A. Armonaitė: atrodo, kad prezidentas šioje kovoje stovi kitokių vertybių pusėje

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė teigia, kad dabartinis prezidentas Gitanas Nausėda stovi kitokių vertybių pusėje – tikina palaikantis europietišką požiūrį į žmogų, bet atsisako parodyti lyderystę skatinant tokias vertybes Lietuvoje. Tad, pasak jos, būtina kelti partijos tikslus palaikantį kandidatą į prezidentus.

„Deja, atrodo, kad mūsų prezidentas šioje kovoje stovi kitokių vertybių pusėje. Už laisvės ir demokratijos idealus pasisako kalbas sakydamas užsienyje, tačiau grįžęs namo praleidžia progą parodyti lyderystę konkrečiais klausimais. Ir ne tik jis. Ne kartą ir ne du kovodami dėl svarbiausių žmogaus teisių klausimų atsirėmėme ir į dabartinio Seimo ir dabartinės valdančiosios daugumos apatijos sieną“, – komentavo ji.

Tuo metu, pasak jos, partijos kandidatas į prezidentus Dainius Žalimas yra įrodęs, kad jam šios vertybės svarbios.

Laisvės partijos pirmininkė taip pat paminėjo, kad Laisvės partijos pasiryžimas ginti žmogaus teisių vertybes turi būti reprezentuojamos Europos Parlamente.

„Šiais metais mūsų taip pat laukia kova už europines vertybes Europos Parlamento rinkimuose. Būtent tokios jėgos, kaip Laisvės partija, Europoje stos į kovą už vakarietiškas vertybes ir nedarys patogių, bet laikinų sandėrių su tamsos jėgomis“, – sakė A. Armonaitė.

Būtent tokios jėgos, kaip Laisvės partija, Europoje stos į kovą už vakarietiškas vertybes ir nedarys patogių, bet laikinų sandėrių su tamsos jėgomis.

„Būtent pigūs ir patogūs sandėriai kelia didžiausią pavojų Europos laisvei, žmogaus teisėms ir ekonominei gerovei“, – pabrėžė ji.

Laisvės partija – daugiausiai apie mokesčius kalbanti partija Lietuvoje

Taip pat A. Armonaitė tikino, kad „laisviečių“ siekiai peržengę „dviejų temų partijos“ pravardę, ir Laisvės partija tapusi viena labiausiai žmonių pragyvenimo lygiu besirūpinančia jėgų. Visgi, ji pabrėžia, kad tai nereiškia, jog partija prieštarauja papildomam gynybos finansavimui ir yra pasiruošusi palaikyti 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) nuo biudžeto skyrimą.

„Anksčiau buvome pravardžiuojami dviejų temų partija, bet šiandien Laisvės partija yra daugiausiai apie mokesčius kalbanti partija Lietuvoje. Sustabdėme iniciatyvas įvesti naujus mokesčius pirmam žmonių gyvenamajam būstui“, – aiškino A. Armonaitė.

„Laisvės partija yra pasiruošusi susitarti dėl gynybos finansavimo. Lietuva gali ir turi skirti 3 proc. BVP gynybai, juolab, kad Šaltojo karo metais NATO valstybės savo gynybai finansuoti skirdavo 4 proc. ir daugiau“, – pridūrė ji.

Siekiant didesnio gynybos finansavimo, reikia įvardinti prioritetus

Visgi, Laisvės partijos pirmininkė pabrėžė, kad siekiant geresnio gynybos finansavimo, reikalinga įvardinti prioritetus ir visuomenei išaiškinti, ko iš jų bus prašoma.

„Tokio susitarimo pradžioje yra būtina viešai ir skaidriai įvardinti, ką, kada ir už kiek planuojame finansuoti ir įsigyti. Tačiau atsakingos institucijos to šiuo metu dar nėra padariusios. Tai atskleidus žmonėms ir verslui būtų aiškiau, dėl ko jų prašoma didesnio indėlio. Be to, prie gynybos finansavimo gali prisidėti ir lieknesnė biurokratija“, – komentavo ji.

„Laisvės partija nedalyvaus lenktynėse, kas labiau išgąsdins ir kas labiau nori ginti Lietuvą. Esame nusiteikę dalyvauti ne gąsdinimų lenktynėse, o gynybos planuose“, – pridėjo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Konkreti devyndarbė.. įdomu koks VŠĮ finansuoją ?..../

Konkreti devyndarbė.. įdomu koks VŠĮ finansuoją ?..../ portretas
Stebitės LIETUVOS padėtimi civiline gynyba , kariniais reikalais... Ypač karo kurstimu su rusais , grėsme būti įtrauktiems į karą... Karo apsaugos ministras mums žinomas yra ANUŠAUSKAS.. O ar žinot ,kad yra dar ir šešėlinis karo apsaugos ministras .Tai A . ARMONAITĖ: ginkluotes ,karinė prekyba ,amunicijos ,importo -eksporto tarpininkavimo leidimus išdavinėja ARMONAITĖS ministerija... antspaudukus visur deda.. Net su LIETUVOS teritorijoje kariaujančiu PRIEŠ RUSUS ukrainiečių rankomis SVETIMTAUTČIO švedo Ohmano reikalus karinius tvarko.... VAKAR portale išgirdau...

Skystokas mūsų Prezidentas

Skystokas mūsų Prezidentas portretas
Tik tu, su savo iškrypėliškomis vertybėmis, jam į pusbačius netinki...

tavo vertybės susiję su užpakaliu

tavo vertybės susiję su užpakaliu portretas
Tavo ir tavo partijos vertybės susiję su užpakaliu, palaidu gyvenimu ir narkotikais. Ne tik Prezidentas, bet ir dauguma žmonių stovi kitoje pusėje. Tik tie žmonės neturi tiek įžūlumo ir nenori kalbėt apie tavo vertybes.
VISI KOMENTARAI 70

Galerijos

Daugiau straipsnių