Opozicinės Darbo partijos skyriai gali pradėti kelti kandidatus į prezidento, EP rinkimus

Opozicinė Darbo partija šeštadienį Raseinių rajone vykstančiame suvažiavime davė pradžią partijos skyriams kelti kandidatus prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimuose.

„Pirmininkas savo kalboje pasakė, kad iki spalio 1 dienos skyriai turi iškelti kandidatus į visus rinkimus. Tiek prezidento, tiek EP, tiek Seimo vienmandatėse. Startas iš esmės duotas“, – BNS kalbėjo partijos pirmininko pavaduotojas Viktoras Fiodorovas.

Anot jo, apie tolimesnes procedūras, kandidatų tvirtinimą bus sprendžiama spalio antroje pusėje vyksiančioje partijos taryboje.

„Skyriai turės diskusijas dėl kandidatų iškėlimo ir siųs protokolus į centrinę būstinę. Tada partijos taryba rinksis rudenį ir spręs dėl galutinių kandidatų į prezidentus, kandidatų sąrašo į EP rinkimus. Aišku, Seimo rinkimai vainikuos, bet dėl Seimo rinkimų spalio 1 dieną, manau, neturėsime galutinio varianto, bet pagrindinius žmones matysime“, – nurodė parlamentaras.

Darbo partija turi 60 skyrių.

„Dalyvaujame, kaip rodo mūsų patirtis, praktiškai visose vienmandatėse, jeigu kalbant apie Seimo rinkimus. Aišku, dėl prezidento rinkimų būna daugiau negu pusė skyrių kelia, o kiti galbūt pritaria, bet tikrai šioje vietoje skyriai turės savo nuomonę. EP rinkimuose irgi praktiškai visi sudalyvauja su siūlymais“, – kalbėjo partijos frakcijos Seime seniūnas.

Opozicinė Darbo partija turi 9,6 tūkst. narių, visuomenės nuomonės tyrimų apklausos rodo, kad už juos balsuotų apie 3 proc. gyventojų. Parlamente „darbiečiai“ turi aštuonių narių frakciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuva , tikriausiai, nori

Lietuva , tikriausiai, nori portretas
antro Janukovyčiaus.

Sky

Sky portretas
O kodėl neiškėlus Icikevičiaus kandidatūros? Jis kaip ir nusipelnęs kandidatas

Jurbarko banditas

Jurbarko banditas portretas
Visi kurie piktinasi matuokliais, ar kitomis įstatymų laikytis priverčiončiamis priemonėmis, balsuoja už Mazūronį
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių