G. Landsbergis su Turkijos kolega aptarė Švedijos narystę NATO, viršūnių susitikimą

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį su naujuoju Turkijos užsienio reikalų ministru Hakanu Fidanu aptarė Švedijos narystę NATO, būsimą aljanso viršūnių susitikimą Vilniuje.

G. Landsbergis pokalbyje telefonu teigė, kad Švedijos narystė sustiprintų visą Šiaurės Atlanto sutarties organizaciją ir ypač Baltijos jūros regiono saugumą, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Šios Šiaurės Europos valstybės narystė Aljanse būtų viena iš svarbių Vilniuje liepą vyksiančio NATO viršūnių susitikimo sėkmių. Kalbame ne tik apie Švedijos saugumą, ne tik apie Skandinavijos saugumą, bet ir apie Baltijos regioną, kuris nori būti saugesnis ir labiau apsaugotas. Mes esame vienas iš Europos regionų, kurio saugumui kyla vieni didžiausių iššūkių. Todėl tikimės supratimo“, – pranešime sakė G. Landsbergis.

Jis taip pat pabrėžė Turkijos svarbą teikiant paramą Ukrainai, aktyviai dalyvaujant užtikrinant ukrainietiškų grūdų tiekimą į pasaulio rinkas.

Ministrai aptarė ir dvišalius santykius, situaciją regione, kitus artėjančio NATO viršūnių susitikimo Vilniuje klausimus.


Šiame straipsnyje: Gabrielius LandsbergisHakanas FidanasTurkijakaras UkrainojeNATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių