Darbo partijos būstinėje – neramumai: už vieno asmens veiksmus gali tekti atsakyti visai partijai?

  • Teksto dydis:

Darbo partija – vėl teisėsaugos akiratyje. Jos būstinėje antradienį apsilankė Finansinių nusikaltimų tyrimų (FNTT) tyrėjai. Tiesa, Europos prokuratūra neatskleidžia, dėl ko konkrečiai pradėjo tyrimą. Dabartinis partijos pirmininkas Andrius Mazuronis tikina, kad tai susiję tik su „darbiečių“ atstovais Europos parlamente (EP), bet vienintelis Darbo partijos europarlamentaras šiuo metu – Viktoras Uspakichas. LNK žiniomis, tyrimas pradėtas dėl jo veiklos praėjusioje kadencijoje EP.

Parlamentaras A. Mazuronis pagal darbotvarkę trečiadienį visą dieną turėjo dirbti Seime, tačiau vietoj to, dienos metu buvo iškviestas apklausai FNTT, nors ir prisipažino, kad labiau norėtų, jog čia būtų partijos kolega V. Uspaskichas. Pareigūnai antradienį apsilankė Darbo partijos būstinėje, tačiau kokiu tikslu – konkrečiai neatskleidžiama. Trečiadienį būstinės durys – užrakintos, o viduje dirbusi moteris komentuoti apie pareigūnų vizitą nepanoro.

„Neturiu jokių duomenų apie tai“, – sakė moteris.

Dabartinis Darbo partijos pirmininkas A. Mazuronis neslepia, kad būstinėje lankėsi pareigūnai, tačiau, kodėl pradėtas tyrimas, A. Mazuronis atvirai nepasako.

„Teisėsaugos institucijos atliko tam tikrus procesinius veiksmus, o procesą inicijavo Europinės teisėsaugos institucijos. Tai nesusiję su jokia partijos veikla“, – teigė A. Mazuronis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Daugiau informacijos apie tyrimą neteikia nei jį pradėjusi Europos prokuratūra, nei FNTT.

„Jeigu atlieka tyrimą Europos prokuratūra, tai Generalinė prokuratūra jame nedalyvauja“, – aiškino generalinė prokurorė Nida Grunskienė. 

Tiesa, pasak A. Mazuronio, tai susiję ne su pačia partija, o su jos nariais EP. O vienintelis „darbiečių“ atstovas Briuselyje – V. Uspaskichas. Jis turėjo vesti partijos sąrašą ir šių metų rinkimuose.

„Arba keisime EP sąrašo lyderius ir vedlius, arba keisime partijos pirmininką. V. Uspaskich – jis partijos lyderis EP rinkimams“, – teigė A. Mazuronis.

LNK žiniomis, tyrimas galimai pradėtas dėl V. Uspaskicho veiklos praėjusioje EP kadencijoje. Su pačiu politiku susisiekti nepavyko.

„Labai norėčiau jums pasakyti ženkliai daugiau. Patikėkite, taip viskas verda manyje. Aš tiek pasakyčiau jums, kad maža nepasirodys, bet šiai dienai – aš negaliu. Kai galėsiu, viską pasakysiu“, – tikino A. Mazuronis. 

Pasak Seimo valdančiųjų, dar vienas Darbo partiją pasiekęs skandalas palies visus jos narius. Nepaisant to, ar tai tikrai susiję tik su V. Uspaskichu.

Klausimas yra vienintelis – ar partija išsivaduos ir nebebus šio žmogaus įkaitė? Jeigu neišsivaduos, tai aš jokių perspektyvų nematau.

„Praktika formuojama tokia, kad už vieno asmens veiksmus, jeigu jis partijos vadovybės narys, gali tekti atsakyti visai partijai. Tai linkiu „darbiečiams“ neatsipalaiduoti“, – linkėjo Seimo narys Eugenijus Gentvilas.

„Klausimas yra vienintelis – ar partija išsivaduos ir nebebus šio žmogaus įkaitė? Jeigu neišsivaduos, tai aš jokių perspektyvų nematau“, – savo nuomonę reiškė Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas. 

Darbo partija į teisėsaugos akiratį pateko dar 2006 m. skandalingoje juodosios buhalterijos byloje. Galiausiai, net po dešimties metų trukusio nagrinėjimo, partijos įkūrėją V. Uspaskichą, tuometį parlamentarą Vytautą Gapšį ir buvusią finansininkę Mariną Liutkevičienę, teismas pripažino kaltais dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo. Jiems buvo paskirtos piniginės baudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tik

Tik portretas
nebelokite apie "vieno asmens"! Visi gauna savaja dali - toks visu situ gauju istatymas!

Mazuroni, ar ne pakaks

Mazuroni, ar ne pakaks portretas
laižyti subinę ruskiui,grįžk namo, paklydėli.

Jo

Jo portretas
Tvorinis prokurorijus pavlikas jau nepadės
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių