„Čekiukų skandalo“ pasekmės: iš TS-LKD viena narė šalinama, trijų narystė sustabdyta

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitetas dėl nepagrįstų kanceliarinių išlaidų savivaldoje iš partijos pašalino vieną narę, trijų narystę sustabdė.

Apie tai žurnalistus po komiteto posėdžio informavo jo narė Aistė Gedvilienė.

Iš partijos pašalinta mažeikiškė Lina Rimkienė, sustabdyta Konstantino Rečkovo iš Druskininkų, Danieliaus Jakubavičiaus ir Jūratės Overaitytės-Jakubavičienės iš Alytaus rajono narystė.

Pasak A. Gedvilienės, L. Rimkienę nutarta pašalinti iš partijos, nes ji nebendradarbiavo su Priežiūros komitetu, nepriėmė sprendimo grąžinti lėšų, nesustabdė narystės partijoje.

„Jos atvejis tikrai išskirtinis tąja prasme, kad ji buvo išvykusi pusei metų į Kiprą, iš ten pateikė sąskaitas už internetą, jos tikrai labai didelės, sunkiai paaiškinamos. Taip pat buvo sąskaitos dėl automobilio techninės priežiūros, valymo paslaugų iš su jos pačios giminės susijusios įmonės. Tai mums atrodo sunkiai paaiškinama, dėl to priėmėme sunkiausią ir griežčiausią sprendimą“, – teigė Priežiūros komiteto narė.

K. Rečkovas transportui išleido apie 14 tūkst. eurų, nors neturi teisės vairuoti. Pasak A. Gedvilienės, jo paaiškinimas neįtikino. Jos teigimu, neįtikino ir D. Jakubavičiaus bei J. Overaitytės-Jakubavičienės paaiškinimai, nes dokumentai rodo, kad kuro piltasi keliskart per dieną.

„Mūsų neįtikino, kad lėšos naudotos sąžiningai ir skaidriai, juoba kad pasiaiškinimai buvo nei išsamūs, nei įtikinantys“, – sakė A. Gedvilienė.

Jos atvejis tikrai išskirtinis tąja prasme, kad ji buvo išvykusi pusei metų į Kiprą, iš ten pateikė sąskaitas už internetą, jos tikrai labai didelės, sunkiai paaiškinamos.

TS-LKD Priežiūros komitetas antradienį iš viso svarstė septynis savivaldos politikus, dėl kurių kanceliarinių išlaidų buvo kilę abejonių.

Pranui Trakiniui iš Mažeikių ir Kęstučiui Udrui iš Utenos nuspręsta skirti įspėjimus.

„Jų atveju gavome visus paaiškinimus ir visus įrodymus, kad ir kartais ženklios sumos panaudotos transporto remontui ar kurui, bet tos lėšos panaudotos teisėtai, iš vienos ar dviejų kortelių. Nesame sekliai, nesekiojome, kur jie važiavo, tai (paaiškinimai – BNS) įtikino Priežiūros komitetą, dėl to skirti įspėjimai“, – paaiškino A. Gedvilienė.

Anot jos, Raimundas Kelevišius iš Utenos pranešė grąžinęs dalį lėšų, kurių negalėjo pagrįsti, todėl jo atžvilgiu joks sprendimas nepriimtas.

TS-LKD Priežiūros komitetas birželio pradžioje buvo priėmęs sprendimą, kad tie savivaldybių tarybos nariai konservatoriai, kurie negali paaiškinti dalies savo kanceliarinių ir transporto išlaidų, turėtų arba grąžinti lėšas į savivaldybės biudžetą, arba sustabdyti narystę partijoje.

„Trečias variantas – jeigu žmonės galvoja, kad jie buvo paviešinti nepelnytai, jie turėjo galimybę per savaitę kreiptis į Priežiūros komitetą ir su pagrindžiančiais dokumentais pasiaiškinti, apsiginti“, – teigė A. Gedvilienė.

Jos duomenimis, iki antradienio dėl nepagrįstų išmokų savivaldoje narystę TS-LKD yra sustabdę keturi asmenys, iš partijos išstojo vienas, grąžino lėšas mažiausiai keturi politikai.

Priežiūros komiteto narė neatmetė, jog ateityje dar gali tekti svarstyti partijos kolegas dėl jų panaudotų išmokų, nes visuomenininko Andriaus Tapino inicijuota akcija „Skaidrinam“ dar nėra baigta.

Be to, kol kas nevertinta situacija tose savivaldybėse, kur nereikėjo išlaidų pagrįsti dokumentais, tarp jų – Kauno mieste ir rajone.

„Dėl Kauno miesto ir rajono bei kitų miestų, kur nebuvo prašoma pateikti išlaidas pagrindžiančių dokumentų, lauksime teisėsaugos išvadų, kad galėtume priimti sprendimą, nes mums ir patiems ne visai aišku, ar savivaldybė elgėsi gerai nereikalaudama čekių. Šioje vietoje padarysime pertrauką ir darysime sprendimus, kai teisėsauga pasakys, kaip jie tą situaciją vertina“, – žurnalistams sakė A. Gedvilienė.

Dėl paviešintų faktų apie tarybų narių išlaidas Specialiųjų tyrimų tarnyba yra pradėjusi ikiteisminius tyrimus dešimtyje savivaldybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

svieto pabaiga

svieto pabaiga portretas
plet gintarė skaidrė apsivogus girtuoklė finansu ministerijai vadovauja .

Senukas

Senukas portretas
Pas kraba vsio spokoino?

Mano pastebjimas

Mano pastebjimas portretas
Ko į tarybas veržiasi tiek gydytoju? Ar jiems pinigu neužtenka ar ko?Alytuje ypač tiek miesto tiek į rajono tarybose.Kaip ir ta pati gyd.Overaityte. Gydykite zmones ponai gydytojai !!!!!!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių