A. Bilotaitė forume Plungėje aptars regioninę politiką

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ketvirtadienį šeštajame Regioninės politikos forume Plungėje aptars regionų plėtrą ir suplanuotų investicijų įgyvendinimą.

Anot Vidaus reikalų ministerijos, forume taip pat bus diskutuojama ir dėl tolimesnės finansinės perspektyvos – Sanglaudos politikos po 2027 metų. Trečioji forumo tema – kūrybinės industrijos, kaip viena iš ateities ekonomikos krypčių.

„Džiugu, kad šiuo metu Regionų plėtros tarybos jau suplanavo beveik 100 proc. visų Regionų plėtros programos lėšų. 2022–2030 metų Regionų plėtros programai skiriama Europos Sąjungos investicijų suma yra rekordiškai didelė – 1,6 mlrd. eurų. Pradėti įgyvendinti ir konkretūs projektai. Regionų plėtros tarybos yra savarankiškos, taigi regionai turi ne tik sprendimo teisę, bet ir didelę atsakomybę už tai, kad šios investicijos kurtų naudą mūsų žmonėms ir visuomenei“, – pranešime sakė A. Bilotaitė.

Ministerijos teigimu, svarbiausias forumo tikslas – kad sprendimai dėl regionų plėtros būtų priimami pasitarus su visomis suinteresuotomis šalimis ir partneriais.

Renginyje taip pat dalyvaus merai, savivaldybių, regionų plėtros tarybų, Vyriausybės, Seimo ir verslo, profesinių sąjungų ir nevyriausybinių organizacijų atstovai, Lietuvos ir užsienio mokslininkai bei ekspertai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
dar viena plunges gelbetoja :))))

Milicije

Milicije portretas
Kai žertwą nubuksuos iš posto jei bogu po teismus užtampyta bus

Jo jo pletra

Jo jo pletra portretas
Ligoniniu ir mokyklu griovimas. Matyt su auksiniais ekskavatoriais griaus
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių