G. Nausėda pakomentavo nuosprendį „MG Grupės“ byloje: tipografas prasiėjo per mūsų politinį mišką

Apkaltinamasis nuosprendis politinės korupcijos byloje turės politinių pasekmių, tačiau padės išsivalyti politinei sistemai, o žmonėms – vėl patikėti teisingumu Lietuvoje, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Iš tikrųjų vakarykštis teismo sprendimas – gerbiu jį, tai yra teismo kompetencijos klausimas – be abejo turės jis politinių pasekmių“, – Nemenčinėje žurnalistams sakė G. Nausėda.

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį pakeitė pirmos instancijos teismo sprendimą ir nuteisė visus kaltinamuosius koncerno „MG Grupė“ (anksčiau vadinosi „MG Baltic“) politinės korupcijos byloje, daliai jų skirtos realios laisvės atėmimo bausmės.

„MG Grupei“, valdančiojoje daugumoje esančiam Liberalų sąjūdžiui ir opozicinei Darbo partijai skirtos atitinkamai daugiau nei 1,1 mln., beveik 377 tūkst. ir daugiau nei 301 tūkst. eurų baudos.

Buvusiam „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui skirti šešeri metai laisvės atėmimo ir 25 tūkst. eurų bauda, buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui – pusšeštų metų laisvės atėmimo.

Bylos duomenimis, kyšiai politikams buvo perduodami ir grynaisiais, ir kaip parama viešosioms įstaigoms, papirkimu palaikytas net kvietimas į televizijos laidą. Apeliacinis teismas kyšiu E. Masiuliui pripažino ir visuomenėje garsiai nuskambėjusį degtinės butelį bei butelio dėžutę su joje buvusiais pinigais.

Tipografas prasiėjo per mūsų politinį mišką.

G. Nausėda šią situaciją sulygino su miškuose didelę žalą darančiu kenkėju žievėgraužiu tipografu, sakydamas, kad „tipografas prasiėjo per mūsų politinį mišką“, tačiau sakė besitikintis, jog pavyks išlaikyti valstybės stabilumą.

Jis taip pat vylėsi, kad tai padės išsivalyti „žvelgiant vidutiniuoju ir ilguoju laikotarpiu“.

„Išsivalysime, nes tikrai šiandien gyvenome šešėliuose, šiandien gyvenome tam tikruose procesuose, kurie nebuvo pasibaigę arba taškai nebuvo galutiniai. Netgi ir po vakarykščio sprendimo taškas nėra galutinis, bet vis dėlto man atrodo, po vakarykštės dienos daug Lietuvos žmonių patikėjo teisingumo buvimu mūsų valstybėje“, – sakė prezidentas.

Opozicija anksčiau ketvirtadienį paraginus Liberalų sąjūdžio vadovei, Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen pasitikrinti, ar ji turi parlamento pasitikėjimą, G. Nausėda sakė, kad „tai yra valdančiosios koalicijos reikalai“.

Apeliacinio teismo nuosprendis įsiteisėja iš karto, paskelbimo dieną, bet dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui. Kai kurie iš nuteistųjų politinės korupcijos byloje jau yra pasakę, kad tai darys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

roze

roze portretas
gabrys gitanas ir senelis Lietuvos geda ir prapultis ,,,Kodel jie vis dar postuose Versti siukslyna kad nekenktu,,,

Rūtenis

Rūtenis portretas
Aukščiausias Teismas viską sustatys į savo vietas ir tuomet jau prezidentui išseks išminties upeliai ir nebeliks vaizdingų palyginimų.

Ups

Ups portretas
I kaip žemiausio sluoksnio padugnės iš burbų, lygnugarių, gentvilų ir jų klynų sutvarkytojų vardu Ina, tapo didelių miškų, dirbamos žemės, sklypų namų statybai savininkais netoli nuo jūros? Jie tebuvo ilgamečio izoliacijos karcerio tose vietose pacientai, kur specialistai tyrinėjo, kas įvyko, kai alkoholikai su pigiomis prostitutėmis, kurios supūna ir miršta labai anksti, palikuonių susilaukia ir kam tuos idiotus panaudot neranda.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių