Nuomonės formuotoja apie paspirtukininko partrenktą dukrą: tapau tiesiog paranojike mama

  • Teksto dydis:

Prekės ženklo „Vysniog“ įkūrėjos Gabijos Vyšniauskaitės-Šutavičienės dukra Olivija tapo nelaimingo įvykio auka – mergaitę gatvėje partrenkė paspirtukininkas, važiavęs itin dideliu greičiu. Skaudžiu įvykiu garsi nuomonės formuotoja sutiko pasidalinti su portalu LNK.LT, o į šią visuomenę neraminančią situaciją sureagavo ir traumatologas Andrius Vaitiekus.

G. Vyšniauskaitė-Šutavičienė atviravo, kad šiurpus įvykis nutiko sekmadienį, populiarioje Vilniaus vietoje. Moteris teigė, kad sostinės centre ji kartu su dukra laukė į sutartą vietą atvykti turėjusios draugės.

Kol prie suoliuko laukė draugės, paspirtuku atvažiavusi Gabijos dukra nusisegė dėvėtą šalmą.

Deja, mergaitę praėjus vos kelioms akimirkoms, parbloškė šaligatviu važiavęs paspirtukininkas. Šią istoriją verslininkė dar detaliau papasakojo socialiniame tinkle „Instagram“.

„Laukėme draugės, dukra sako: „Mama, galiu nusiimti šalmą, kol laukiame? Aišku, leidau. Po minutės ją tiesiogine ta žodžio prasme nuskynė paspirtukininkas... Kol ji tiesiog gatvėje, kur pilna žmonių ir kitų vaikų, ji norėjo nubėgti pasisveikinti su drauge, kuri buvo per dešimt metrų. Net nepavadinčiau čia gatve, o šaligatviu, kur eina srautai žmonių su mažais vaikais“, – šiurpų įvykį prisiminė nukentėjusios mergaitės mama.

Anot verslininkės, paspirtukininkas šaligatviu skriejo dideliu greičiu. Gabija dėkojo Dievui, kad tokiu greičiu skriejusio paspirtukininko nublokšta mergaitė patyrė tik nedidelius sužalojimus – buvo nubrozdintos kojos ir skruostas.

G. Vyšniauskaitė-Šutavičienė pridūrė, kad iš karto po incidento dukrą suskubo tikrinti, ar nėra rimtesnių sužalojimų.

„Visą išjudinau, galvojau, kviesti greitąją ar ką daryti? Tiesiog ji klykė, kad nenori daktarės, liepiau pašokti man visą ančiukų šokį, akis sukinėjo, vadinasi, sąmoninga. Supratau, kad mums baigėsi taip laimingai, kad net nesuvokiau, kaip ji taip švelniai krito su tokiu greičiu ir tokiu smūgiu“, – sakė Gabija socialinėje erdvėje.

Nuomonės formuotoja atviravo, kad šis įvykis išgąsdino tiek nutrenktą mergytę, tiek įvykį mačiusią mamą.

„Aš tapau tiesiog paranojike mama, kuri dabar kiekvieną žingsnį ją saugos... Nors ir taip niekada nebuvo, kad nežiūrėčiau savo vaiko, kiekvienas gavome pamoką, labai didelę ir aiškią“, – pridūrė Gabija.

Tiesa, nelaimingo incidento kaltininkas nepasišalino iš įvykio vietos ir suskubo padėti nublokštai mergytei.

„Vyrukas – jaunas užsienietis. Pats persigando, siūlė visą įmanomą pagalbą, praleido visą valandą kartu, pasiėmiau jo numerį (nors nežinau, kas iš to), primygtinai to prašė. Kai po kurio laiko supratau, kad viskas gerai, tiesiog pasakiau, kad nupirktų jai ledų. Turės didžiulę pamoką, tik gaila, kad jiems reikia mokytis ant mažų vaikų ir kitų žmonių“, – pasakojo verslininkė G. Vyšniauskaitė-Šutavičienė.

Garsi moteris portalui LNK.LT atviravo, kad eismo įvykiai su paspirtukais – opi problema.

„Man daug žinučių plaukia iš mamų, kurios rašo, kad darosi labai nesaugu vaikščioti gatvėje. Mane jos taip pat ragina sukurti peticiją, kurioje žmonės pasirašytų už paspirtukų panaikinimą“, – pasakojo Gabija.

Gydytojai pabrėžia – elektrinių paspirtukų ar dviračių vairuotojai, patekę į eismo įvykį, neretai sunkiai susižaloja. Užpernai su elektriniais paspirtukais įvyko 208 eismo įvykiai, per juos buvo sužeisti 223 žmonės.

Medikai įspėja, patirtos traumos gali suluošinti visam gyvenimui.

„Dažniausiai nukenčia galva, veidas, iškrenta dantys, išbyra, lūžta žandikaulis. Iš esmės, daugėja ir mirtinų atvejų“, – sakė traumatologas Andrius Vaitiekus.

Įmonės, nuomojančios paspirtukus ir dviračius, sako, kad sužiūrėti chuliganiškai vairuojančius sunku.

„Aš buvau labai nustebęs. Mes patyrėme labai aukštą vandalizmo lygį Vilniuje. Ši industrija nėra labai nauja – vien Baltijos šalyse ši paslauga veikia daugiau nei penkerius metus“, – pastebėjo „Ride“ vadovas Edgars Jakobsons.

Taip pat žiūrėkite: Kova su chuliganiškais paspirtukininkais

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia 100% vaiko

Čia 100% vaiko  portretas
neproežiūra.

?

? portretas
dukra- ,,Kol ji tiesiog gatvėje'', Paspirtunininkas važiavo šaligatviu. Jai su galvą viskas tvarkoj?? NEMANAU.

?????????

????????? portretas
kur Lietuvoj ta profkė ,kuri nuomones formuotojus ruošia .nes labai jau daug jų priviso
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių