I. Šimonytė: panaikinus mokesčių lengvatas lėšas galima būtų skirti gynybai

Premjerė Ingrida Šimonytė neatmeta galimybės, kad Seimas galėtų panaikinti kai kurias mokesčių lengvatas ir papildomas biudžeto lėšas skirti gynybai.

„Taip pat ir gynybos mokesčio kontekste gali būti tinkamos aplinkybės svarstyti išplėstinių lengvatų panaikinimą ir tų lėšų panaudojimą gynybai finansuoti“, – interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjerė.

Atsakydama į klausimą apie mokesčių reformos paketą, kurį Vyriausybė yra įrašiusi į Seimo pavasario sesijai siūlomų  svarstyti įstatymų sąrašą, I. Šimonytė priminė, kad mokesčių pataisų projektai Seimui jau yra pateikti, jie nėra atmesti, todėl Seimas vienaip ar kitaip turėtų dėl jų apsispręsti.

„(...) nepriklausomai nuo to, kaip kai kam atrodo, kažkokia diskusija, jeigu tam bus aplinkybės, turėtų būti“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Šalies prezidento patarėja Irena Segalovičienė yra sakiusi, kad pirmas pasirinkimas didinti gynybos finansavimą turėtų būti ekonomikos augimo skatinimas, mokesčių bazės ir valstybės pajamų didinimas, o nauji mokesčiai turėtų būti svarstomi kartu su platesne reforma.

Nepriklausomai nuo to, kaip kai kam atrodo, kažkokia diskusija, jeigu tam bus aplinkybės, turėtų būti.

Pernai ir šiemet papildomų pajamų gynybai skiriama iš laikino bankų solidarumo įnašo ir skolintų lėšų, tačiau kitąmet bankų įnašo gali nebelikti arba jis bus labai menkas.

Seimas pavasario sesijoje turėtų imtis vis atidėliojamo mokesčių reformos paketo. Prezidentūra ir ekonomistai anksčiau  teigė, kad dabartinė Seimo valdančioji dauguma dar turi teorinę galimybę ją įgyvendinti, tačiau padėtį komplikuoja tiek koalicijos partnerių nesutarimai, tiek vyksiantys prezidento, Europos Parlamento ir Seimo rinkimai.

Vyriausybė mokesčių reformą parlamentui pateikė pernai vasarą. Joje, be kitų dalykų, numatytas didesnis individualios veiklos, platesnis nekilnojamojo turto apmokestinimas. Seimas pernai birželį po pateikimo paketui pritarė, tačiau rudenį jis įstrigo koalicijos partneriams nesutariant kai kuriais klausimais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tautos nelaimė šita premjerė, įeis i istoriją tikrai.

Siulau su gelemis sutikti Rusija ir

Siulau su gelemis sutikti Rusija ir  portretas
Lesas skirti svietimui ne karui ir lgbt invalidams

Lesos karui nepades, PRALAIMESIME

Lesos karui nepades, PRALAIMESIME portretas
Idijote IGNATIJUS SIMONYTE neverta buti net karviu melzeju direktore
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių