G. Landsbergis apie M. Majausko atvejį: partija turi išlikti integrali

Nepaisant laisvo Seimo nario mandato, partija yra bendruomenė, kuri turi išlikti integrali, sako valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis, kalbėdamas apie sprendimą iš partijos pašalinti Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininką Mykolą Majauską.

G. Landsbergio teigimu, sprendimą pašalinti M. Majauską iš TS-LKD priėmė savarankiška partijos institucija – Priežiūros komitetas.

„Manau, kad visų pirma partija turi išlikti integrali, partija turi sutarti, kad ji remia Vyriausybę, kad ji dalyvauja koalicijoje, kad ji yra atsakinga politinė jėga. Tokie sprendimai iš esmės parodo, kad partija nesitaikstys su priešinga negu Vyriausybės nuostata“, – antradienį Seime žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Anot jo, tai neprieštarauja laisvam Seimo nario mandatui, garantuojančiam parlamentarų nepriklausomumą.

„Ne kartą esame kalbėję, kad laisvas Seimo nario mandatas niekaip nepažeidžiamas, kalbame tik apie buvimą bendruomenėje. Bendruomenė turi savo taisykles, kiekvienas asmuo, kuris nori tapti tos bendruomenės nariu, jis su tomis taisyklėmis susipažįsta ir vėliau jas priima ir įsipareigoja jų laikytis bei vykdyti“, – tvirtino konservatorių lyderis.

Niekam nėra jokio siurprizo, kad jei nori būti namų bendrijos nariu, net jei ir turi laisvą Seimo nario mandatą, muzikos po 23 val. garsiai neleisi.

„Niekam nėra jokio siurprizo, kad jei nori būti namų bendrijos nariu, net jei ir turi laisvą Seimo nario mandatą, muzikos po 23 val. garsiai neleisi“, – pridūrė jis.

G. Landsbergis vylėsi, kad M. Majausko sprendimas kandidatuoti į Vilniaus miesto merus smarkiai nepaveiks TS-LKD kandidato vicemero Valdo Benkunsko galimybių per tiesioginius mero rinkimus sostinėje.

„Atliekame apklausas nuolat, ir tie duomenys, kurie yra man pateikiami, leidžia tikrai tikėti, kad jau šiandien Valdas turi tikrai nemenką Vilniaus gyventojų, rinkėjų pasitikėjimą“ – sakė jis.

„Jo pasirinkta linija – rimto politiko, atsakingo politiko, kuris dirba savivaldoje, nesiblaško, atėjęs į savivaldą, dirba savivaldoje (...), tai yra žmogus, kuris dirbo, dirba ir toliau dirbs Vilniui“, – tvirtino G. Landsbergis.

M. Majauskas prieš porą savaičių buvo pašalintas iš TS-LKD už su Vyriausybe nesuderintus siūlymus dėl pridėtinės vertės mokesčio lengvatų. Po to jis pranešė atsistatydinantis iš Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigų, pasitraukiantis iš TS-LKD frakcijos Seime ir kandidatuojantis į sostinės merus kaip nepriklausomas kandidatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jis juk pasipriešini buvo kažkieno pamokytas,matosi ,kad sunkiai pergyvena tą puolimą ir matosi kad buvo apdorotas taip kaip visi .Skvernelis, Nausėda,ir visi kiti ,mums aiškus ,kaip ir kieno buvo pakeisti .

Pil.

Pil. portretas
Manau Majauskas tik laimėjo ir liko žmonių patrauklesnis nei kiti konservatoriai.Visi konservatoriai per rinkimus liks už borto o Majauskas bus pirmoje eilėje.Nesuprantate politikos ,gal jis ir buvo pamokytas taip pasielgti,netikiu nei vienu Lietuvos politikų .Matysime kas bus toliau,mano mintis tai tokia.

Onė

Onė  portretas
Oho kokios frazės gal kas pamokė
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių