Naujasis Seimas pradėjo pirmąjį posėdį

  • Teksto dydis:

Naujasis Seimas pirmadienį vidurdienį pradėjo savo pirmą posėdį.

Darbą naujasis parlamentas pradeda istorinėje Kovo 11-osios Akto salėje, posėdžiui pirmininkauja vyriausias amžiumi Seimo narys „tvarkietis“ 75-erių Juozas Imbrasas.

Į pirmą naujojo Seimo posėdį atvyko prezidentė Dalia Grybauskaitė, pirmasis Lietuvos vadovas atkūrus nepriklausomybę Vytautas Landsbergis, diplomatai, valstybės institucijų vadovai.

Darbą naujasis parlamentas pradės Seimo narių priesaika, vėliau bus renkama Seimo vadovybė.

Tą dieną, kai naujasis Seimas susirenka į pirmąjį posėdį, Vyriausybė grąžina įgaliojimus prezidentui, o prezidentas paveda jai eiti pareigas, kol bus sudaryta nauja Vyriausybė.

Vyriausybei grąžinus įgaliojimus, prezidentas ne vėliau kaip per 15 dienų teikia Seimui svarstyti premjero kandidatūrą. Ministrą pirmininką skiria prezidentas Seimo pritarimu.

Rinkimus laimėjusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga premjeru skirti siūlo rinkimų sąrašo lyderį Saulių Skvernelį, Seimo pirmininku – Viktorą Pranckietį, pirmąja vicepirmininke – Rimą Baškienę.

Naujos kadencijos Seime dirbs 59 dabartiniai parlamentarai ir 82 nauji arba po pertraukos į parlamentą grįžę politikai. Didžiausią frakciją turės Vyriausybę kartu su socialdemokratai formuosianti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), didžioji dauguma jų bus Seimo naujokai.

Per spalį vykusius Seimo rinkimus „valstiečiai“ užsitikrino 56 mandatus iš 141, tačiau jų frakcija dar didės prisijungus keliems savarankiškai išrinktiems parlamentarams. Jų koalicijos partneriai socialdemokratai rinkimuose laimėjo 17 mandatų, bet prisidėjus dviem „darbiečiams“ frakcija didės iki 19 narių.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai Seime turės 31 atstovą, Liberalų sąjūdis – 14, jų lyderiai jau patvirtino jog partijos dirbs opozicijoje.

Taip pat aštuonis atstovus Seime turės Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga bei partija „Tvarka ir teisingumas“, keli parlamentarai nuo skirtingų partijų išrinkti vienmandatėse apygardose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Sėkmės visada būtina linkėti, bet šiuo atveju nėra kam. Pusė "valstiečių" vieni kitų nepažįsta ir Karbauskiui bus sunku juos suvaldyti.Galų gale toje žmonių masėje yra liberalų, konservatorių ir socdemų, . Todėl tik laiko klausimas kai jie pajutę savo galias pradės rei9kšti tikrasias nuomones, nes viešumoje ilgai netunos pasislėpę, teks išsakyti savo nuomonę komitetuose. Greitu laiku regėsime cirka ir be Valatkos pastebėjimų, nes dar yra KAKADŪ. ir įvairiausios diskusijų laidos. Dalis jų dar nesupranta kur jie pateko.

gėda 2

gėda 2 portretas
Ne tik Gentvilai, bet ir Vaičekauskas nepasakė paskutinio sakinio. Matyt, tai liberalų vertybė.

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
Sveikinu Seimą su nauju straipsniu ekspertuose: "Bulvarinis rinkimų balaganas", kur iškėliau pirmalaikių rinkimų būtinumą atkuriant teisinės valstybės pagrindus ir Valstybės nusikaltėlių išgramdymą iš Seimo.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių