G. Nausėda: gerbiu visas formas, kuriomis siekiama atkreipti dėmesį į LGBT teises

Antros kadencijos siekiantis Gitanas Nausėda tikina, kad gerbia parlamentaro Tomo Vytauto Raskevičiaus pasirinktą komunikaciją, siekiant atkreipti dėmesį į LGBTQ teises. Taip šalies vadovas reagavo, kai į Kaune vykusį susitikimą T. V. Raskevičius atvyko nešdamas picą ir įsisegęs LGBTQ vėliavą.

„Žmonės taip dirba, performanso būdu. Gerbiu visas formas, kuriomis mėginama atkreipti dėmesį į LGBT teises. Viskas tvarkoje, aš mėgstu bendrauti su visais žmonėmis, nepriklausomai nuo jų orientacijos“, – šeštadienį žurnalistams Kaune komentavo G. Nausėda.

Kaip skelbta anksčiau, antros kadencijos siekiantis prezidentas G. Nausėda šeštadienį Kaune esančioje kavinėje „Kultūra“ susitiko su parašų rinkimo „loterijoje“ laimėjusiais asmenimis. Pasak jo, susitikimo metu buvo aptarti ir žmogaus teisių klausimai. G. Nausėda pabrėžė sulaukęs klausimų ir apie buvusią bei būsimą valdančią koaliciją bei kokios yra bendro darbo perspektyvos ateityje.

„Žinant, kas dalyvauja susitikime nebuvo labai netikėtų klausimų, tikiuosi juos išsamiai atsakiau“, – akcentavo šalies vadovas.

ELTA primena, kad vasario mėnesį antros kadencijos siekiantis šalies vadovas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino kvietimu pasirašyti už jį, kaip kandidatą į prezidento postą, o su tam tikra dalimi pasirašiusiųjų žadėjo išgerti kavos.

Viskas tvarkoje, aš mėgstu bendrauti su visais žmonėmis, nepriklausomai nuo jų orientacijos.

„Mielai išgerčiau kavos su ja ar juo, kuris už mane pasirašys: 5000-tasis, 7500-tasis, 10000-tasis, 15000-tasis, 20000-tasis“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė G. Nausėda.

Visgi antros kadencijos siekiančio prezidento G. Nausėdos pasiūlymas po gyventojų kreipimųsi atsidūrė VRK akiratyje. VRK nurodė tą pačią dieną gavusi skundus ir G. Nausėdai išsiuntė priminimą, kad Rinkimų kodeksas draudžia papirkti rinkėjus dovanomis už balsavimą, įskaitant parašų rinkimų laikotarpį.

Prezidento rinkimų štabas taip pat buvo įpareigoti dėl tokio kandidato žingsnio pasiaiškinti. Tuomet G. Nausėda savo siūlymą patikslino. Jis nurodė, kad susitikimas vyks kavinėje, o į jį atėję gyventojai už kavą turės susimokėti patys.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagieža

Pagieža portretas
Nausėda nesveikai tiek pakerėtas iškrypėliu (e) Šlykštu! Pagarba Putinui, kad uždraudė šalyje iškrypėliams!

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Ko ta Lgbt visur reklamuojasi,tegul gyvena kaip nori,ju pasirinkimas,ko jie visur lenda ,man asmeniškai bjauru,as gi nesireklamuoju su kuo miegu

Flurona [TRUMP 2024]

Flurona [TRUMP 2024] portretas
Kas čia per baidyklė?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių