Žinomi žmonės apie mitingą: jau geriau Kaziuko mugė centre nei „šeimų gynėjai“

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniuje vėl vyko Šeimų Sąjūdžio organizuotas mitingas – į Katedros aikštę susirinko maždaug penki tūkstančiai žmonių. Dalis mitinguotojų penktadienį popiet atskilo nuo Katedros aikštėje protestavusios minios ir Gedimino prospektu patraukė link Seimo. Apie daugelio tautiečių dėmesį penktadienį traukusį mitingą pasisakė ir žinomi žmonės.

„Šeimų sąjūdis“ tiek piktas ant konservatorių, bet kviečia tos pačios Alternative fur Deutschland (AfD) atstovus, nors jų atstovus jau konservatoriai kvietė prieš keletą metelių. Realybė visada yra įdomesnė už fikciją“, – rašė komikas Paulius Ambrazevičius.

Komunikacijos specialistas Aidas Puklevičius atkreipė dėmesį į vieną mitingo dalyvį.

„Iš visko, ką šiandien spėjau paskaityti apie šiandienos simpoziumą Katedros aikštėje, didžiausią įspūdį paliko biomedicinos mokslų daktaru prisistatęs vyriškis, kuris aiškino, kad viskas, kas rašoma apie pandemiją, yra jerunda, nes jis stovėjęs prie genų inžinerijos ištakų ir tą virusą savomis rankomis čiupinėjęs. Va taip, Didysis Nobelio Laureatų Maršas, ne kitaip“, – rašė A. Puklevičius.

Menininkas Algirdas Gataveckas pastebėjo, kad net to nenorėdamas turi praeiti pro mitinguotojus.

„Sėdžiu Vilniaus katedroje ir prieš akis matau kaip stato sceną su užrašu „Asociacija Lietuvos šeimų sąjūdis“. Virš scenos stovi Gediminas. Atrodo, apsiginklavęs buria, arba sako, jūs esate saugūs. Matau ir būsimo mitingo organizatorių. Užsiėmęs savo darbais. Pro jį ramiai eina daug įvairių žmonių tarp jų juodaodžiai, o vėliau besišypsančios ir rankomis susikibusios merginos. Saulė šviečia, šilta. Gal ir gerai, jog tokie organizatoriai atvažiuoja į Vilnių. Turi dar vieną progą pamatyti, jog šioje žemėje būna visokių žmonių, kad ir jie moka mylėti, moka džiaugtis gražiu oru“, – ketvirtadienį rašė menininkas.

Penktadienį jis juokavo: „Darbo metu pietų pertrauka trumpa, ypač penktadienį. Pasirinkimo neturiu, privalau eiti per Vilniaus katedrą. Taigi jau du kartus dalyvavau mitinge, ne savo noru. Čia kokia tai prievarta dalyvauti!“

Tuo metu renginių organizatorę Agnę Grigaliūnienę nuliūdino Katedros aikštėje matomi plakatai, kuriais įžeidžiami netradicinės seksualinės orientacijos žmonės.

„Taikaus protesto dalyvis dalinasi mintimis ir klausimais. Katedros aikštėje“, – pasidalinusi nuotrauka rašė ji.

Kai kurie savo pastebėjimais dalijosi dar prieš prasidedant mitingui. 

„Niekada negalvojau, kad kada nors taip parašysiu, bet jau geriau Kaziuko mugė centre negu „šeimų gynėjai“, – socialiniuose tinkluose rašė televizijos laidų prodiuseris Laimonas Kirkutis.

Fotografas Deividas Bendžius buvo dar aštresnis ir klausė: „Nuo kada zoologijos sodas perkeltas į Vilniaus centrą?“

„Atėjo. Turiu galvoj, laikai, kai laukiam, ar taikus mitingas dar vieną kartą nepasibaigs riaušėmis“, – rašė žurnalistė Rita Miliūtė.

Vieni žinomi žmonės mitingo organizatoriams ir dalyviams skyrė karčius žodžius, kiti juos palaiko. Tarp pastarųjų – atlikėjai Arvydas Martinėnas-Vudis, Vilius Tarasovas, juvelyrė Jurga Lago.

Vudis pasidalijo nuotrauka iš mitingo ir papuošė ją geltonos, žalios, raudonos spalvos širdelėmis, o V. Tarasovas pasidalijo mitingų dalyvės įrašu. Juvelyrė J. Lago paviešino artimųjų, dalyvaujančių mitinge, nuotraukas.

Primename, kad Šeimų sąjūdžio organizuotame mitinge maždaug 5 tūkst. žmonių protestavo prieš COVID-19 ribojimus.

Vilniaus miesto savivaldybė anksčiau neleido Lietuvos šeimų sąjūdžiui mitinguoti prie Seimo, argumentuodama išaugusia smurto grėsme, todėl protestas vyko Katedros aikštėje.

Rugpjūtį prie Seimo vykęs tūkstantinis mitingas buvo peraugęs į riaušes, dėl jų sulaikyta keliasdešimt asmenų, pradėti ikiteisminiai tyrimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Slabodke

Slabodke portretas
Saujalė žinomu pi...rastu,ruoškites nepadės jums mėntai ,bus kaip Prancuzijoi arba Salonikosia ,link to eina

Kita nuomonė

Kita nuomonė portretas
Kuo žinomi veikėjaI?Darbais, morale, turtais? Gal teistas Aidas Puklevičius, "kalėjimo komunikacijos" specialistas? Ar turtuolio dukra Anė" keto" Šemberienė, Grigaliūnienė? Talentais jie garsūs, pasiekimais, protu Tėvynei? Lietuvoje puolami, žeminami tik turintys kitą nuomonę..

Ggg

Ggg portretas
Žinomi žmonės nejuokinkit.
VISI KOMENTARAI 78

Galerijos

Daugiau straipsnių