Daugiau kaip pusė parlamentarų – už nepasitikėjimą Seimo kancleriu

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip pusė parlamentarų reiškia nepasitikėjimą Seimo kancleriu Modestu Gelbūda.

Pasak Seimo vicepirmininko „darbiečio“ Andriaus Mazuronio, iniciatyvą dėl nepasitikėjimo pasirašė 74–75 parlamentarai. Jeigu kancleris pats nepasitrauks iš pareigų, kitą savaitę planuojama surengti nepasitikėjimo procedūrą.

„Nepasitikėjimas organizuojamas, nes stringa valstybės tarnybos reformos įgyvendinimas, darbuotojų vertinimo sistema paremta subjektyviais faktoriais, nesprendžiamas darbo efektyvinimo biuruose klausimas, o vietoj to žmonės apkraunami papildomų ataskaitų ir popierizmų pildymu“, – penktadienį BNS sakė A. Mazuronis.

Anot jo, kancleriui taip pat nepavyko sutvarkyti Seimo autoūkio, nuolat sulaukiama kanceliarijos darbuotojų skundų dėl M. Gelbūdos darbo metodų, darbo sąlygų neužtikrinimo, prasto mikroklimato.

„Keisti Seimo struktūros pokyčiai įsteigiant kažkokį Strateginį skyrių su neaiškiomis funkcijomis kitų struktūrinių padalinių sąskaita“, – priekaištus vardijo vicepirmininkas.

Nepasitikėjimo iniciatyvą parėmusi Mišrios Seimo narių grupės seniūnė Agnė Širinskienė BNS sakė, kad skiriant M. Gelbūdą kancleriu turėta didelių lūkesčių, tačiau jo darbas nuvylė.

„Su kancleriu sieti gana dideli lūkesčiai, ir tie lūkesčiai, aš bijau sakyti, bet jie tikrai nepasiteisino. Vienas dalykas, yra visos kanceliarijos darbo organizavimas, tikrai tikėtasi, kad jis pasikeis ir tvarka bus didesnė, deja, bet tos didesnės tvarkos kaip ir neišvydome“, – teigė parlamentarė.

Ji taip pat kritikavo valstybės tarnybos reformos įgyvendinimą Seimo kanceliarijoje, ypač dėl darbo užmokesčio perskaičiavimo.

„To nusivylimo tikrai yra daug, jau nekalbu apie buitinius dalykus. Tarkime, Teisės ir teisėtvarkos komitete praktiškai atviri laidai buvo dvejus metu, kol posto neparašiau apie atvirus laidus, tol niekas nesurado ir nepataisė. Prie ankstesnių kanclerių taip nebūdavo“, – kalbėjo A. Širinskienė.

Pasak A. Mazuronio, nepasitikėjimo iniciatyvą parėmė ir opozicijos, ir valdančiųjų atstovai, pasirašė visų Seimo frakcijų atstovai.

Su M. Gelbūda BNS penktadienį susisiekti nepavyko.

Pagal Seimo statutą, sprendimas dėl Seimo pareigūnų atleidimo dėl nepasitikėjimo priimamas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma.

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto profesorius, tarptautinio verslo ir vadybos ekspertas M. Gelbūda Seimo kancleriu paskirtas 2021 metų balandį.

Seimo kanclerio kadencija – penkeri metai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mėslita

Mėslita portretas
O jį seimo pirmininkė pasiūlė, labai gyrė... :D

Anonimas

Anonimas portretas
seimas tai vienintelis kolchozas likęs lietuvoje ,idomu kada ji sugriaus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių