I. Šimonytė apie I. Liepą: žmogus, kuris gyvena propaganda, neturėtų puoštis Lietuvos pasu

Žmogus, gyvenantis propaganda ir kalbantis dalykus, kuriems nepritaria Lietuvos visuomenė, neturėtų galėti puoštis kaip privilegija gautu šalies pasu, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

Taip ji komentavo situaciją dėl balerinos Ilzės Liepos, dėl kurios pasisakymų apie karą Ukrainoje ir Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną inicijuota Lietuvos pilietybės netekimo procedūra.

„Man atrodo, kad tas klausimas, ar žmogus, turintis mūsų pasą, įgytą ne gimimu, o tiesiog dėl kitų priežasčių, tikrai gali tuo pasu puoštis ir juo naudotis, gaudamas ir galbūt tam tikras privilegijas pasaulyje – turint galvoje, kad Lietuvos Respublikos pasas yra laikomas vertingu pasu, geru pasu, tarptautiniame kontekste – tuo pačiu metu galėtų reikšti mintis ar atlikti kažkokius veiksmus, kurie, tiesą sakant, turbūt neatitinka ne tik kažkokios oficialios Lietuvos valstybės institucijų linijos, nes gyvename demokratinėje šalyje, bet, greičiausiai, ir visos visuomenės požiūrio į tai, kas vyksta Ukrainoje“, – žurnalistams antradienį sakė premjerė.

I. Šimonytė apgailėtina vadino situaciją, kai meno žmonės, anot jos iš prigimties tarsi turintys gebėti pažvelgti į dalykus giliau, nesugeba suvokti propagandos ir ja gyvena, „kaltindami auką už tai, kas yra su ja nusikalstamai daroma“.

Ji pabrėžė, kad nors yra Lietuvos piliečių, kurie taip pat mano ir sako panašius dalykus, jų situacija yra kitokia, nes tai yra jų vienintelė pilietybė, gauta gimus, o ne įgyta kaip privilegija.

„Bet tais atvejais, kai ta pilietybė yra suteikta kaip tam tikra privilegija, aš manau, kad tokį klausimą institucijos, kurios įgaliotos pagal įstatymą svarstyti, tikrai turi teisę svarstyti“, – kalbėjo ji.

LRT televizija sekmadienį pranešė, kad interviu Rusijos žiniasklaidai Lietuvos ir Rusijos pilietybes turinti I. Liepa smerkė Baltijos šalis už jų elgesį ir išreiškė palaikymą Rusijos prezidento V. Putino pradėtam karui Ukrainoje.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) po šių pareiškimų įpareigojo Migracijos departamentą pradėti balerinos Lietuvos pilietybės netekimo procedūrą.

Sovietų laikų latvių kilmės baleto primarijaus Mario Liepos dukrai Lietuvos pilietybė išimties tvarka suteikta 2000-aisiais. Tuomet skelbta, kad  Maskvos Didžiojo teatro solistei pilietybė suteikta už tai, kad daugiau nei dešimtmetį šoko su Lietuvos baleto artistu Petru Skirmantu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tautos balselis

Tautos balselis portretas
"Žmogus, gyvenantis propaganda ir kalbantis dalykus, kuriems nepritaria Lietuvos visuomenė, neturėtų galėti puoštis kaip privilegija gautu šalies pasu". Lietuvos visuomenė nepritaria ir homoseksualistų santuokoms, pedofilų palaikomų fantazijų dėstymui mokyklose, neaiškiems hieroglifams lietuviškuose pasuose ir dar daug kam, apie ką kliedi sovietiniai išgamos, vadinantys save konservatoriais, bet jiems pilietybių atimti šita buratino nuotykių mėgėja kažkodėl nesiūlo.

kazin

kazin portretas
o ponia kuri nuolatos buciuoja svetimos salies veliava puosiasi svetimos salies apredais ir laizo uodegas jankiams ar teisetai vis dar turi lt pasa

tada

tada portretas
Atimti iš pišo pasa
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių