G. Nausėda sprendimą dėl L. Kasčiūno paskelbs šią savaitę: laukiama tarnybų įvertinimo

Prezidentas Gitanas Nausėda tikisi šią savaitę paskirti naują krašto apsaugos ministrą, sako jo patarėjas Kęstutis Budrys.

Trečiadienį po susitikimo su Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininku konservatoriumi Laurynu Kasčiūnu šalies vadovas kreipėsi į specialiąsias tarnybas dėl kandidatūros vertinimo.

„Prezidentas kreipsis į tarnybas, kaip numato įstatymas, kad gautų iš jų informaciją pagal Korupcijos prevencijos įstatymą. Kai tik ši informacija jį pasieks, ją įvertins ir priims sprendimą“, – trečiadienį žurnalistams sakė vyriausiasis prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais K. Budrys.

P. Paleckio/BNS nuotr.

„Yra labai aiškus prezidento suinteresuotumas visus sprendimus ir formalumus sutvarkyti per šią savaitę. Tikimės, kad tą pavyks pasiekti“, – teigė jis.

Pasak K. Budrio, G. Nausėda su L. Kasčiūnu aptarė svarbiausius numatomus darbus krašto apsaugos srityje, tai yra visuotinio gynybos principo įgyvendinimą, vokiečių brigados priėmimą, nacionalinių pajėgumų vystymą, divizijos kūrimą, skaidrumo užtikrinimą viešuosiuose pirkimuose.

Yra labai aiškus prezidento suinteresuotumas visus sprendimus ir formalumus sutvarkyti per šią savaitę.

Patarėjas L. Kasčiūną vadino prezidento bendraminčiu ir bendradarbiu.

„Dalykine prasme dėl prioritetų, kokie buvo aptarti su kandidatu, sutarimas yra. (...) Nemanau, kad kažkas jums naujo dar čia atsirastų ir ištiktų, tačiau reikia išlaikyti formalumus“, – sakė K. Budrys.

Premjerė Ingrida Šimonytė penktadienį paprašė dabartinio krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko trauktis iš pareigų, nes, jos teigimu, šiame etape reikia greitesnių sprendimų ir didesnio įsitraukimo sprendžiant įvairius su krašto apsauga susijusius klausimus.

Ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

„Neturėjau jokių žinių apie rokiruotę“

L. Kasčiūnas teigia pasiūlymo eiti šias pareigas iš I. Šimonytės sulaukęs šeštadienio rytą. Politikas tikina, kad iš anksto nebuvo informuotas apie ministrės pirmininkės pasiūlymą jam ir A. Anušauskui susikeisti pareigomis.

„Neatsimenu, ar mes išvis buvome susitikę, konkretų skambutį gavau šeštadienio rytą, eidamas į Tado Tumo laidotuves“, – apie iš premjerės gautą pasiūlymą žurnalistams Prezidentūroje pasakojo L. Kasčiūnas.

„Buvo abstraktūs pokalbiai, bet apie jokias rokiruotes aš neturėjau jokių žinių“, – teigė L. Kasčiūnas



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Nausėda padarė didelę klaidą skiriant ministru Kasčiūną. Tiesiog prarado naujos kadensijos prezidento pareigas.Labai gaila.

Ttt

Ttt portretas
Tik ne Kasčiūną jis lipantis per visų galvas kuriantis sau naudą

Anonimas

Anonimas portretas
kokiu tarnybu .liaudies paklaukist !
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių