G. Landsbergis dėl Ukrainos pergalės ragina imtis realių veiksmų: NATO šalys turi tam būtinų resursų

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis paragino NATO imtis realių veiksmų dėl pagalbos Ukrainai.

„NATO vienybė yra svarbu, bet dar svarbiau realūs veiksmai ir konkretūs rezultatai", – ketvirtadienį Briuselyje vykusio NATO ir Ukrainos tarybos posėdžio metu teigė Lietuvos diplomatijos vadovas.

„Be atvangos bombarduojamas Charkivas, didžiulis amunicijos ir oro gynybos sistemų trūkumas yra ta realybė, į kurią visi Aljanso nariai turi reaguoti nedelsiant – artimiausiomis dienomis ir savaitėmis. NATO šalys tikrai turi Ukrainos pergalei būtinų resursų”, – pabrėžė G. Landsbergis po to, kai Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba tarybos posėdyje pristatė situaciją fronte ir būtiniausius Ukrainos gynybinius poreikius.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM), ketvirtadienį G. Landsbergis taip pat dalyvavo Šiaurės ir Baltijos šalių (NB8) užsienio reikalų ministrų susitikime ir NATO 75-ųjų įkūrimo metinių minėjime.

„NATO dėka Lietuva galėjo vėl atsirasti Europos žemėlapyje kaip nepriklausoma ir suvereni šalis. Deja, šios dienos realybė tokia, kad negalime atmesti, jog didžiausi NATO mūšiai ir kovos laukia ateityje", – šventinėje ceremonijoje sakė ministras.

„Jei tie mūšiai mus pasieks, o mes nebūsime pasiruošę, tai bus didžiausia klaida, kokią tik galime padaryti", – pridūrė jis.

ELTA primena, kad šią savaitę NATO vadovas Jensas Stoltenbergas išsakė siūlymą sukurti 100 mlrd. eurų penkerių metų fondą Ukrainai, kad Aljansas labiau įsitrauktų į ginklų siuntimą Kyjivui. J. Stoltenbergo pasiūlymui pritarimą jau išreiškė Lenkija.

Ketvirtadienį prezidentas Gitanas Nausėda taip pat sakė teigiamai vertinantis šį siūlymą. Pasak jo, tai bus dar vienas paramos Ukrainai įrankis, kuris neribos kitomis formomis šaliai teikiamos pagalbos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių