Į EP išrinktas P. Saudargas atsisakė Seimo nario mandato

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pranešė antradienį gavusi į europarlamentą išrinkto Seimo nario konservatoriaus Pauliaus Saudargo pareiškimą atsisakyti parlamentaro mandato.

Atsistatydinti iš Seimo nario pareigų P. Saudargas prašo nuo liepos 15 dienos.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys P. Saudargas iš Seimo traukiasi, nes parlamentaro pareigos yra nesuderinamos Europos Parlamento (EP) nario pareigomis, tad į EP išrinktas Seimo narys turi apsispręsti, kurias pareigas pasilieka.

Klausimas dėl Seimo nario įgaliojimų nutrūkimo nesuėjus terminui bus svarstomas VRK ketvirtadienio posėdyje.

Praėjusią savaitę atsisakyti Seimo nario mandato nuo liepos 15 dienos prašymą VRK pateikė taip pat į EP išrinktas „valstietis“ Aurelijus Veryga.

Lietuva į naujos kadencijos EP birželį išrinko 11 parlamentarų.

P. Saudargas į Seimą buvo išrinktas vienmandatėje Justiniškių-Viršuliškių apygardoje.

Pasak VRK, jam atsisakius mandato ir iki Seimo rinkimų likus mažiau nei keturiems mėnesiams, pirmalaikiai rinkimai šioje apygardoje nebebus rengiami. Todėl P. Saudargo vieta Lietuvos parlamente iki spalio 13 dieną vyksiančių Seimo rinkimų liks tuščia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai rodo , kokį savanaudį m u l k į išrenkome į SEIMĄ,

 tai rodo , kokį savanaudį  m u l k į  išrenkome į SEIMĄ, portretas
jiems nusispjauti į rinkėjų pareikštą pasitikėjimą.-- Kad to nebūtų --visada rimtai galvokime balsuodami

Kaunas

Kaunas portretas
Kaip jis ten papuole,Prezidentas ar patvirtino jo mandatą Europos parlamentui.Palaikome prezidentą ir nei vienas be Prezidento rezoliucijos neturi atsidurti Europos parlamente.

Snukis ir akys

Snukis ir akys portretas
jau visai i zeko / šnyriaus supanašėjo Gerai prasisuko per rinkiminius botus (balsavimas kaime, užsieny, neygaliuju pensionatuose, ligoninėse, kalėjime, kariuomenėj ir t.t.) ir jaučiasi toks protingas ir galingas kad net fiziškai keičiasi?:D)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių