S. Petreikis po pasirodymo „Wacken Open Air“ festivalyje: truputėlį linko kojos

Neseniai iš Vokietijoje vykusio sunkiosios muzikos festivalio „Wacken Open Air“ sugrįžęs atlikėjas bei kompozitorius Saulius Petreikis pasakojo šią vasarą turėjęs neeilinę patirtį. Austrų prodiuserių kompanija „Tomek productions“, dirbanti su tokiais atlikėjais kaip Hans Zimmer, pakvietė jį prisijungti prie įspūdingo šou – dešimtims tūkstančių klausytojų atlikti epinę kino muziką drauge su orkestru, choru ir solistais iš viso pasaulio.

Kaip pasakoja S. Petreikis, prodiuseriai iš Austrijos susisiekė su juo prieš ketverius metus. „Tomek productions“ dirba su dideliais kino muzikos projektais ir bendradarbiauja su „Semmel Concerts“, organizuodami plataus masto koncertinius turus.

„Tuo metu jie kaip tik būrė naują projektą, dar niekada neskambėjusį gyvai, ir ieškojo multiinstrumentalisto, kuris galėtų atlikti 20–25 medinių pučiamųjų instrumentų partijas. Pradėjome dirbti kartu. Pirmasis turas įvyko praėjusių metų vasarą ir sulaukė labai gerų atsiliepimų. Taigi šįmet buvome pakviesti į „Wacken Open Air“, o rudenį mūsų laukia didžiulis koncertinis turas Europoje“, – pasakojo atlikėjas.

Festivalis „Wacken 2023“. F. Embacherio nuotr.

„Two Steps From Hell“ – taip vadinasi tarptautinę sėkmę jau pelnęs muzikinis projektas-orkestras, kurio įrašai renka šimtus milijonų peržiūrų „Youtube“ bei kitose muzikos transliavimo platformose.

Muzikines kompozicijas šiame projekte kuria du talentingi epinės muzikos prodiuseriai iš Kalifornijos ir Norvegijos – Nickas Phoenix ir Thomas Bergersen. Projekte grojantys solistai – surinkti iš tolimiausių kraštų: Šiaurės ir Pietų Amerikos, Europos ir Azijos žemynų. S. Petreikis – vienintelis atstovas iš Baltijos šalių.

F. Embacherio nuotr.

„Renkant dalyvius šiam projektui buvo vertinami ne tik atlikėjų gebėjimai atlikti techniškai sudėtingas partijas, bet ir artistiškumas gyvo pasirodymo metu. Tarkime, scenoje man tenka ne tik groti instrumentais, bet ir daryti įvairius šou elementus, pavyzdžiui, balsu pavirsti paukščiu ar netgi groulinti, – ką aš, beje, puikiai moku“, – šypsodamasis kalbėjo atlikėjas.

– Kaip vyksta tokio masto tarptautinės bendradarbystės? Kaip muzikantai ruošiasi gyviems pasirodymams?

– Pasiruošimas „Wacken“ festivaliui truko beveik savaitę iki šou. Susirinkome Hamburge, ten buvo išnuomota kino studija – paviljonas su dideliais angarais. Iš pradžių repetavome atskirai – orkestras, choras, solistai, o vėliau susijungėme. Mane ypatingai sužavėjo kūrybinės produkcijos kokybė ir maksimalus kiekvieno atlikėjo atsidavimas, siekiant geriausio rezultato.

F. Embacherio nuotr.

– O kokia patirtis buvo pasirodyti sunkiosios muzikos festivalyje, kuriame kasmet susirenka per 80 tūkst. klausytojų? Beje, šiemet festivalyje pasirodė ir tokios pasaulyje žinomos grupės kaip „Iron Maiden“ ar „Megadeth“, o festivalio bilietai išparduoti per 5-kias valandas nuo jų platinimo pradžios paskelbimo.

– Tai buvo vienas įspūdingiausių festivalių mano gyvenime. Groti dešimtims tūkstančių klausytojų – žodžiais neapsakomas jausmas. Kai atsistoji ant scenos ir pamatai tokią minią, truputį ima linkti kojos… Tai – neįkainojama patirtis. Mūsų projekto pasirodymas buvo labai sėkmingas. Visi, manau, išsinešėme tik pačias geriausias emocijas. O mane patį užbūrė festivalio atmosfera ir auditorijos lengvumas. Klausydamiesi sunkiojo roko, metalo koncertų, klausytojai, rodos, čia tiesiog medituoja, ir tas visų draugiškumas labai įkvepia performansui.

F. Embacherio nuotr.

Paklaustas, kuo šiuo metu gyvena, muzikantas paminėjo, kad be pasiruošimo „Two Steps From Hell Live - European Tour 2023” koncertams jo laukia naujo albumo leidybiniai darbai. Ilgai brandintas naujas solinis albumas pasirodys dar šių metų rudenį, o gruodžio mėnesį klausytojai galės jį išgirsti pristatymo koncertinio turo po Lietuvą metu.

Taip pat lapkričio 9–12 d. vyks jo paties bei Vilniaus Mokytojų namų organizuojamas tarptautinis festivalis „Saulės muzika“ – klausytojų laukia keturios dienos pasaulio muzikos koncertų bei edukacijų vaikams ir visai šeimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių