija – ar kas galėtų būti maloniau šiltą vasaros vakarą? Būtent tokiai patirčiai, tapęs naujosios laidos „Lidl grilio talentai“ vedėju, Vytaras nuo kito penktadienio pakvies ir kitus bendraminčius. Gaminti vasarą dar niekuomet nebuvo taip paprasta.
Kiekvieną savaitę du savanoriai – puikiai Lietuvoje žinoma žvaigždė ir ne ką mažiau savo draugų rate populiarus kitas grilio žinovas – bandys atskleisti savo meistriškumą ruošdami netikėčiausius patiekalus ant grilio gražiausiose Lietuvos vietose. Jų užduotis – įtikinti Vytarą, kad geresnio už jį tiesiog nėra, ir būtent jis yra vertas vadintis grilio talentu.
Vytaras šypsosi – bus tikrai įdomu, mat kiekvienas kulinaras turi savo grilio paslapčių, ritualų ir gudrybių, kurias atkartoti žiūrovai iškart po penktadienio laidos bus kviečiami ir namuose. Galbūt savaitgaliui ruošite kepsnį pagal savo mėgstamos Lietuvos žvaigždės receptą? O galbūt jus sužavės kito kulinaro originalus sprendimas, kaip nustebinti būrį draugų grilinimo vakarėlyje?
Tiesa, pačiam V. Radzevičiui kliuvusi užduotis – ne iš lengvųjų. Kiekvieną savaitę būtent jis laidos pabaigoje turės vertinti, kuriam iš dalyvių pagaminti pasisekė geriau.
„Esu itin subtilioje pozicijoje – tokia plona raudona linija (šypsosi). Nors dėl skonio nesiginčijama, man visgi teks paskelbti nugalėtoją. Lygiųjų būti negali. O jūs dar įvertinkite situaciją – juk, kai kur nors vyksta grilinimas, yra daugybė mokovų ir patarėjų, kaip ir ką reikia daryti. Tai – tikras žaidimas su ugnimi“, – šypsojosi kulinaras.
V. Radzevičius / TV3 nuotr.
Visgi sunkiausia bus dalyviams – ir pats V. Radzevičius pripažino, kad gaminti išdidžioje vienatvėje visuomet yra lengviau nei prieš kameras.
„Tai, be abejo, yra papildoma įtampa. Galiu palyginti su Lietuvos krepšinio lygos atsiradimu – Lietuvos čempionato krepšininkai nebuvo įpratę, kad juos rodytų per „teliką“. Ir buvo akivaizdu, kad metant baudas, pavyzdžiui, jie skersakiuodavo į televizijos kamerą... Ir nepataikydavo baudos metimų“, – šypsojosi jis.
Svarbiausia – geras produktas: mėsa, daržovės, žuvis, paukštiena. O receptų yra begalės.
Tačiau ir pats ne vienerius metus savo kulinarinius gebėjimus demonstruodamas prieš kameras, Vytaras turėjo geriausią patarimą tiek dalyviams, tiek ir visiems tiems, kurie jaudinasi gaminti dideliame draugų būryje. „Kaip kokiam jogui reikėtų mintis sukoncentruoti tik gamybai ir daryti tai rūpestingai. Bet, žinoma, su meile. Tada ir ant žarijų paskrudinta duona yra dieviško skanumo“, – šypsosi jis.
Taip pat, anot kulinaro, nors kiekvienas ant grilio gamina savaip, kelios taisyklės puikaus rezultato galėtų padėti pasiekti visiems. Vytaras dalinosi keliomis jų, o likusias žadėjo atskleisti laidoje: „Svarbiausia – geras produktas: mėsa, daržovės, žuvis, paukštiena. O receptų yra begalės. Ir kiekvienas turi savo patirties gamindamas jam geriausiai atrodančiu būdu. Kitas dalykas – temperatūra. Reikia ją sugauti, kad kepami dalykai nesudegtų ar būtų visai neiškepę. Kitaip tariant, tai – darbas su kaitra. Ir dar vienas, itin svarbus dalykas – kepti reikia pasiruošus. Susidėjus šalia grilio viską, ko reikės, kad nereikėtų blaškytis ir lakstyti kažko ieškant – nuo žibintuvėlio vakare iki aštraus peilio ir pjaustymo lentelės.“
Žiūrovai kiekvieną savaitę laidą stebės iš vis kitos įspūdingos Lietuvos vietos, nes, kaip sakė V. Radzevičius, grilinti visi kviečiami bet kur ir bet kada, pačiais įvairiausiais būdais – net ir išsidrožus iešmą.
Laidos „Lidl grilio talentai“ premjera su V. Radzevičiumi – jau nuo kito penktadienio, birželio 3 d., 18 val. per TV3.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kalėdinė magija jau gaubia pasaulio miestus
Nepaisant visos komercijos, Kalėdų magija jau gaubia įvairiausius pasaulio miestus – nuo Kopenhagos ir Vienos iki tolimojo Honkongo ir net Tokijo. Nors iki tikrųjų Kalėdų dar visas mėnuo, jų gerbėjai jau švenčia. ...
-
Tarpiniai rezultatai: Bazelio rinkėjai pritarė 2025-ųjų „Eurovizijos“ finansavimui1
Šveicarijos Bazelio miesto rinkėjai sekmadienį pritarė, kad 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui surengti būtų skirta beveik 38 mln. eurų, rodo tarpiniai rezultatai, gauti netrukus po balsavimo pabaigos. ...
-
J. Statkevičiaus sėkmės paslaptys: į kolekcijos pristatymą Paryžiuje vežėsi švęstą vandenį10
Vienas garsiausių Lietuvos dizainerių Juozas Statkevičius dar ne taip seniai pribloškė savo gerbėjus surengęs naujosios kolekcijos pristatymą Paryžiuje, o vėliau jį pakartodamas ir Vilniuje. TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ ži...
-
U. Siparės namuose jau sužibo įspūdinga eglė: nuo šiol mane vadina Kalėdų ambasadore17
„Didelio netikėtumo čia nėra – pas mane visada Kalėdos atkeliauja anksti“, – juokėsi jau šventiškai namus pasipuošusi televizijos laidų vedėja, naujoji LNK projekto „Kaukės“ detektyvė Ugnė Sipa...
-
Kam važiuoti į Laplandiją, jei turime Palangą?!3
Nuo jaukių vakarienių, pramogų šeimai iki energingų renginių ir fejerverkų – šventiniu laikotarpiu Palanga stengiasi patenkinti kiekvieno poreikius. Šiųmetis švenčių laukimas mylimiausiame kurorte prie jūros bus pers...
-
E. Dragūnas prisiminė skandalą sukėlusią frazę: man neleido nei pasisakyti, nei pasiaiškinti
2022 metais prasidėjus karui Ukrainoje, grupės „SEL“ lyderis Egidijus Dragūnas socialiniuose tinkluose pareiškė, jog šis žmonių gyvybes pasiglemžiantis reiškinys – „natūralus planetos išvalymas“...
-
A. Švilpauskas ir A. Oleinik atliko DNR tyrimą: norėjo įsitikinti, ar ne broliai2
Lietuvos muzikos padangėje: naujas duetas, kokio muzikos mylėtojai jau seniai nematė ir negirdėjo! Du žinomi atlikėjai: Arnas Švilpauskas ir Anatolijus Oleinik suvienijo jėgas pasivadindami „NeBroliais“, dueto gimimui pasirinkdami tra...
-
Šveicarai balsuos dėl finansavimo 2025-ųjų „Eurovizijai“2
Bazelio rinkėjai sekmadienį spręs, ar galima išleisti dešimtis milijonų eurų viešųjų lėšų 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui organizuoti – oponentai šią galimybę vadina viešųjų i&s...
-
L. Suodaitis: maisto išmetimas man yra didelė nepagarba gamtai ir įdėtam darbui6
Žinomas verslininkas, LNK projekto „Kaukės“ penktojo sezono komisijos narys Laurynas Suodaitis neslepia – kulinarija yra jo aistra, tačiau maisto švaistymo problema jam kelia ne tik nerimą, bet ir daugybę klausimų. Kodėl pasauli...
-
Ragina naujai atrasti žiemišką Lietuvą
VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ ragina keisti požiūrį į lietuvišką žiemą ir šaltąjį metų laiką skirti atradimams ir pažinčiai su dar neišbandytomis pramogomis. Siekdama paskatinti lietuvius keliauti po šal...