Tinklalaidėje nepasirodė girtas vairavęs M. Stonkus: bičiuliai pasisakė apie neatsakingą poelgį

  • Teksto dydis:

Tinklalaidės „Vėl tie patys“ žiūrovai trečiadienį pasigedo vieno iš jos kūrėjų – Manto Stonkaus. 

Apie incidentą, kai M. Stonkus savaitgalį sėdo prie vairo girtas, ir jo neatvykimą vesti tiklalaidės pasisakė ir su juo dirbantys bičiuliai Mantas Katleris ir Rolandas Mackevičius.

„Manto Stonkaus nebus poroje podcastų“, – sakė R. Mackevičius.

„Kiek jis norės, tiek nebus. Man atrodo, žinote dėl ko“, – pridūrė M. Katleris.

Jie pasidalijo savo mintimis ir apie savaitgalį nutikusį incidentą.

„Sunku kažką pasakyti. Mes toje situacijoje nebuvom, nematėme ir nepalaikome. Kai Mantas grįš į podcastą, galės papasakoti iš savo perspektyvos, kaip viskas yra“, – sakė R. Mackevičius.

„Man keista, kai kiti sako, kad kai Stonkus tai padarė, visi tyli. Bet aš nežinau, o ką čia reikėtų sakyti? Visi smerkia šitą poelgį“, – sakė tinklalaidės svečias M. Bartusevičius.

Neteisinantys M. Stonkaus poelgio tikino ir jo bičiuliai M. Katleris ir R. Mackevičius.

„Tą akimirką, kai aš taip padarysiu – jeigu taip padarysiu – aš noriu, kad visi pasmerktų. Tu nenori kišti čia draugo, kad draugas turėtų ginti. Čia yra visiškai smerktinas dalykas. Ir jeigu viešai aš tai pasakau, kad smerkiu šitą poelgį, tai nesakau, kad aš jam asmeniškai neparašysiu stiprybės. Nesu „brand'as“, kuris „cancel'ins“ ir kitą draugą pasiims“, – sakė M. Bartusevičius.

„Manau, kad pagrindinis ir svarbiausias dalykas šioje situacijoje, koks tik gali būti, tai galimybė pasimokyti iš svetimų klaidų. Patiems niekada to nekartoti ir pasimokyti iš svetimų klaidų. Tai gali nutikti bet kam, bet kada, jeigu vartodami alkoholį neteksite proto ar savikontrolės, arba neturėsite draugų, kurie jus palaikys. Labai svarbu – nepamirškite klausyti už save blaivesnių draugų, jie gali pasakyti teisingą dalyką ir sprendimą“, – sakė R. Mackevičius.

Vyrai teigė, kad sulaukė asmeninių žinučių dėl M. Stonkaus poelgio.

„Mes, „Negyvas eteris“, ir tu, Mantai, esame paskutiniai žmonės, kurie nutrauksim ryšius su Mantu. Mes esam draugai“, – sakė M. Katleris.

„Čia nėra pateisinamas dalykas, bet visko būna. Mes esam ir kolegos, ir draugai, kartu įkūrėm šitą kanalą. Tai tik realiai parodė, kaip mes turim vertinti tai, ką turim. Visi gali nutraukti, kai tu dirbi kitam, vedi renginį“, – sakė M. Katleris, pridūręs, kad jie yra šeima. 

„Jei taip atsitiktų jūsų giminaičiui, mamai, tėčiui, broliui, sesei ar dar kažkam, jūs juk jų neišsižadėtumėt. Nenutrauktumėt su juo ryšių. Jis mums yra labai artimas žmogus, mes kaip asmenybę jį psichologiškai, morališkai palaikysim, o sankcijas už jo padarytą nusižengimą nuspręs teismas“, – teigė R. Mackevičius.

Bičiuliai aiškino, kad M. Stonkus bus nubaustas kaip eilinis, paprastas žmogus. 

„Jis bus nubaustas, teismui neįdomu, su statusu jis ar be. Jis neišlips sausas iš tos balos“, – teigė  M. Katleris.

Portalas jau rašė, kad M. Stonkus sekmadienį feisbuke prisipažino, kad savaitgalį girtas sėdo prie automobilio vairo.

„Artimiausi žmonės situaciją jau žino, o dabar noriu, kad sužinotumėt ir jūs, bet iš manęs paties. Savaitgalį padariau taip, kaip niekada gyvenime negalvojau, kad darysiu – būdamas draugų sodyboj girtas sėdau už automobilio vairo. Jokios lengvinančios ir mane teisinančios aplinkybės nėra svarbios, nes pats visada atvirai smerkiau besielgiančius panašiai ir buvau įsitikinęs, kad man taip neatsitiks. Klydau. Suprantu, kad vairuodamas girtas ne tik sukėliau riziką nukentėt niekuo dėtiems žmonėms, bet ir sugadinau gero tėvo ir vyro įsivaizdavimą savo šeimos nariams. Prisiimsiu visą pagal rašytus ir nerašytus įstatymus man priklausančią atsakomybę. Labai atsiprašau žmonių, kurie mane gerbė ir manim tikėjo. Aš jus nuvyliau“, – atsiprašė M. Stonkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žmog

Žmog portretas
Pijoku tv.

petras

petras portretas
Oi pasikėlęs iš po Plungės gaidelis panėrė pakirptais sparneliais.

Yayy

Yayy portretas
Pagaliau galima žiūrėti podcastą!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių