G. Nausėda sako matantis geresnių kandidatų į EK nei G. Landsbergis

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad mato geresnių kandidatų į Europos Komisiją (EK) nei konservatorių lyderis ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Aš matau geresnių kandidatų, ypač turint omenyje, kad tai nebus užsienio politikos komisaro pozicija“, – LRT laidai „Dienos tema“ trečiadienį sakė G. Nausėda.

Prezidentas teigė, kad Lietuvos noras turėti su užsienio politika susijusį postą yra ambicingas.

„Mes norime postų, kurie būtų arba ekonominiai, arba susiję su Europos Sąjungos plėtra, jeigu bus sukurta gynybos komisaro pozicija, manau, kad tikrai būtų verta pakovoti ir dėl jos“, – kalbėjo G. Nausėda.

Visgi prezidentas pažymėjo, kad kol kas nėra patvirtintas EK pirmininkas, o tikimybė, kad dabartinė EK pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) užsitikrins antrąją kadenciją, „nėra šimtaprocentinė“.

G. Nausėda pirmadienį Briuselyje dalyvavo ES šalių lyderių susitikime, kur neformaliai tartasi dėl svarbiausių Bendrijos postų.

Prezidentas po susitikimo pareiškė, kad jo nepavyks apeiti derybose dėl to, ką Lietuva turėtų deleguoti dirbti EK.

Žiniasklaida ir partiečiai mini G. Landsbergį kaip vieną iš pagrindinių kandidatų tapti eurokomisaru.

Pats konservatorių lyderis laikosi pozicijos šių kalbų nekomentuoti ir teigė, kad Lietuva nevėluoja patvirtinti kandidato į EK.

Mažieji koalicijos partneriai „laisviečiai“ ir liberalai sako besitikintys artimiausiu metu išgirsti konservatorių siūlomą kandidatą ir teigia, jog pavėlavusi šalis liks su nesvarbiu portfeliu.

Pasak jų, Lietuva jau pavėlavo, nes savo kandidatus patvirtino kitos Baltijos šalys – buvęs Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis turėtų tęsti darbus kaip EK vicepirmininkas, Estijos premjerė Kaja Kallas įvardijama kaip favoritė užimti ES įgaliotinės užsienio politikai postą.

G. Landsbergis teigė matantis poreikį koalicijoje diskutuoti apie kandidatūrą į EK, tačiau sako, kad patys koalicijos partneriai nekelia šio klausimo susitikimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam iš kišenės kyšo

Tam iš kišenės kyšo portretas
Kažin kodėl tamstai neužkliūva kad iš landzberkio kišenės kyšo ne tik kpss bet ir tsrs kgb bilietatai?

Arvydas

Arvydas portretas
Nuosėdas nuo sofkytes gali vadovauti bet kur ir bet kam, tai bent narcizas !!!

iš kišenės kyšo

iš kišenės kyšo portretas
nuosėdos kpss bilietas
VISI KOMENTARAI 61

Galerijos

Daugiau straipsnių