Aplinkos ministras pakeitė įsakymą dėl medžioklės – lankų nebeliko

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika antradienio popietę pasirašė naują įsakymą dėl Mežioklės taisyklių, dokumente nebeliko galimybės nuo 2022 metų medžioklėje naudoti lankus.

„Ministras savo įsakymu išbraukė punktą dėl lankų. Jis turėtų įsigalioti nuo rytojaus“, – BNS pranešė ministro patarėjas Justas Jaskonis.

Jis taip pat teigė, kad su viceministre Rasa Vaitkevičiūte sutarta Medžioklės taryboje kitą penktadienį aptarti kitus abejonių kėlusius punktus.

„Taip pat susitiko su viceministre ir sutarė, kad bus šaukiama išplėstinė Medžioklės taryba kitą penktadienį, kurioje turėtų būti išdiskutuoti abejones keliantys punktai. Nepavykus susitarti viceministrė R. Vaitkevičiūtė bus priversta trauktis“, – sakė aplinkos ministro atstovas.

Gamtosaugininkų organizacijos, kurių viena – Aplinkosaugos koalicija, ragina ministrą atšaukti visus pakeitimus, buvusius praėjusį penktadienį pasirašytame ministro įsakyme.

Vieni tokių punktų – leidimas tamsoje medžioti su šunimis invazinius žvėris, naudoti prožektorius medžiojanti ne tik šernus, praplėstas barsukų medžiojimo terminas, taip pat išbrauktas punktas, kuriuo buvo draudžiama įrengti viliojimo vietas 300 metrų zonoje aplink gamtinius draustinius ir kiti.

Apie būtinybę stabdyti šių punktų įsigaliojimą antradienį pranešė ir Prezidentūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na taip

Na taip portretas
tai mums eiliniams reikia būti kap kokiem diversantam priešo teritorijoje, nuolat įtemptai sekti situaciją ir nuolat kontroliuoti valdžiukus dieną- naktį?Kad koks va toks, pasinaudojes proga kad visuomenės dėmesys kitur, prakiša per įstatymus visokį niekam tikusį ir dažniausiai kenksmingą šūdą

Anonimas

Anonimas portretas
Uzdrausti visas nebutinas medziokles Lietuvoje. Kas cia tokie nori "prakisti" siuos debiliskus istatymus?

virusas

virusas portretas
Vaikų darželis ,o ne ministerija Jis netinka būti aplinkos ministru.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių