A. Tapinas pratrūko pamatęs žinomų žmonių įrašus: karantinas trenkė per smegenis?

  • Teksto dydis:

Žurnalistas Andrius Tapinas socialiniame tinkle „Facebook“ pratrūko pamatęs, kokiais įrašais, susijusiais su karantinu ir koronavirusu,  asmeniniuose profiliuose dalijasi šalies žinomi žmonės. Žinomas vyras netruko pašiepti galiūno Žydrūno Savicko ir dainininkės Mios, mesdamas atkirtį jų išdėstytoms mintims.

Abejotinos reputacijos mokslininkė

„Bandau suprasti – ar čia karantinas, dėmesio trūkumas ir galimybės mėtyti sunkius daiktus į tolį netekimas taip trenkė mūsų selebričiams per smegenis, ar nelabai jų ir buvo. Mia dalijasi ir reikalauja žiūrėti video, kur VISKAS taps aišku ir kur TEISYBĘ sako, kad COVID-19 yra vienas didelis sąmokslas. Tai sako MOKSLININKĖ ir Miai to pakanka“, – virtualioje erdvėje plūdo A. Tapinas, besdamas pirštu į minėtos atlikėjos pasidalytos vaizdo medžiagos turinį.

Asmeniniame „Facebook“ profilyje Mia rašė: „Skirkit keletą minučių savo gyvenimo šitam video, kol neištrynė... viskas taps labai aišku, kas vyksta pasaulyje... Trumpai tariant, Jūs privalot tai pažiūrėt!!!!“ – internautus skatino žinoma moteris, įrašo apačioje pridėjusi nuorodą į nufilmuotus mokslininkės Judy Mikovits pamąstymus apie niuansus, susijusius su koronavirusu.

A. Tapino feisbuko nuotr.

Tiesa, netrukus ši nuoroda vedė į niekur, tačiau atlikėja netrukus surado kitą nuorodą Youtube kanale ir dar kartą pasidalijo su sekėjais. „Dalinuosi dar kartą... pažiūrėkit!“ – rankų nenuleido Mia. 

A. Tapino feisbuko nuotr.

Tačiau po tokio akibrokšto A. Tapinas asmeniniame socialinio tinklo profilyje komentuodamas dainininkės elgesį nusprendė rėžti kitokią tiesą apie mokslininke, kurios mintimis taip susižavėjo dainininkė.

„Nesvarbu, kad ta mokslininkė Judy Mikovits yra žinoma šarlatanė, antivakserė, nuo kurios atsiribojo mokslininkų bendruomenė, nė vienas jos teiginys apie virusą nėra niekuo paremtas ir socialiniai tinklai išiminėja jos vaizdo įrašus kaip melagingus ir klaidinančius“, – akcentavo žurnalistas.

Metė akmenį į Ž. Savicko daržą

Jam užkliuvo ne tik asmeninė Mios raiška koronaviruso klausimais „Feisbuke“, bet ir galiūno Ž. Savicko įrašas, kuriame jis pasidalijęs tarp internautų plintančia filmuota medžiaga, kur Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pasisako apie apsaugos nuo viruso priemones: „Nereikia to daryt. Lygiai kaip kaukių nereikėjo pirkt ir prisipirkus paskui sakyt, kad kažkam jų trūksta, nes jų nereikia tiesiog. Ir nereikia ten tos salicilo rūkšties ten pirkti, nes ji nereikalinga“.

A. Tapino feisbuko nuotr.

Į pastaruosius A. Verygos sakinius sureagavęs galiūnas rašė:

„Dalinuosi dar kartą. Tai yra chrestomatinis pavyzdys, kaip politikai pamiršta, ką sakė. Juokingiausia, kad masmedia pavadino šį vaizdo įrašą FAKE NEWS (klaidinančiomis naujienomis, – aut. past.). Ne todėl, kad tai klastotė, bet todėl, kad pasakyta buvo iki karantino. Paskelbus karantiną kaukės STEBUKLINGU būdu tapo efektyvios... Ir kas buvo sakyta ankščiau, yra pamiršta. Bet melas yra ne pats baisiausias dalykas – baisesni veiksmai, kai miršta žmonės dėl nesuteiktų medicininių paslaugų, kai sudega vaikai, nes nedirba darželiai, kai sunaikinamas smulkus verslas. Yra kaltininkai ir jie turėtų atsakyti už savo sprendimus. Kažkur dingo opozicija... Tik imituoja darbą... Kur yra klausimai dėl to, kad karantinas buvo paskelbtas neteisėtai su vieninteliu tikslu pasidalinti su stambiuoju kapitalu 5 milijardus eurų... Visas tas vaidinimas, kad yra pozicija ir opozicija yra tik dūmų uždanga. Visus 30 metų mus siurbė tie patys oligarchai, tie patys bankininkai, ir tie patys politikai. Tik aklas ir kurčias gali nepastebėti, kad LIETUVĄ iš mūsų pagrobė gauja, kuri darė, daro ir darys ką nori“, – kritikos  valdžiai negailėjo Ž. Savickas.

Tačiau A. Tapinas ir šiose kritikos strėlėse aptiko itin svarbų niuansą. „Galiūnas Žydrūnas jau eina pilnu tempu į politologus ir viską išsiaiškino pats – karantino tikslas yra pasidalinti su stambiuoju verslu 5 milijardus eurų, o Lietuvą jau 30 metų pagrobė gauja. Priminsiu, kad galiūnas Žydrūnas ilgai ir nuobodžiai bandė įsibalotiruoti į tą pačią grobikų gaują, bet nepavyko“, – rėžė žurnalistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šiukšlė kaip ir Valinskas

Šiukšlė kaip ir Valinskas portretas
Pyzzdoss Tepinėliui nuo Covid smegenys suminkštėjo, nors ne ka žin ką ir teturėjo...

kauniete TO NE JAU NE

kauniete   TO NE JAU NE portretas
VIENA KART BAIKIT SAVO TIESAS ĮRODINĖTI IR KALTINTI VERYGA IR JUS IR VERYGA VIENODAI ŽINOT APIE TA VIRUSA IR MIJA SU TA SAVO MOKSLININKE MALA Š DAR PASAULYJE NERA SURASTA PAGELBA VAISTAI NUO TO VIRUSO IR JUSU PLEPALAI TIK JUOKA SUKELIA O VERYGA TEISINGAI KALBA KAD TURIM PATYS MASTYTI IR GELBĖTIS JIS IRGI NE ŽINOVAS TIK SEKA DOMISI KAIP GINASI KITOS ŠALYS TAIP KAD BAIKIT PROTO ŽINOVAI IEŠKOTI KALTU IR SKLEISTI SAVO TEORIJAS GERIAU VISI UŽSIČIAUPKIT IR LAUKIT KOL VISKA IŠAIŠKINS TIE KAS TUO KLAUSIMU DIRBA IR IEŠKO IŠEITIES NEŠIOKIT KAUKES KA IR DARO VISAS PASAULIS

Siaip

Siaip portretas
O kur žodžio laisve?
VISI KOMENTARAI 67

Galerijos

Daugiau straipsnių