G. Landsbergis: priėmimo į ES tvarkos keisti nėra būtina

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigia, kad valstybių priėmimo į Europos Sąjungą (ES) tvarkos keisti nereikėtų, mat, jo teigimu, Bendrijos plėtros galimybę su teikia Lisabonos sutarties dokumentai.

Apie tai G. Landsbergis kalbėjo sekmadienį vykusioje Miuncheno saugumo konferencijoje. Ministras tvirtino, kad narystės ES siekiančių valstybių neturėtų gąsdinti institucijų reformos, kurių nepasiekus jos taptų kliūtimi narystei.

G. Landsbergio įsitikinimu, nėra būtina keisti priėmimo į ES tvarkos, nes, anot jo, Lisabonos sutarties dokumentai ir taip suteikia ES plėtros galimybę, tad užtektų tik pakoreguoti minimus dokumentus.

„Lisabonos sutartis suteikia mums galimybę plėstis, yra tam tikri dokumentai. Gali būti, kad reikės dokumentus šiek tiek pakoreguoti, patikslinti, tačiau tai neturėtų tapti didelę kliūtimi. Mes galime ir turėtume plėstis“, – konferencijoje kalbėjo Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Europos Vadovų Taryba (EVT) pernai nutarta pradėti narystės ES derybas su Ukraina ir Moldova, minėtoms valstybės suteiktas kandidatės į ES statutas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gražu, \\\\\.../////

Gražu,  \\\\\...///// portretas
jau Amerikė spjove į tą jo kūšį ant mordos,jau nešsileidžia "veikėjo",tai kaip jis savo žydukus Amerike lankys?

PIEMENY....

PIEMENY.... portretas
Ne tavo snargliuotai nosiai aiškinti Europos sąjungai dėl priėmimo tvarkos. Geriau, kol dar ne vėlu, kreipkis pas psichiatrus - gal dar padės...Aišku, šansų nedaug...

manau

manau portretas
Ne nepotiniam snargliui aiškinti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių