„Čekiukų“ tyrime prokurorė prašo panaikinti Seimo nario A. Vyšniausko neliečiamybę

  • Teksto dydis:

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė ketvirtadienį kreipėsi į Seimą dėl Seimo konservatorių seniūno Andriaus Vyšniausko teisinės neliečiamybės panaikinimo.

Pasak prokuratūros, politikas įtariamas piktnaudžiavimu, dokumentų klastojimu ir sukčiavimu, atsiskaitant už jo, kaip Marijampolės savivaldybės tarybos nario, patirtas išlaidas.

Seimo nariui įtarimai negali būti pateikti be Seimo leidimo, dėl to turi balsuoti visas parlamentas.

Generalinės prokurorės prašymas pateiktas įvertinus ikiteisminiame tyrime, susijusiame su 2019–2023 metų kadencijos Marijampolės savivaldybės tarybos narių išlaidų, patirtų vykdant pareigas, kompensavimu, turimus duomenis ir nustatytas faktines aplinkybes.

Pats Seimo narys BNS sakė esąs šokiruotas ir neįsivaizduoja, apie ką gali eiti kalba.

„Pirmą kartą girdžiu, visiškai šokiruotas“, – ketvirtadienį BNS sakė A. Vyšniauskas.

„Nei iš Tapino „Skaidrinam“ buvo kokių nors abejonių, nei iš savivaldybių kontrolierių, du tikrino, Neįsivaizduoju, apie ką čia gali būti kalba“, – teigė jis.

Anot prokuratūros, 2019–2020 metais būdamas Marijampolės savivaldybės tarybos nariu ir Antikorupcijos komisijos pirmininku A. Vyšniauskas savivaldybės administracijai galimai pateikė suklastotus dokumentus dėl jo, kaip tarybos nario, veiklos išlaidų kompensavimo, dėl to esą jam nepagrįstai ir neteisėtai išmokėta daugiau kaip 2,1 tūkst. eurų.

Skelbiama, kad tai nustatyta apklausus liudytojus, išnagrinėjus Marijampolės savivaldybės administracijos pateiktus dokumentus, bankų, ryšio operatorių, degalinių pateiktas suvestines ir kitus ikiteisminio tyrimo dokumentus.

„Atsižvelgiant į tai, kad Andrius Vyšniauskas yra 2020–2024 metų kadencijos Seimo narys ir yra įgijęs Seimo nario asmens teisinę neliečiamybę, numatytą Lietuvos Respublikos Konstitucijoje, ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu be nurodyto Seimo leidimo negali būti tęsiamas“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Generalinio prokuroro pateiktas prašymas dėl Seimo nario asmens neliečiamybės panaikinimo yra nagrinėjimas ir sprendimas dėl to priimamas Seime, Seimo posėdžio metu.

Visuomenininkui Andriui Tapinui inicijavus akciją „Skaidrinam“, teisėsauga pradėjo keliasdešimt tyrimų dėl piktnaudžiavimo savivaldos politikų išmokomis.

Šiuo metu Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka ikiteisminius tyrimus dėl savivaldybių tarybos narių galimai netinkamo lėšų panaudojimo 26 savivaldybėse.

Kai kuriose bylose pirmosios instancijos teismai jau yra priėmę sprendimus skirdami esamiems ar buvusiems savivaldybių politikams baudas, įpareigodami grąžinti neteisėtai panaudotus pinigus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Net patsai nepamenasmulkių vagysčių

Net  patsai nepamenasmulkių vagysčių portretas
Matomai tas Vyšniauskas tiek vogė,kad net nustebo,apie čekučių vagystę.Jis jau net nepamena,kiek tų vagysčių buvo.Šiaip tai jis pagal išvaizdą daugiau panašus į kroviką,o krovikai vagia.

šiaip

šiaip portretas
Ištikimieji konservatorių skalikai: Vyšniauskas, Maldeikis, Kupčinskas ir t.t.

Dieve mano!

Dieve mano! portretas
Ir čia buvusi garbingiausia, doriausia, puoselėjanti lietuvių vertybes ir vedusi pirmyn visus sajūdyje konservatorių partija?!!! Į ką pavirtote?
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių