Prancūzų virtuvė senamiesčio širdyje

Kviečiame užsukti į restoraną "Brasserie de Verres en Vers" viešbutyje "Radisson SAS Astorija"

Šalia rotušės atsinaujinęs restoranas "Brasserie de Verres en Vers" lankytojams siūlo šiuolaikinės prancūzų virtuvės patiekalus. Valgiaraštyje rasite prancūziško vyno bei šampano įvairovę. Po įtemptos darbo dienos verta užsukti ir į "Brasserie Astorijos" barą. Čia valandos tikrai neprailgs – žvelgdami pro langus galėsite mėgautis judraus sostinės senamiesčio atmosfera.

Prancūzų virtuvės dvelksmas

Populiarusis "Brasserie Astorijos" baras ir atsinaujinęs restoranas seniai žinomas ir vertinamas dėl nuolat atnaujinamo valgiaraščio. Labiausiai išgarsėjo ir buvo pamėgtas dėl  vėlyvųjų sekmadienio priešpiečių. Sekmadienio popietę čia galima ne tik nebrangiai pavalgyti, bet ir išvysti žinomų veidų. "Džiaugiamės, kad į stilingai atnaujintą restoraną "Brasserie de Verres en Vers" galime pakviesti ne tik viešbučio svečius, bet ir sostinės gyventojus bei miesto svečius. Restoranas turėtų sudominti prancūzų virtuvės mėgėjus, neabejingus šios šalies kultūrai ir tradicijoms žmones", – sakė "Radisson SAS Astorijos" generalinis direktorius Jens'as Brandinas. "Brasserie de Verres en Vers" restorano koncepcija priklauso "Rezidor" viešbučių grupei,  todėl prancūzų dvasia sklando visame restorane. Didžiuma interjero medžiagų buvo užsakytos ir atvežtos tiesiai iš Paryžiaus. Visi restorano darbuotojai išėjo trumpą prancūzų kalbos kursą ir mokėsi lengvai, draugiškai bei paslaugiai aptarnauti,  remdamiesi prancūziška aptarnavimo koncepcija.

Dienos patiekalas – visą dieną

Naujas restoranas bus ištaigingas, skleis Viduržemio jūros šalies dvasią ir lankytojams siūlys patiekalų gausų valgiaraštį. Jame rasite jūrų gėrybių rinkinius, moliuskus, ančių kepenėlių paštetą, egzotiškąsias sraiges. Patiekalams gaminti naudojami tik švieži ir aukštos kokybės produktai. J.Brandinas pabrėžė, kad "Brasserie de Verres en Vers" dienos patiekalo pavadinimas kasdien bus ranka užrašomas ant didelio antikinio veidrodžio, esančio šalia įėjimo į restoraną. Klientų patogumui pagrindinį dienos patiekalą bus galima užsisakyti ne tik pietų metą, bet ir visą dieną.

Gėrimai ir desertai

Pasak restorano šeimininkų, ilgiausiai jie užtruko kruopščiai atrinkdami vyno, šampano ir aperityvo rūšis. J.Brandinas savo svečiams siūlys gėrimus ne tik iš pagrindinių Prancūzijos regionų. Ronos, Luaro, Elzaso, Provanso slėnių vynai taip pat turėtų sudominti gėrimų žinovus. Restorane yra vyno pilstymo aparatas, kuris leidžia ilgiau išlaikyti atkimšto vyno aromatą ir skonį. Dėl šios priežasties vyno gurmanams bus siūlomas didesnis šio gėrimo asortimentas. Desertų mėgėjai galės gardžiuotis tradiciniais prancūziškais tarte aux poires, creme brulée, kuo įvairiausiais prancūziškais ir lietuviškais sūriais.

Informacija

Pobūviai. Čia laukiami norintys švęsti šeimos ar įmonės renginius, Kalėdas ar Naujuosius metus. Pobūvių kaina (vienam asmeniui) – nuo 100 litų.

Adresas. Didžioji g. 35/2, Vilnius

Staliukų rezervavimas. Tel. (8 5) 212 0110
http://www.vilnius.radissonsas.com

Savaitgalis mieste

Kavinė-baras "Sakwa"

Penktadienis. Viskio vakaras. Bus maišomi specialūs kokteiliai su viskiu.

Šeštadienis. Per vakarėlį "Pasidaryk pats" svečiai bus kviečiami už tam tikrą kainą patys maišyti kokteilius.

Pradžia. 19 val.

Įėjimas. Nemokamas.

Adresas. M.Paco g. 1/2, Vilnius

Naktinis klubas "Pacha"

Penktadienis. Plokšteles suks vienas žinomiausių jaunosios kartos britų didžėjų James Talk ir "Pachos" rezidentas Recoco. Mažojoje salėje gros Black B.

Pradžia. 22 val.

Įėjimas. Bilieto kaina pirmiems 500 lankytojų ir pateikusiems skrajutes – 35 litai.

Adresas. Gynėjų g. 14, Vilnius

Restoranas "Lokys"

Šeštadienis. Restoranas laukia liaudiškos muzikos mėgėjų – grieš ansamblis "Pirkiasas".

Pradžia. 19 val.

Įėjimas. Nemokamas

Adresas. Stiklių g. 8/10, Vilnius

"Havana Social Club"

Šeštadienis. Naktiniame klube vyks "Hockey Punks Rock" vakarėlis. Gros "G&G Sindikatas", didžėjai  Mamania & Meshka, Manfredas & Kym Wild ir kiti.

Pradžia. 22 val.

Įėjimas. Bilieto kaina – 20 litų.

Adresas. Šermukšnių g. 4A, Vilnius

Kur rengti pobūvį? www.pobuviugidas.lt

"Kalvarijų No 1"

Paslaugos. Restorano "Kalvarijų No 1" menėje organizuojami furšetai, pokyliai, verslo ir privatūs pobūviai, pristatymai, konferencijos, vestuvės, šventiniai ir teminiai vakarėliai. Salės šeimininkai pasirengę priimti iki 200 svečių. Kūrybinga komanda jums sugalvos vakaro temą, pasiūlys renginio vedėjus, suorganizuos šokius, vaišins gardžiais patiekalais ir gėrimais.

Interjeras. Restoranas pulsuoja elegancija, šiluma ir ramybe. Vyrauja klasikiniai raudoni ir juodi tonai. Sodrios raudonos spalvos sienas puošia didelės juodų gėlių dekoracijos. Čia atsirado vietos pianinuis, antikvariniam patefonui su gausybe plokštelių, senų knygų biblioteka. Svečiams turėtų patikti ir patogūs tamsūs baldai, neįkyrus apšvietimas.

Maistas. Valgiaraštis sudarytas pagal šeimininkų ir jų draugų patiekalų receptus. Virtuvės šefas Renato, kilęs iš Brazilijos, į naująjį meniu įmaišė Viduržemio jūros regiono skonių bei kvapų. Per pusryčius "Kalvarijų No 1" lankytojai vaišinami čia pat keptomis bandelėmis, omletu ar penkių grūdų koše. Dienos pietums siūloma paragauti naminių makaronų su midijomis ir "Pesto" padažu. Čia kepamos picos, didelis salotų ir užkandžių pasirinkimas.

Kaina. Pobūvio kaina vienam asmeniui – apie 150 litų. Traškios šoninės salotos – 14 litų. Citrininis sūrio pyragas – 9 litai. Vištos krūtinėlė, įdaryta persikais, patiekiama su baltojo vyno bei grietinėlės padažu ir bulvių kroketais – 23 litai. Butelis naminio vyno iš Pietų Afrikos – 28 litai.

Informacija. www.kalvariju1.lt

tel. 8 671 78 762

"Penktadienis"

Paslaugos. Į Vilniaus senamiestyje, Bokšto gatvėje, įsikūrusį restoraną "Penktadienis" pirmiausia kviečiami užsukti visi, kurie pirmenybę teikia maisto kokybei – čia viskas gaminama iš natūralių produktų. Pobūviai, banketai, furšetai, vestuvės – restorane rengiamos kuo įvairiausios šventės. Šeimininkai gali priimti iki 200 svečių.

Interjeras. Jauku, nepaprasta, intymu – šiais trimis žodžiais galima apibūdinti restorane tvyrančią atmosferą. "Penktadienio" interjerą kūrė menininkas Antanas Pužauskas. Akį traukia subtilūs aukso potėpiai ant sienų ir autentiškos interjero detalės. Restorano talismanas briedis puikuojasi ne tik ant didžiulių langų, bet ir restorano valgiaraštyje.

Maistas. Restorano valgiaraštis nekasdieniškas. Visus patiekalus sukūrė restorano šeimininkas ir virtuvės vadovas Mindaugas Kalesnykas. Mocarelos sūrio salotos su rūkyta kalakutiena, krevečių salotos su baltojo vyno ir adžikos užpilu – valgiaraštyje netrūksta salotų. Gausus žuvies asortimentas. Norintiems ko nors neįprasto M. Kalesnykas pasiūlys gardaus sūrio pyrago su šviežiomis uogomis.

Kainos. Pobūvio kaina vienam žmogui (be alkoholio) – 40 litų. Keptos lašišos salotos su grūdėtųjų garstyčių užpilu – 16 litų. Pertrinta baravykų sriuba – 7 litai. Lašišos filė balto vyno padaže su šutintomis daržovėmis – 35 litai. Sūrio pyragas su šviežiomis uogomis – 12 litų.

Informacija. http://www.penktadienis.meniu.lt

tel. 8 652 11 407


Šiame straipsnyje: virtuvėPrancūzija

NAUJAUSI KOMENTARAI

dainora

dainora portretas
"Pirkiasas" tai ui kaip smagiai groja. Idomu, kada kitas Jūsų pasirodymas Loky?
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių