Po R. Karbauskio pasisakymų – skandalas „Naisių vasaros“ festivalyje: nedalyvaus ir „The Roop“

Po dviejų metų pertraukos vyksiantis „Naisių vasaros“ festivalis susiduria su netikėtais sunkumais – vienas po kito festivalyje atsisako dalyvauti programoje įrašyti atlikėjai ir muzikinės grupės. Jau šį savaitgalį Ramūno Karbauskio finansuojamame festivalyje nedalyvaus nei roko grupė „jautì“, nei poproko grupė „The Roop“, nei pop atlikėjas Donatas Montvydas. 

Dar vakar teigę, kad „Naisių vasaros 22“ festivalyje dalyvaus, šiandien „The Roop“ pakeitė nuomonę. Tai padaryti juos paskatino paskutinis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderio R. Karbauskio pareiškimas.

„Šiandienos žinia ir Ramūno Karbauskio pasisakymas, kad žada kreiptis į KT dėl Vytautui Landsbergiui suteikto valstybės vadovo statuso, mums yra paskutinis lašas“, – rašė „The Roop“ savo „Instagram“ paskyroje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by THE ROOP (@theroopband)

Turime savo poziciją įvairiais klausimais, kuri kardinaliai skiriasi nuo festivalio mecenato.

„Oficialiai pranešame, kad nevykstame į Naisių festivalį. Suprantame, kad festivalis yra ne Karbauskio partijos nariams, tačiau turime savo poziciją įvairiais klausimais, kuri kardinaliai skiriasi nuo festivalio mecenato. Renginyje norėjome visuomenę apjungti, o ne priešinti, šviesti, o ne skirstyti. Tačiau naujausias festivalio pagrindinio mecenato R. Karbauskio išstojimas tiesiog galutinai atėmė motyvaciją“, – pareiškė „The Roop“.

„Naisių vasara 22“ festivalio programa / „Facebook“ nuotr.

Ketvirtadienį „The Roop“ prodiuseris teigė, kad jo prodiusuojama muzikinė grupė visapusiškai palaiko LGBTQ+ bendruomenę ir būtent todėl renkasi dalyvauti šiame festivalyje.

„Ten nuvažiavus galima nuvežti žinią, išreikšti savo poziciją. Apie tai su žmonėmis reikia kalbėtis, bendrauti, o ne bėgti į krūmus, kad, neduok, Dieve, apie mane taip nepagalvotų“, – dėstė „The Roop“ prodiuseris.

Nedalyvaus ir D. Montvydas

Iš festivalio traukiasi ir atlikėjas D. Montvydas. Apie savo apsisprendimą jis pranešė socialinėse medijose.

„Naisių festivalis įgauna politinį atspalvį. Turėjau kilnų tikslą ir motyvaciją skleisti žinutę visiems susirinkusiems. Gaila, bet turiu pranešti, kad kartu su grupe „The Roop“ šiandien priėmėme sprendimą nepasirodyti Naisiuose vykstančiame festivalyje. Laikykimės bendrumo. Visus mano gerbėjus kviečiu pasimatyti mano koncertuose. Peace and love (liet. taikos ir meilės)“, – rašė D. Montvydas.

Pirmieji iš festivalio pasitraukė „jautì“

Diskusijos viešojoje erdvėje kilo po to, kai buvo paskelbta „Naisių vasaros 2022“ programa. Joje įrašyti atlikėjai buvo kritikuojami dėl dalyvavimo festivalyje, kurio pagrindinis mecenatas – R. Karbauskis – ne kartą viešai kritikavo homoseksualų eitynes ar vienos lyties asmenų santuokas. 

Netrukus pirmieji apie pasitraukimą iš festivalio paskelbė roko grupė „jautì“. Jie apie tai gerbėjams pranešė savo feisbuko puslapyje.

„jautì“ / T. Biliūno / BNS nuotr.

„Penktadienį vyks „Naisių vasara 2022“ festivalis, kuriame prieš kurį laiką neapdairiai sutikome groti. Istorija tokia, kad gavome pasiūlymą, žiūrėjome į jį kaip į dar vieną eilinį užsakomąjį renginį, neįsigilinome. Naivu ir kvaila, sužinojus renginio politines gaires ir atspalvius. Mes visiškai nepritariame R. Karbauskio ir jo partijos ideologijai, politinei šio renginio pusei, ir nenorime su tuo asocijuotis bet kokiomis aplinkybėmis. Nuo šiol renginių užklausas pažadame vertinti daug dėmesingiau ir atsargiau. jautì pasirodymo Naisių festivalyje vienareikšmiškai nebus. Atsiprašom visų“, – rašė muzikinė grupė.

R. Karbauskis: atlikėjams spaudimą darė liberalai

R. Karbauskis, komentuodamas atlikėjų pasitraukimą, BNS sakė, kad šie ėmėsi „politinių pareiškimų“, kurių festivalyje iki šiol nėra buvę. Jo nuomone, atlikėjų sprendimą lėmė valdančiųjų įtaka.

„Valstiečių“ lyderis tvirtino, kad grupė „jauti“ jau anksčiau pranešė festivalio organizatoriams, jog vienas jų narių susirgo koronavirusu „ir jau kitą dieną išėjo ta versija, kad jie dėl LGBT nedalyvaus“.

Esu tikras, kad jiems darytas spaudimas iš liberalių politikų, iš valdžios. Kitaip nesuprantu.

„Tai mus šiek tiek nustebino. Mes suprantame taip, kad pirmiausia buvo koronavirusas, o po to vaikinas nusprendė pasireklamuoti. O šiandien tie pareiškimai dėl V. Landsbergio – suprantu, kad ne be politikų įtakos jie atsirado“, – kalbėjo R. Karbauskis.

„Esu tikras, kad jiems darytas spaudimas iš liberalių politikų, iš valdžios. Kitaip nesuprantu, nes tai, ką pasakiau, kad bus kreipimasis į Konstitucinį Teismą, ir dėl to atšaukti koncertą – suprantate, kad nelogiška“, – teigė politikas.

Jis tvirtino, kad vietoj koncertuoti atsisakiusių atlikėjų likusieji tiesiog pailgins savo pasirodymus.

„Niekas jų atžvilgiu jokių sankcijų nesiims, jei kas ir norėtų imtis, aš sakyčiau, kad to daryti nereikia vien dėl to, kad jie patys save pažemino šiuo žingsniu, jie pažemino save prieš savo pačių žiūrovus“, – pareiškė R. Karbauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nu jau tas montvidukas tai grynas pajačas cas Montelai kada galva melsvai nudažysi geltona moteriška bliuze užsidėsi kojines raudonas kelias rūžavas man labai tinki simonkius

vilnietė

 vilnietė portretas
Kas tie visi mes tauta tai tikrai gerai žinome kad labai taktiškas labai ramus kulturingas tautos gerbemas žmogus Tai įpatingai tolerantiškas aukšto intelekto seimunas ger Karbauskis

Vilnietis

Vilnietis portretas
Pagarba jums ger R Karbauski tauta labai gerai žino apie Jusu gerus darbus jus kaip mecenatas turbūt daugiausei padėjot tautai žmonės Jūsu visu geru darbu net neimanoma aprašyti kol lansbergys plėšė lietuva keitaliojo žemes i trakus palanga iš žmoniu atėmes jus kėlėt žemės ūki padejot kaimo žmonėm apsidirbti tuos kemsynus kur konservai vargšam kaimo žmonėm paliko Jus leidot grožine literatūra kaimo mokyklomir dovanojot vaikučiam o kiek purvo pylė ant ger Ramuno tas konservinis šiukšlynas kaip pagaminot lietuvos vaikučiam nacionalinius lietuviškus rubelius Šitas KGB LANZDBERGAS IKI DAbar pamazgas pila nieko tautai nedaves tik voges voges anukėliui turtus kroves ir labai nemalonu kad su tais savo skalikais valinskais tapinais dar įtraukė i ta purvyna lietuvos jaunima
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių