G. Landsbergis: tariantis dėl sankcijų Kaliningrado klausimas buvo keliamas visais lygiais

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungai (ES) tariantis dėl sankcijų Rusijai įgyvendinimo, Kaliningrado tranzito klausimas Lietuvos buvo keliamas visais lygiais, tvirtina užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Klausimas buvo keliamas, visais lygiais, nuo Vadovų tarybos, kiek man žinoma, lygiai taip pat aš kėliau, lygiai taip pat ambasadorius kėlė. Kaliningrado klausimas buvo keliamas kaip reikalaujantis ypatingo dėmesio“, – trečiadienį susitikęs su opozicine Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcija Seime sakė ministras.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ vadovas Saulius Skvernelis ministro klausė, ar tiesa, kad svarstant sankcijų Rusijai paketus Lietuvos politikai sąmoningai nusprendė nekelti Kaliningrado klausimo tikintis, kad jis savaime bus išspręstas.

Kaliningrado klausimas buvo keliamas kaip reikalaujantis ypatingo dėmesio.

„Dėl Kaliningrado negaliu tokios informacijos patvirtinti, nebuvo nei formalaus, nei neformalaus sprendimo, kad klausimas nebus keliamas“, – atsakydamas S Skverneliui teigė G. Landsbergis.

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ trečiadienį pasikvietė užsienio reikalų ministrą G. Landsbergį paaiškinti situacijos, kai Europos Komisija (EK) pakeitė poziciją dėl Kaliningrado tranzito, bei planuoja kelti ministro atsakomybės klausimą.

Demokratai laikosi pozicijos, kad nauju išaiškinimu EK leidus gabenti sankcionuotas prekes iš Rusijos į Kaliningrado sritį per Lietuvą, valstybė „nesugebėjo apginti savo pozicijos šiuo klausimu ir taip buvo sužlugdyta sankcijų esmė“.

Be to, opozicijos parlamentarai sako pasigendantys Užsienio reikalų ministerijos ir Vyriausybės strateginės komunikacijos, kurios nesant Lietuvos žiniasklaida, anot jų, priversta cituoti Rusijos šaltinius, užuot rėmusis Lietuvos pareigūnų informacija.

Komisija praėjusią savaitę pateikė naujas gaires, kuriomis leido Rusijai geležinkeliais gabenti sankcionuotas prekes į ir iš Kaliningrado srities per Lietuvą šio eksklavo poreikiams.

Dalies Rusijos prekių tranzitą į Kaliningradą Lietuva anksčiau stabdė, įsigaliojus ES sankcijoms, paskelbtoms dėl Maskvos invazijos į Ukrainą, ir nurodė tai dariusi remdamasi tranzitą draudusiu EK sankcijų išaiškinimu.

Tai sukėlė Rusijos pasipiktinimą, o Komisija pranešė ketinanti parengti naujas gaires.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šitą

Šitą  portretas
huilo laikas vėl į durnyną uždaryti.

šis nesubrendęs ANŪKAS,

šis nesubrendęs ANŪKAS, portretas
daro labai didelę ŽALĄ Lietuvai,--OŽYS jį paskyrė "ministru", kai bandomą triušį,ką jis moka, --kaip matome jis yra d e b i l a s VISAIS klausimais , neturėdamas STUBURO ir SAVO nuomonės- aklai vykdo JANKIŲ nurodymus Taivanio ir Kinijos atžvilgiu-- ž l u g d y d a m a s Lietuvos VERSLĄ.--- vykite l a u k šį tuščiavidurį BRUDĄ iš ministro posto !

chyy

chyy portretas
skverneliniai tik įkainius nustatys ir viskas tuo pasibaigs. Pirmyn Broileri į naujas kvailystes!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių