Už brazilo ištekėjusi M. Silva: mano širdis braziliška

„Braziliją pamilau dar prieš susitikdama su būsimu vyru“, – tikina fotografė Miglė Silva. Su savo vyru brazilu Viniu ji susipažino instagrame, o šiandien pora gyvena Vilniuje ir augina ketverių dukrelę Agathą.

Gyvenimas lėktuve

Į vaikų, šeimų ir vestuvių fotografiją šiandien pasinėrusi M. Silva anksčiau stovėjo kitoje objektyvo pusėje. Pašnekovė nuo penkiolikos metų dirbo modeliu, o jau nuo šešiolikos pati viena keliavo po pasaulį. Pasak Miglės, modelio duona ir kelionės jai patiko, nors šiame darbe netrūksta iššūkių.

„Viskas prasidėjo nuo lietuviškos modelių agentūros pirmojo pasiūlymo išvykti į Ameriką. Be galo norėjau keliauti ir pamatyti pasaulį, tad džiaugiuosi, kad tėvai manimi pasitikėjo ir palaikė. Vėliau buvo nemažai kelionių: Kinijoje, Singapūre, Filipinuose, Tailande, Brazilijoje, Italijoje, Anglijoje, Pietų Afrikoje, – pasakoja ji. – Modelio darbe labiausiai vargindavo ilgas laukimas. Laukti reikėdavo visur – atrankose, darbuose. Mano gyvenimas turėjo tilpti į lagaminą. Kai manęs klausdavo, kur gyvenu, atsakydavau: lėktuve. Nuolat atsidurdavau naujoje vietoje, nepažįstamoje kultūroje. Beveik visi Lietuvoje turėti draugai atkrito, nes galėdavome bendrauti tik per didelį atstumą. Vis dėlto labiausiai patiko patirtys, nuotykiai, asmeninis augimas su kiekviena kelione, didėjantis atsakingumas, pasaulio supratimas ir sąmoningumas. Kelionės man davė išties daug.“

Lemtinga pažintis

Dirbdama modeliu Miglė netikėtai instagrame susipažino su savo būsimu vyru brazilu Viniu, kuris taip pat dirbo modeliu. Pora susitiko Kinijoje, Šanchajuje, kur abu tuo metu turėjo sutartis.

Pašnekovė juokiasi, kad, prieš susikertant jų keliams, abu sakė niekada nesusitikinėsiantys su kitais modeliais.

„Santykių pradžioje apie ateitį galvojome mažai, nes, dirbant modeliu, pastovumo nebūna. Tačiau vis atsirasdavo bendrų sutarčių, pavykdavo išvykti dirbti į tą pačią šalį ar net agentūrą. Galiausiai susipažinome ir su vienas kito šeimomis. Vieną dieną, šnekant su Vinio mama, ji pasakė: „Manau, jūs susituoksite.“ Tai buvo pirmas kartas, kai supratau, kad taip manau ir aš“, – prisimena M. Silva.

Jausmas: pasak M. Silvos, gimus Agathai, viduje atsivėrė begalinė meilė. Tos meilės vedama Miglė nusprendė fotografuoti šeimas ir vaikus. / „Plukė foto“, „Matine studio“ nuotr.

Dukra gimė Lietuvoje

Dirbdama modeliu, Miglė į Braziliją buvo nuvykusi dar prieš susipažindama su iš šios šalies kilusiu savo vyru. Pašnekovė tikina jau tuomet įsimylėjusi šią šalį.

„Klimatas, žmonių bendravimas, dainos, jų atviros širdys mane be galo sužavėjo. Tad po pusmečio draugystės su Viniu, atvykusi pas jo šeimą, jau mylėjau Braziliją visa širdimi. Vyro šeima mane priėmė kaip savą, buvo be galo gera, – pasakoja ji. – Kaip ir brazilai, esu atvira ir bendraujanti. Visada sakau, kad mano širdis braziliška, tad šios šalies kultūra man labai artima. Brazilijoje mane labiausiai stebina žmonių atsipalaidavimas ir draugiškumas, kuris visai kitoks nei Lietuvoje.“

M. Silvai gana greitai pavyko išmokti portugalų kalbą, kuria kalbama Brazilijoje. Pašnekovės teigimu, dabar portugališkai ji kalba net geriau nei angliškai. Vis dėlto gyvenimui pora pasirinko Vilnių.

„Kai sužinojau, kad laukiuosi, buvome Italijoje. Tada grįžau į Lietuvą, o Vinis dar išvyko keliems mėnesiams padirbėti. Lietuvą gimdymui ir šeimos gyvenimui pasirinkome dėl geresnės sveikatos sistemos, mažesnių pragyvenimo išlaidų, saugumo, kadangi Brazilijoje kur kas didesnis nusikalstamumas, – atskleidžia ji. – Vinis Lietuvoje puikiai pritapo, nors jam buvo sunku priprasti prie šaltų lietuviškų žiemų. Lietuvoje sniegą jis pamatė pirmą kartą. Be to, sudėtinga buvo tai, kad vyras čia visai neturėjo pažįstamų. Iššūkių kėlė ir aplinkinių požiūris. Nors atviro priešiškumo nepatyrėme, pasitaikydavo keistų žvilgsnių į vyro pusę. Gimus dukrai, aplinkiniams pasidarė įdomiau pamatyti ją nei vyrą.“

„Plukė foto“, „Matine studio“ nuotr.

Dvi kultūros

M. Silva pripažįsta nerimavusi dėl to, kaip jos išrinktąjį priims artimieji. Labiausiai jai buvo neramu ne dėl tėvų, bet dėl senelių.

„Puikiai atsimenu, kaip jaudinomės prieš susitikimą su mano močiute, mat, sužinojusi apie mūsų santykius, ji buvo nusiteikusi gan priešiškai. Pamenu pirmąjį močiutės ir Vinio susitikimą – pamatę vienas kitą, jie apsikabino ir nepaleido net keletą minučių. Buvau labai nustebusi. Dar kartą įsitikinau, kad ne žmogaus kilmė parodo jo vertę, bet geros ir mylinčios akys“, – šypsosi pašnekovė.

Šiandien Miglės ir Vinio Silvų dukrai Agathai ketveri. Pasak pašnekovės, dukrelė yra labai empatiška, rūpestinga, aktyvi, be galo mėgsta piešti ir dainuoti. Namuose šeima kalba portugališkai ir lietuviškai, o mažoji Agatha taip pat mokosi anglų kalbos. Šeimoje švenčiamos ir lietuviškos, ir braziliškos šventės.

„Kai kurių bendrų švenčių datos skiriasi, tad kartais būnu pasveikinta net dukart. Pavyzdžiui, Motinos dieną brazilai švenčia savaite vėliau nei mes, – juokiasi Miglė. – Labai mėgstu ir brazilišką maistą. Dažnai kepu braziliškus duoniukus su sūriu, tapijokos blynus, o mano vyras verda skaniausius ryžius pasaulyje!“

Dermė: namuose šeima bendrauja portugališkai ir lietuviškai, o mažoji Agatha taip pat mokosi anglų kalbos. / „Plukė foto“, „Matine studio“ nuotr.

Nauja aistra

Baigusi modelio karjerą, M. Silva paniro į fotografiją. Šiandien ji turi savo studiją. Pašnekovė pasakoja, kad fotografija ją žavėjo nuo paauglystės, tačiau, pradėjus dirbti modeliu, ši aistra kiek užsimiršo.

„Vienu sunkiu periodu fotografija mane vėl surado. Kadangi nuolatos buvau apsupta modelių, galėjau iškart pradėti praktikuotis, o pradėjus nesinorėjo sustoti“, – tikina ji.

Pasak Miglės, gimus Agathai, viduje atsivėrė begalinė meilė. Būtent meilės vedama, ji pasirinko fotografuoti šeimas ir vaikus.

„Vestuvės yra meilės šventė, o su vaikais man dirbti labiausiai patinka. Džiugu, kad kiekviena mano diena vis kitokia, o į darbą einu kaip į šventę. Lengvai bendrauju, tai padeda tiek man, tiek žmonėms, kuriuos fotografuoju. Tad viskas sukrito į savas vietas ir tuo be galo džiaugiuosi“, – sako fotografė.

Pašnekovė su vyru nesigaili gyvenimui pasirinkę Lietuvą. Tačiau kartais būna liūdna, nes Vinio giminės gyvena už jūrų marių. Agatha su močiute gyvai matėsi tik kartą – neretai abi, kalbėdamos telefonu, nubraukia po ašarą.

„Kol kas planuojame savo ateitį čia, Lietuvoje. Galvoje jau sukasi įvairūs projektai, norėčiau toliau plėtoti savo darbą su vaikais. Tačiau niekada nežinai, kur likimo vėjai nuneš, tad į priekį žengiame atviromis širdimis“, – atskleidžia Miglė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai durnelė.

Tai durnelė.  portretas
Pilna Lietuva- gražių, tamsių tadžikų, uzbekų ir kitų Ekų, o ji važiuoja į Braziliją. Nebent norėjo pigesnės kavos.

davai

davai portretas
Merga uzsimane juodo daikto ,tai vaziuoja i dziungles su vaikais aborgenais

turbūt ne brazilas

turbūt ne brazilas portretas
tai kad turbūt ne brazilas, o tik Brazilijoje gyvenęs afro-.
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių