A. Anušauskas atsisako komentuoti ikiteisminį tyrimą dėl jo paskelbtos informacijos

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas atsisako komentuoti prokuratūros pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl jo paskelbtos informacijos apie tankų Lietuvos kariuomenei pirkimą.

A. Anušauskas rugpjūčio pradžioje sakė, kad pradėtą tyrimą vertina „kaip normalų žingsnį“ ir tikisi objektyvumo, išsamaus situacijos nagrinėjimo. Vis dėlto jis pabrėžė, jog tą daryti gali būti sunku dėl politinio spaudimo.

Penktadienį paklaustas, ką turėjo omenyje, ministras žurnalistams atsakė: „Aš turėjau omenyje jūsų klausimą politikams, nes politikų komentavimai yra politinis spaudimas, todėl palikim prokuratūrai jos darbą atlikti iki galo“.

„Aš gi jau atsakiau. Žinokit, tai visas atsakymas, kurį pasakiau“, – Šalčininkų rajone kalbėjo A. Anušauskas, perklaustas, ar pats gavo šaukimą į apklausą.

Kaip rugpjūčio pradžioje skelbė prokuratūra, sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą priimtas norint surinkti daugiau duomenų, kurių gavimas yra susijęs su papildomomis procedūromis.

A. Anušauskas sulaukė prezidento ir dalies kitų politikų kritikos, kai po Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdžio viešai paskelbė informaciją, susijusią su ketinimais įsigyti tankų Lietuvos kariuomenei.

Prezidentas Gitanas Nausėda po to pareiškė, kad A. Anušausko paviešinta informacija apie svarstymus pirkti vokiškų „Leopard“ tankų turėjo riboto naudojimo žymą.

Savo ruožtu pats ministras kartojo neviešinęs įslaptintos informacijos iš Valstybės gynimo tarybos, tačiau teigė, kad ji galėjo būti panaši į tokią. Premjerė Ingrida Šimonytė patvirtino ministru pasitikinti, ji sakė, kad VGT sprendimas dėl divizijos kūrimo, kaip ir planai tame kontekste įsigyti tankus, yra žinomi viešai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zinantys

Zinantys portretas
Kazin koks dabar maskvoje oras? ;)

A. Anušauskas labai panašus

A. Anušauskas labai panašus portretas
į Ohmetą Kara-Tiulpanovą.

Valio

Valio portretas
Tegyvuoja jaunavedžiai
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių