G. Landsbergis toliau teisinasi dėl vilos Graikijoje, kritikuoja žiniasklaidą

Pastarosiomis savaitėmis dėl šeimos vilos Graikijos saloje klausimų sulaukiantis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis kartoja – viešas diskusijas įžiebęs skandalas kuriamas dirbtinai. Klausiamas, kodėl anksčiau nepaaiškino situacijos dėl įsigyto nekilnojamojo turto, politikas tikina – žiniasklaida pati galėjo atsakyti į jam šiuo metu ne tik spaudos, bet ir Seimo opozicijos atstovų adresuojamus klausimus.

„Manau, daugelį klausimų jūs galėjote patys atsakyti“, – pirmadienį žurnalistams sakė G. Landsbergis, paklaustas, kodėl anksčiau viešai nepaaiškino vilos įsigijimo aplinkybių.

Konservatorių lyderis leidžia suprasti, kad yra kritiškas žiniasklaidos atžvilgiu, kuri, anot jo, tinkamai neįvertina kitų medijų kolegų publikacijų.

„Man rodos, jeigu kas nors, koks nors politinis asmuo kurtų dirbtinį skandalą apie kokį nors kitą asmenį politikoje, jūs neleistumėte jo aprašyti. Jūs neleistumėte man komentuoti, jūs neitumėte, nepultumėte to žmogaus dėl to, kad jūs esate kritiški politikams. Bet kai jūsų kolegos iš kitos žiniasklaidos priemonės daro lygiai tokį patį veiksmą, jūs nesiimate būti kritiški. Tai, ta prasme, jeigu kažkas pavadino mane žirafa, tai aš neturiu jums rodyti nuotraukų, kur mano gimimo liudijime būtų parašyta, kad esu žmogus, o žirafa. Manau, jūs patys galėtumėte atsirinkti, kokia yra realybė“, – vaizdžiai kalbėjo G. Landsbergis.

„Bet jeigu yra noras kažkokiu būdu tą skandalą padaryti – tai aišku, tada reikia paklausti, kodėl aš ne iš karto atsakiau, kad nesu žirafa. Atleiskite, neturiu tam laiko“, – pridūrė jis.

Sulaukęs klausimo apie opozicijos iniciatyvą išsikviesti politiką į Seimo plenarinių posėdžių salės tribūną pasiaiškinti dėl susiklosčiusios situacijos, G. Landsbergis kartojo – visi atsakymai jau yra pateikti.

Manau, daugelį klausimų jūs galėjote patys atsakyti.

„Aš esu visiškai visus klausimus atsakęs. Jeigu skaitote žiniasklaidą, viskas yra atsakyta. Daugiau kažką šiuo klausimu pasakyti negaliu ir nemanau, kad turiu, vien dėl to, kad jūs nespėjote užduoti savo klausimų ir kitos žiniasklaidos priemonės to užklausė“, – žurnalistams atkirto konservatorių partijos pirmininkas.

ELTA primena, kad „Lietuvos rytas“ pranešė, jog G. Landsbergio šeima įsigijo prabangią vilą Graikijos Eginos saloje. Laikraščio duomenimis, sklypas su pastatais įregistruotas ministro žmonos Austėjos Landsbergienės vardu. Kaip skelbė leidinys, už šį nekilnojamąjį turtą dar 2022 metų vasarį A. Landsbergienė sumokėjo 255 tūkst. eurų avansą. Pasirodžius publikacijai, viešojoje erdvėje kilo klausimų dėl to, kad sklypo įsigijimo mėnuo sutampa su Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą pradžia.

Reaguodama į šią žinią Seimo opozicijos atstovai surinko parašus klausimams apie G. Landsbergio žmonos turimą nekilnojamąjį turtą Graikijoje. Pasirašiusieji ministro ketina teirautis, kodėl, prabangų nekilnojamą turtą ministro šeima įsigijo panašiu metu, kai Rusija užpuolė Ukrainą ir ar tai nesiunčia dviprasmiškos žinutės.

2022 ir 2023 metų A. Landsbergienės turto deklaracijose nurodytas 795 tūkst. eurų vertės nekilnojamasis turtas užsienyje.

Pats ministras anksčiau Eltai teigė, kad viešojoje erdvėje kilusios spekuliacijos neturi nieko bendro su realybe. Anot jo, skandalas kilo lygioje vietoje, ignoruojant faktą, kad informacija apie įsigytą vilą buvo pateikta ir viešai prieinama deklaracijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>tai kalba pavydas

>>tai kalba pavydas portretas
Ar čia tu Ruteni.??? Ar ne tu???

dėdė Ignas

dėdė Ignas portretas
Austėja turi pinigų ir gali juos investuoti kur nori. Nepavydėkite.

.>pries 36min

.>pries 36min portretas
apdrabstyk visus durnais epitetais, ir isivaizduok, kad tapai protingesnis, asile
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių