A. Armonaitė – apie galimą ministro ir NSGK vadovo susikeitimą pareigomis: keista rokiruotė

Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė galimą krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vadovo Lauryno Kasčiūno susikeitimą pareigomis pavadino keista rokiruote.

Kiek anksčiau šeštadienį A. Anušauskas teigė tokio pasiūlymo sulaukęs iš premjerės Ingridos Šimonytės, tačiau jo atsisakęs, bet galop nusprendęs trauktis dėl prarasto pasitikėjimo.

„Jeigu norime didesnio saugumo šalyje, turėtume nedaryti taip, kaip atsitiko su krašto apsaugos ministru. Jei ministro veikla netenkina (o netenkino, galbūt, jau kurį laiką), galima pasiūlyti atsistatydinti, tuo tarpu vietomis susikeitimas su NSGK pirmininku – keista rokiruotė, jeigu tokia buvo siūlyta“, – šeštadienį įraše feisbuke sakė Ekonomikos ir inovacijų ministrė.

Pasak jos, vidiniai konservatorių partijos nesutarimai „neturėtų destabilizuoti valstybės reikalų“.

Ji taip pat patvirtino Seimo pirmininkės, Liberalų sąjūdžio lyderės Viktorijos Čmilytės-Nielsen teiginį, jog koalicijos partneriai apie ministro kaitą nebuvo informuoti.

„Koalicija apie tai nežinojo, nors prieš kelias dienas buvo susitikusi“, – rašė politikė.

Premjerė apie ministro pasitraukimo priežastis taip pat informavo feisbuke. Ji nurodė, kad A. Anušauskas traukiasi dėl lūkesčių per likusį kadencijos laikotarpį Lietuvos saugumo labui padaryti „dar daugiau ir greičiau“, o iš ministro šiuo metu tikimasi „maksimalaus įsitraukimo“.

Prezidentūra teigia, kad sprendimai dėl Krašto apsaugos ministerijos vadovybės kaitos bus priimti kitą savaitę. Pirmadienį G. Nausėda šį klausimą planuoja aptarti su I. Šimonyte.

Ministrus Lietuvoje skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zigmas

zigmas portretas
Komentatorių debyliškumas tai beprotiškas nesuprantančių komentatorių išsireiškimas juk premjerė geriau mato koks ministras ką ir kaip dirba ,o šiuo metu kada kraugerys Putinas geria ukrainiečių kraija o atseit Lietuva dar toli o be to opozicijos šuneliai skverneliai ir komunistų lirkanos svarbu kad tik įkasti premjerei

Onė

Onė  portretas
Šitas pasiūlymas susikeisti tai išsityčiojimas.šimonytė siautėja

Ele

Ele portretas
Šita ale ministrė - prisikviete į Lietuvą ruskiu,baltaruskiu...o dabar su jais problemos...greičiau šita " vyriausybė", kurioje NEI VIENO TINKAMO MINISTRO nueitų Velniop.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių