G. Landsbergis: Vakarams turi rūpėti ne Rusijos ateitis, o savo pačių saugumas

  • Teksto dydis:

Vakarams turi rūpėti savo pačių saugumas, o ne Rusijos ateitis, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Vis garsiau girdžiu susirūpinimą Rusijos ateitimi, tačiau ji pati turi išspręsti savo problemas, o Vakarams, tarptautinei bendruomenei turi rūpėti mūsų pačių saugumo sustiprinimas ir greita Ukrainos pergalė“, – ketvirtadienį sakė Davose Pasaulio ekonomikos forume dalyvaujantis Lietuvos diplomatijos vadovas.

G. Landsbergis skaitė pranešimą forumo sesijoje „Rusija: kas toliau?“, kurioje dalyvavo Europos prekybos komisaras Valdis Dombrovskis, Rumunijos užsienio reikalų ministrė Luminița Odobescu ir Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis (Radoslavas Sikorskis), pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Sankcijos Rusijai tikrai veikia, bet turime ieškoti ir rasti naujų priemonių užkardyti Rusiją.

Kalbėdamas apie sankcijas G. Landsbergis taip pat teigė, kad reikia ieškoti naujų priemonių užkardyti Rusiją.

„Jei tikrai tikime Ukrainos pergale ir norime jai padėti, neturime pamiršti, kad Europos Sąjunga yra ir prekybos sąjunga, kažkodėl taikanti autokratiniams režimams palankius prekybos režimus. Sankcijos Rusijai tikrai veikia, bet turime ieškoti ir rasti naujų priemonių užkardyti Rusiją“, – pažymėjo G. Landsbergis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių