Svarbiausia mados pasaulyje – susikurti stilių

  • Teksto dydis:

Stilius ir aksesuarai yra neatsiejama mūsų dalis, padedanti išreikšti asmeninį identitetą ir savitumą. Kiekvienas aksesuaras – nuo auskarų iki laikrodžių – gali pasakyti daug apie žmogaus asmenybę ir gyvenimo būdą. Kur įkvėpimo ieško ir kaip savitą stilių kuria žinomos šalies moterys?

I. Kavaliauskaitė: pagyvenkime spalvotai!

Viena stilingiausių Lietuvos moterų, televizijos laidų ir renginių vedėja, nuomonės formuotoja Indrė Kavaliauskaitė įkvėpimo savo stiliui semiasi iš aplinkos: ją inspiruoja ir mėgstami serialai, ir mylimiausi miestai.

„Neverčiu savęs atitikti kokias nors mados tendencijas, stereotipus ar kažkieno lūkesčius. Noriu būti ir rožinė, ir juoda, ir smėlinė, kartais – persipuošusi, o kartais – ir su treningais. Mano gyvenimas, mano ir stilius. Jie abu nenuobodūs“, – šypsosi žinoma moteris.

Paklausta, kaip pavyksta išlaikyti pozityvumą ir nepriekaištingą išvaizdą net tada, kai trūksta laiko, I. Kavaliauskaitė sako, kad kasdien atsikelti laimingiems ir gerai nusiteikusiems – neįmanoma. Anot jos, būna visokių dienų, tačiau svarbiausia eiti į priekį link užsibrėžtų tikslų net tuomet, kai tingisi.

Man patinka ieškoti įdomesnių sprendimų, stilius juk irgi yra saviraiška“, – neabejoja I. Kavaliauskaitė. / G. Jauniškio nuotr.

„Gali bandyti apsimesti bet kuo, bet juk vis tiek liksi savimi. Man beprotiškai gražu smėlinės spalvos, kašmyro drabužiais vilkinčios moterys, bet žinau, kad man tokiai pavyks pabūti geriausiu atveju sekmadienį. Prisitaikau prie aplinkos ir progos. Man labai svarbus ir mano darbas. Su malonumu stengiuosi įgyvendinti klientų lūkesčius, jei tik galiu – dar ir su kaupu. Reikia oficialios – bus oficiali, reikia crazy – būsiu crazy. Man patinka ieškoti įdomesnių sprendimų, stilius juk irgi yra saviraiška“, – sako Indrė.

Įkvėpimo stiliui ji dažnai semiasi ir iš savo dievinamo serialo „Seksas ir miestas“ ir vieno mylimiausių miestų – Niujorko.

„Užaugau su tuo serialu ir tikrai didžioji dalis inspiracijų visada kilo iš jo, tačiau tam, kad stilių papildytum niujorkietiškomis detalėmis, nebūtina gyventi Niujorke. Savo Niujorką galiu susikurti iš smulkmenų, gyvendama ir čia, Lietuvoje“, – teigia Indrė.

Anot jos, kuriant savo stilių net telefonas ar ausinės gali tapti neatsiejama garderobo detale.

„Kaip renkuosi nenuobodžius drabužius, lygiai taip pat renkuosi ir technologijas. Geriausia, kai viskas dar ir dera tarpusavyje“, – pabrėžia ji.

Neverčiu savęs atitikti kokias nors mados tendencijas, stereotipus ar kažkieno lūkesčius.

Kalbėdama apie tai, kaip savo stilių įsivaizduoja ateityje, I. Kavaliauskaitė svarsto, kad gal sulaukusi 40-ies ir vilkės smėlinės spalvos, kašmyro drabužius, tačiau kol kas ji nori pagyventi spalvotai.

Žinoma moteris stengiasi rasti laiko ne tik mėgstamiems serialams, bet ir knygoms. Kadangi laiko savo užimtoje dienotvarkėje turi tikrai ne per daugiausia, atidžiai renkasi, ką skaityti.

„Nebeskaitau romanų. Renkuosi psichologines ir mokslines knygas“, – teigia Indrė, mėgstamiausių savo knygų neskolinanti net artimiausiems bičiuliams. – Knygose, kurios mane labiausiai palietė, dažnai būnu pasibraukusi mėgstamiausias vietas, todėl dažnai jas noriu atsiversti vėl ir vėl.“

I. Mackevičienė: labai mėgstu aksesuarus

Pasak verslininkės ir nuomonės formuotojos Ievos Mackevičienės, įkvėpimo stiliui ieškoti galima daug kur – nuo socialinių tinklų, aplinkoje esančių žmonių, kelionių ar net metų sezono.

„Manau, įkvėpimo galima semtis iš daugelio dalykų – kelionių, socialinių tinklų, gražių Lietuvos moterų. Iš dalies mane įkvepia ir besikeičiantys metų sezonai. Nežinau kodėl, tačiau nemėgstu vasaros ir žiemos sezonų drabužių. Šie sezonai man – didelis iššūkis, kadangi spintoje turiu labai mažai drabužių tinkančių būtent šiems sezonams. Mano spintoje – daugiausia pavasariui ir rudeniui tinkantys drabužiai. Tačiau drįsčiau teigti, kad labiausiai mane įkvepia kelionės. Būdama kelionėse stebiu kitus žmones, įvairius jų drabužių derinius, mados tendencijas, išsirenku tai, kas man patinka, ir iš to sugalvoju derinių sau“, – sako I. Mackevičienė.

Laikas: I. Mackevičienė mano, kad savito stiliaus paieškos visuomet užtrunka, bet tai yra natūralus procesas. / M. Stankaičio nuotr.

Ieva mano, kad savito stiliaus paieškos visuomet užtrunka, bet tai yra natūralus procesas. „Dabar pagaliau galiu pasakyti, kad atradau savo stilių. Atradau sau tinkančią ir patinkančią aprangą, kuri atitinka mano tapatybę. Visuomet, pamačiusi savo nuotraukas ar įrašus iš ankstesnių laikų, nusišypsau. Tai natūralu – jei neieškai, tai ir nerandi. Ieškoti ir eksperimentuoti tikrai reikia laiko“, – dalijasi žinoma moteris.

Ieva mano, kad papuošalai yra itin svarbi įvaizdžio dalis, kuri padeda išreikšti asmeninį stilių.

Labiausiai mane įkvepia kelionės. Būdama kelionėse stebiu kitus žmones, pastebiu įvairius derinius, mados tendencijas.

„Labai mėgstu aksesuarus ir jų turiu tikrai daug. Patinka derinti juos ir pagal sezonus – vasarą visada rinkdavausi perlų papuošalus. Dar labai mėgstu derinti ir maišyti įvairius skirtingų spalvų papuošalus, pavyzdžiui, auksą ir sidabrą. Manau, aksesuarai padeda stipriai pakeisti įvaizdį, todėl per visą savo gyvenimą aksesuarų esu prikaupus daug. Pastebėjau, kad, kaip ir drabužių, aksesuarų tendencijos irgi sparčiai keičiasi, – vienais metais madingi masyvūs papuošalai, kitais – minimalistiniai. Kita vertus, per ilgą laiką esu sukaupusi daug papuošalų, tad, keičiantis tendencijoms, galiu nebesirūpinti naujais pirkiniais“, – mini I. Mackevičienė.

Ieva prisipažįsta, kad anksčiau nemėgo laikrodžių. „Anksčiau nebuvau didelė laikrodžių gerbėja, tačiau įsigijusi išmanųjį laikrodį sveikatos rodikliams stebėti – su juo beveik nesiskiriu. Jis tapo neatsiejama mano stiliaus dalis. Laikrodis, jei yra klasikinis ar dera prie stiliaus, tinka prie bet kokios aprangos – nuo suknelės iki maudymosi kostiumėlio“, – sako Ieva.

Ji akcentuoja, kad išmaniosios technologijos puikiai dera su tradiciniais stiliaus elementais, suteikdamos galimybę ne tik išsiskirti, bet ir patogiai gyventi moderniame pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių