D. Grybauskaitės pokalbis su JAV viceprezidentu apie padėtį Ukrainoje atidėtas

  • Teksto dydis:

Pirmadienio vakarą numatytas Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės pokalbis su JAV viceprezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu) apie padėtį Ukrainoje atidėtas kitai dienai, BNS pranešė prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė.

Savaitgalį situaciją Ukrainoje Lietuvos vadovė aptarė su Didžiosios Britanijos premjeru Davidu Cameronu (Deividu Kameronu) ir Lenkijos prezidentu Bronislawu Komorowskiu (Bronislavu Komorovskiu).

Šeštadienį Rusijos Federacijos Taryba patenkino prezidento Vladimiro Putino prašymą leisti panaudoti ginkluotąsias pajėgas Ukrainos teritorijoje. Šis Rusijos sprendimas ir karių dislokavimas Kryme iššaukė griežtą Europos Sąjungos ir NATO šalių reakciją.

Lietuva sekmadienį nusprendė iškviesti konsultacijoms į Vilnių ambasadorių Maskvoje Renatą Norkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arvydas damijonaitis

arvydas damijonaitis portretas
MOKYKLOSE VAGIAMA LIETUVOS ISTORIJA Netylėkim, akcentuokim Lietuvos nužudymo faktą 1655 metais! Vytauto tragedijos esmė - grėsmė artėjo iš Rytų, ne Vakarų. Deja, Lietuvos mokyklose dėstoma melo imperijos Rusijos "istorijos" versija. Lietuvos nužudymo 1655 metais istorija-„TVANAS“: 17 amžiaus viduryje Lietuvoje buvo išžudyta 70 proc., apie 2 milijonus, beginklių Lietuvos gyventojų, fantastinio grožio sostinė Vilnius buvo sudegintas, sugriautas iki pamatų („Tvanas“): 1654 m. gegužės 18 d. laukinių rusų ordos ( Maskvos DK kariuomenė) ėmė veržtis į Lietuvą ir Lenkiją. Krito vienas miestas po kito – Smolenskas (1654 m. rugsėjo 23 d.), Polockas, Vitebskas, Mogiliovas. Karalius Jonas Kazimieras Vaza atvyko Lietuvos gelbėti, bet panikoje nieko nenuveikęs, nesurinkęs bajorijos išvyko atgal į Lenkiją,. Lietuva buvo palikta išbadėjusių laukinių rusų ordų valiai. Žiemos šalčiai buvo sulaikę Maskvos kariuomenės puolimą, bet 1655 m. ji vėl ėmė žygiuoti į Lietuvos gilumą viską degindama,žudydama

Teisėjas

Teisėjas portretas
Ką konservatorė gali kalbėti su JAV.......tik ne apie demokratiją......

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
Na Grybauskaites patarimu, kad abi kaltos puses tikrai NEREIKIA! Tegu savo poziurei pasilieka sau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių