Į prezidentus kandidatuojanti I. Šimonytė prognozuoja nuobodžią kampaniją

Į prezidentus kandidatuojanti premjerė Ingrida Šimonytė sako nematanti būtinybės vykti į regionus per rinkimų kampaniją, nes mano esanti pakankamai žinoma Lietuvos rinkėjams.

Ji taip pat lygino prezidento rinkiminę kampaniją su JAV, sakydama, kad Lietuvoje ji bus pakankamai „nuobodi ir nuosaiki“, nes kandidatų agitacijos finansavimas kur kas nuosaikesnis.

„Man prisistatyti žmonėms, kas aš esu, ką aš galvoju įvairiausiais klausimais nuo partnerystės iki mokesčių, per Kiniją į ekonomiką, turbūt nėra reikalo. Nes aš kiekvieną savaitę, du kartus per savaitę stoviu čia prie lentos ir atsakinėju“, – žurnalistų paklausta, ar turi regionų lankymo planą, Seime antradienį sakė I. Šimonytė.

Premjerės manymu, daugelis jos nuostatų rinkėjams yra žinomos.

„Manau, tie žmonės, kurie rinksis mane, rinksis ne katę maiše, o rinksis mane su visais mano privalumais ir trūkumais. Nemanau, kad mano kalėdojimas per tas tris savaites galėtų stipriai tą situaciją pakeisti“, – teigė I. Šimonytė.

Nuo kitos savaitės, kai pasiims atostogas, ji tvirtino ketinanti dalyvauti debatuose, jeigu per juos neturės komandiruočių.

Manau, tie žmonės, kurie rinksis mane, rinksis ne katę maiše, o rinksis mane su visais mano privalumais ir trūkumais. Nemanau, kad mano kalėdojimas per tas tris savaites galėtų stipriai tą situaciją pakeisti.

Ministrė pirmininkė taip pat sakė nesitikinti tokios intensyvios prezidento rinkimų kampanijos kaip JAV, kur yra „visiškai kitoks kampanijų finansavimas“.

„Tokie pinigai, kokie sukasi Jungtinėse Amerikos Valstijose bet kokioje kampanijoje, mes net šalia nestovėjome. Sakyčiau, nebus to tiesiog, ir viskas. Bus nuobodi, nuosaiki rinkiminė kampanija“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Jos manymu, kokybiški ir visus kandidatus tenkinantys prezidentiniai debatai Lietuvoje taip pat „nelabai gali vykti“, nes „jei yra septyni ar aštuoni žmonės ir visi su visais pradeda debatuoti, nežinau, kas gali suvaldyti tokį procesą ir nežinau, kiek jis užtruktų“.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks gegužės 12 dieną.

Juose be I. Šimonytės varžysis perrinkimo siekiantis dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ keliamas buvęs krašto apsaugos viceministras Giedrimas Jeglinskas, Darbo partijos pirmininkas, Seimo narys Andrius Mazuronis, save išsikėlęs medikas Eduardas Vaitkus, advokatas Ignas Vėgėlė, partijos „Nemuno aušra“ lyderis, Seimo narys Remigijus Žemaitaitis ir Laisvės partijos iškeltas Vytauto Didžiojo universiteto Teisės fakulteto dekanas Dainius Žalimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Matyt

Matyt portretas
Matyt ji zino kad bus nausedos rinkimai

N

N portretas
Jei,dar tureti tokią prezidentę?kas liktų iš šalies,jau dabar viskas nustekenta,iššvaistyta.Apsaugok,nuo tokios,gestape vadovauti tiktų.

DAŽNAI PAMĄSTAU

DAŽNAI PAMĄSTAU portretas
Ji nuo gimimo tokia ar tik tapo būdama landsberginėje šaikoje? Kokiam reikia būti aklam ir kurčiam, kad nejaustum kaip tave nekenčia koks 90 % Lietuvos piliečių. Kaip ji įsivaizduoja gyventi tokioje "mieloje" aplinkoje?...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių