G. Landsbergis: JAV sprendimu išvengėme istorinės kulkos, bet privalome ruoštis laukiančiai kovai

JAV Atstovų rūmams patvirtinus naują pagalbos paketą Ukrainai, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad Vakarai „išvengė istorinės kulkos“. Visgi, jis ragina Europos lyderius nenurimti ir toliau ieškoti būdų, kaip remti prieš Rusijos agresiją kovojančius ukrainiečius.

„Galiu pasakyti, kad mes išvengėme istorinės kulkos. Deja, daug kulkų vis dar laukia. Todėl dieną galime būti džiaugsmingi, bet privalome ruoštis rytoj laukiančiai kovai. Tad negalime nurimti, negalime stabdyti paramos. Turime toliau kalbėti apie tai, kaip mes remsime Ukrainą ir toliau. Tai yra pagrindinė užduotis“, – pirmadienį prieš prasidedant Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų tarybai Liuksemburge žurnalistams sakė G. Landsbergis.

„Manau, daugeliui sąjungininkų palengvėjo, kai iš JAV atkeliavo geros žinios. Bet tai negali mūsų sustabdyti nuo to, ką turime daryti“, – teigė jis, užsimindamas apie tai, jog Lietuva savo ruožtu taip pat ruošia naujos papildomos pagalbos Ukrainai.

Visgi, klausiamas, ar jaučia nerimą dėl to, jog Europos valstybės gali pernelyg atsipalaiduoti ir persvarstyti savo pozicijas dėl Ukrainos, G. Landsbergis teigė, jog pirmadienį vyksiantis posėdis parodys, kokiu keliu Vakarai judės toliau.

„Šiandien pamatysime, ar atsitraukiame, ar judame tolyn“, – nurodė G. Landsbergis.

JAV Atstovų Rūmai šeštadienį pritarė milijardinei paramai Rusijos užpultai Ukrainai. Parlamentarai priėmė atitinkamą įstatymo projektą, kuriame numatyta Kyjivui skirti 61 mlrd. dolerių (57 mlrd. eurų). Paketas apima ir ginantis nuo Rusijos skubiai reikalingus ginklus. Manoma, kad būtinas Senato pritarimas yra neabejotinas.


Šiame straipsnyje: Gabrielius LandsbergisJAVparama Ukrainaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių