Buvusio KGB darbuotojo Seimo rinkimų anketoje nenurodytas bendradarbiavimas su SSRS tarnybomis

Taikos koalicijos sąraše antru numeriu į Seimą kandidatuojančio Danuko Arlausko Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) anketoje nenurodytas bendradarbiavimas su SSRS institucijomis. Buvęs KGB karininkas tikina, jog neslepia savo buvusios darbovietės. Visgi, jo teigimu, įstatymas numato pateikti informaciją apie bendradarbiavimą, o ne darbą atitinkamose tarnybose.

„Kaip buvęs KGB darbuotojas, ar privalėjau anketoje rašyti, kad bendradarbiavau? VRK patvirtino, jog niekas nieko nepažeidė. Dirbti ir bendradarbiauti yra du skirtingi dalykai. Man neprivalu buvo“, – Eltai teigė D. Arlauskas.

„Įstatymų leidėjas nustato, kad reikia atskirti. Jeigu būtų prievolė „ar dirbote?“, man nėra ko slėpti. Aš esu viešas asmuo ir ne kartą esu tikrintas įvairiausių tarnybų“, – pridūrė jis.

Tarnybos Z vyresniuoju operatyviniu įgaliotiniu dirbęs buvęs KGB karininkas D. Arlauskas sako niekada neslėpęs, jog iki pat Nepriklausomybės atkūrimo dirbo kadriniu KGB darbuotoju.

„Tai yra pripažinta, aš niekada neslėpiau. Dar 1989 m. pabaigoje mūsų grupė labai stipriai prisidėjo, kad Lietuvoje būtų nepriklausomybė. Tai buvo smūgis tuometinei sistemai“, – akcentavo kandidatas.

Anketoje esančioje biografijoje kandidatas yra nurodęs, kad nuo 1978 m. iki 1990 m. ėjo vyresniojo operatyvinio įgaliotinio pareigas „Valstybės saugumo komitete“. Tiesa, D. Arlauskas sako nematęs poreikio nurodyti, jog minima valstybė buvo Lietuvos TSR. Pasak jo, šią informaciją „visi ir taip supranta“.

VRK dėl papildomos informacijos kreipėsi į LGGRTC

Informaciją, ar kandidatas praeityje yra sąmoningai bendradarbiavęs su buvusios SSRS specialiosiomis tarnybomis, VRK suteikia Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras (LGGRTC). VRK tikina savo ruožtu kreipusis į centrą su prašymu pateikti papildomos informacijos apie D. Arlauską.

„LGGRTC, patikrinęs šiuose Seimo rinkimuose dalyvaujančių kandidatų duomenis, informavo Vyriausiąją rinkimų komisiją, kad nenustatė nė vieno asmens, kuris būtų sąmoningai bendradarbiavęs su SSRS specialiosiomis tarnybomis“, – Eltai siųstame atsakyme teigė VRK.

„Pirmadienį, reaguodama į visuomenės ir žiniasklaidos keliamus klausimus, VRK išsiuntė papildomą prašymą LGGRTC pateikti ir patikslinti informaciją apie kandidatų į Seimą bendradarbiavimą su SSRS specialiosiomis tarnybomis“, – pridūrė komisijos atstovai.

ELTA kreipėsi ir į LLGRTC, gavę atsakymą tekstą papildysime.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

situ gnydu pilnos pakampes --kurie anuo

situ gnydu pilnos pakampes --kurie anuo  portretas
metu ,,,smugiavo,,,[ anot uzslaptint KGB esnyko] sistemai ... kada visi surankioti Laurinkaus perversma padare nuverte prezidenta Paksa ir bande prastumt sena kadriny KGB stukaciu,,, dedule,, zemakelny lansbirky ....bet tesurinkes nuo visos tautos 12% is rinkimines kovos pasitrauke didziai suraukes ir sikna ir lupas...ju siu uzslaptintu KGB esnyku didziausias kontingentas susirinkes siuo metu teisesmaukiniu mafijoj ,VSD, STT, FNTT, KT, AT SEIME , PREZIDENTUROJ , gen Prokuraturoj Teismuose advokaturoj ir konservatliberastinej LGBTQ istu pedofilinej gaujoj
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių