G. Nausėda: dvigubi standartai teikiant pagalbą Izraeliui ir Ukrainai yra nepriimtini

Šalies vadovas Gitanas Nausėda nepriimtinais vadina Vakarų taikomus dvigubus standartus teikiant pagalbą Izraeliui ir remiant Ukrainą.

„Tai yra nepriimtina, kad mes, kaip jūs teisingai sakote, taikome dvigubus standartus. Mūsų pagalba Izraeliui be jokios abejonės nekonkuruoja ir neturėtų konkuruoti su mūsų dėmesiu Ukrainai“, – trečiadienį Briuselyje Lietuvos žurnalistams sakė šalies vadovas.

„Aš įsivaizduoju, kad jeigu mes esame principingi ir tikrai stojame už demokratines vertybes, mes turime remti ir vieną, ir kitą, o ne skaičiuoti – šitiek atseikėjam vienam, o tiek kitam“, – pridūrė jis.

Taip prezidentas kalbėjo Ukrainos vadovui Volodymyrui Zelenskiui sąjungininkus paraginus parodyti tokią pačią vienybę Ukrainos atžvilgiu, kokią Vakarai parodė po Irano atakos prieš Izraelį.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba konkrečiai užsiminė, kad Kyjivui labai praverstų toks pats skydas nuo oro atakų.

Iranas precedento neturintį dronų ir raketų smūgį Izraeliui surengė vėlai šeštadienį ir sekmadienio naktį. Žydų valstybė drauge su sąjungininkais numušė didžiąją dalį oro taikinių.

„Juk mūsų negebėjimas patiekti ginklų ir, pirmiausia, oro gynybos sistemų kainuoja kiekvieną dieną gyvybes“, – Briuselyje kalbėjo G. Nausėda.

„Esu įsitikinęs, kad prarandame dėmesį Ukrainai“, – sakė šalies vadovas.

V. Zelenskis jau kurį laiką ragina Vakarus siųsti į jo šalį oro gynybos sistemas, Rusijai pastarosiomis savaitėmis suintensyvinus Ukrainos apšaudymus raketomis ir dronais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zosė

Zosė portretas
Kaip jis ta ukraina myli ir vėliava ukrų bučiavo ir savus lietuvaičius į karą pasiūs ir du procentus vidaus produkto pažadėjo zelenskiui paremti ....tik ant Lietuvaičių savų vargšų jam nusispjauti.

Klausyk, Nausėda. Pradėk rūpintis Lietuva !

Klausyk,  Nausėda. Pradėk rūpintis Lietuva ! portretas
Gana remti tuos našarnikus iš ukrainos. Jie visą labdara ir pinigus išsidalina o frontui lieka trupiniai. Pradėk galvoti su galva o ne su galvutė...

Anonimas

Anonimas portretas
pažiūrėjau tv kur rodoma euro vadovu susitikimas ir sprendimas ir man priminė sovietu laikus kai buvo madoje susirinkę į kompaniją iškeldavo pasiūlima susimetam atžymėt susitikima visi rimtais veidais ranką tic į kišenę piniginės ir nei vienas neištraukinėja bet kalba išgersim kiti išgersim ir taip stovi ,lygiai kaip su pagalba ukrainai,padėsim ,padėsim ir tuo baigiasi.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių