Pirmas A. Mamontovo turo koncertas Druskininkuose: „Tautiška giesmė“ ir svečias iš už Atlanto

  • Teksto dydis:

Liepos 6 d., Druskininkų pašonėje įsikūrusiame Leipalingio dvare, įvyks pirmasis Andriaus Mamontovo koncertinio turo po Lietuvą „Vienas. Vasara“ pasirodymas. Koncertas bus išties ypatingas – renginį atidarys ir savo kūrybos muziką atliks Andriaus Mamontovo bendražygis ir tikra muzikos legenda iš už Atlanto – Jonas Dainius Beržanskis, o visi susirinkusieji į koncertą turės progą, Valstybės dienos proga, „Tautišką giesmę“ giedoti kartu su atlikėjais.

A. Mamontovo koncertas Leipalingio dvare pradės išskirtinio formato vasaros turą. Šis ir kiti aštuoni koncertai vyks nepakartojamai gražiose Lietuvos vietose: dvarų kiemuose, marių ir upių pakrantėse, pušynėliuose ir netgi ant Gedimino pilies kalno. Visus koncertus A. Mamontovas atliks be orkestro ar akomponuojančios grupės – publika patirs gryniausią pasirodymo formą, kuomet atlikėjas scenoje lieka vienas su savo instrumentais. Tęsiant paskutinio „Vienas“ turo tradiciją, klausytojai turės galimybę užduoti klausimus muzikantui užrašant juos ant lapelių, o atsakymus išgirsti pauzėse tarp dainų. Visi vasaros turo koncertai vyks po atviru dangumi, o juos gaubs itin romantiška ir svajinga aura.

„Tautiška giesmė“ ir Leipalingio dvaras

Koncertas vyks visiems lietuviams svarbią datą – liepos 6 d., Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dieną. Leipalingio laisvalaikio salės vadovė R. Černiauskaitė-Kėrienė džiaugiasi aplinkybėms susiklosčius taip, kad valstybės himnas šiemet bus giedamas kartu su A. Mamontovu. „Liepos 6 d. prie dvaro vyksta koncertai, kurių kulminacija – „Tautiškos giesmės“ giedojimas. Ši tradicija Leipalingyje ir Druskininkuose tęsiasi jau 16 metų, ji pritraukia gausų būrį šalies patriotų, mylinčių ir branginančių Lietuvą, bei suteikiančių didelę reikšmę simboliniam „Tautiškos giesmės“ giedojimui kartu.“ – pasakojo R. Černiauskaitė-Kėrienė.

Pasakodama apie Leipalingio dvarą, R. Černiauskaitė-Kėrienė, teigė, kad koncertas į Leipalingio miestelį pritrauks daugiau žmonių, kurie turės progą dvaro grožį patirti klausantis A. Mamontovo muzikos. „Leipalingio dvaras žavi simetrija ir harmoninga aplinka, tad tikime, kad ši puiki vieta sukurs ypatingą atmosferą A. Mamontovo koncertui.“ – sakė R. Černiauskaitė-Kėrienė.

Kaip apie dvarą rašo portalas druskininkai.lt, Leipalingio dvaras – vieta susipažinti su praeities tradicijomis ir istorija. Statinys – kultūros paveldas, pirmą kartą paminėtas dar XVI a. pradžioje. Dvare veikia 1957 metais įkurtas Leipalingio progimnazijos Algirdo Volungevičiaus vardo kraštotyros muziejus. Čia galima išvysti archeologinius, istorijos bei etnografijos eksponatus, kurie atspindi Leipalingio miestelio gyvenimą praeityje.

Renginį atidarys svečias iš už Atlanto

Koncertą savo pasirodymu Leipalingio dvare pradės ypatingas svečias – Jonas Dainius Beržanskis, muzikos inžinierius, prodiuseris, atlikėjas ir muzikos verslo pedagogas, šiuo metu gyvenantis JAV. Per savo karjerą Jonas gastroliavo su daugeliu žinomų JAV atlikėjų, pelnė „Gold Records“ apdovanojimą, 1991. m. prodiusavo įrašant Andriaus Mamontovo albumą „Gali skambėti keistai“ ir grupės „FOJE“ gastrolių JAV metu, kartu kūrė techno hitą „Dancebergis“. Be to, Dainius prodiusavo „Dainų šventę“, 1994 m. – dešimtąjį šokių festivalį Čikagoje, Ann Arbor mieste antrus metus iš eilės organizuoja Gatvės muzikos dieną. Pastarąjį dešimtmetį, J. D. Beržanskis pasuko į dainų kūrybą ir atlikimą, pradėjo versti Andriaus Mamontovo dainas į anglų kalbą ir įrašinėti savo kūrinius lietuviškai. Leipalingio dvare Jonas pristatys savo naujausius kūrinius iš albumo „Vienas vilkas“.

AM koncertas – proga geriau pažinti Druskininkų kraštą

Ypatingos turo „Vienas. Vasara“ koncertų lokacijos kuria puikų šansą A. Mamontovo fanams susiorganizuoti šaunų vasarišką nuotykį – išvyką ne tik į pasirodymą, bet ir progą geriau susipažinti su Lietuvos regionais ir jų turtais. Pasakodama apie Druskininkų apylinkes, Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro vyr. rinkodaros specialistė Inga Urbanavičienė, pabrėžė ne tik galimybę kurorte pasimėgauti gydomosiomis voniomis, masažais ar inhaliacijomis, bet ir didžiausią krašto turtą – miškus ir ežerus, kur galima stebėti paukščių gyvenimą, nardyti, grybauti, uogauti ir artimiau susipažinti su Lietuvos paveldu ir etnografija. „Druskininkai pasižymi ypač palankiomis rekreacinėmis sąlygomis. Aplink Druskininkus nėra pramonės ir kitų taršos šaltinių; miestą supantys didžiuliai pušynai išvalo orą ir prisotina jį eteriniais aliejais. Trumpai tariant, oras čia irgi gydo! Dėl to rekomenduojame, kuo daugiau laiko praleisti gryname ore, aplankyti unikalų K. Dineikos sveikatingumo parką, pasivaikščioti vaizdinga Nemuno pakrantė ar po kurorto gatvelėmis, pasivažinėti dviračiais, tam įrengta daugiau kaip 60 km pažintinių takų.” – pasakojo Inga Urbanavičienė. Druskininkų turizmo centro atstovė taip pat pridūrė, kad verta aplankyti unikalias, niekur kitur Lietuvoje nerandamas vietas: vienintelį pasaulyje šakočių muziejų, vienintelį visus metus veikiantį žiemos pramogų kompleksą „Snow Arena“ bei vienintelį Lietuvoje lynų kelią.

Organizatorių nuotr.

Praktiniai patarimai ir kitų turo koncertų datos

Koncerto organizatoriai praneša, kad vartai į renginį Leipalingio dvare bus atverti nuo 18.30 val. Svečio iš JAV, Jono Dainiaus Beržanskio, koncertas prasidės 20 val. ir tęsis iki 21 val., kuomet bus giedama „Tautiška giesmė“. Nuskambėjus himnui, prasidės Andriaus Mamontovo koncertas.

Koncertai vyks lauke, o lietuviška vasara kupina išdaigų. Renginio dalyviai, esant šlapioms ar vėsioms orų prognozėms, kviečiami pasirūpinti lietpalčiais ar kitomis komfortą užtikrinančiomis priemonėmis. Gero oro atveju – stovimi bilietai suteiks galimybę koncertu mėgautis nuo pačių atsinešto ir ant pievos pasitiesto pledo.

Visos solinio Andriaus Mamontovo koncertinio turo „Vienas. Vasara“ datos ir lokacijos:

● Liepos 6 d. – Leipalingio dvaras, Druskininkai

● Liepos 20 d. – Molėtų vasaros estrada

● Liepos 27 d. – Pakruojo dvaras, Pakruojo raj.

● Rugpjūčio 3 d. – Ilzenbergo dvaras, Rokiškio raj.

● Rugpjūčio 9 d. – Anykščių vyno gamyklos kiemas

● Rugpjūčio 10 d. – Drevernos uostas, Klaipėdos raj.

● Rugpjūčio 17 d. – Birštono vasaros estrada

● Rugpjūčio 22 d. – LNM Gedimino pilies kalnas, Vilnius

● Rugpjūčio 24 d. – Kauno jachtklubas

Daugiau informacijos ir bilietų ieškokite: bilietai.mamontovas.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patarimas seno aksakalo ...

Patarimas seno aksakalo ...  portretas
Bėkit muzikantai toliau nuo jo kol neišsunke jaunystes su chemija

Senelis

Senelis portretas
Tas chila vyti ant gitaros užsidėjes, buvo tokia partija su chilu vyčiu kur ji dabar?

JIE DAINUOJA

JIE DAINUOJA portretas
KAIP JIEMS IŠEINA-VIENIEMS PATINKA,KITIEMS -NE,BET GARAI BŪTŲ,KAD SUAUGĘ VYRAI NEBŪTŲ SUSIVĖLĘ.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių