Prezidento rinkimų debatai: G. Nausėdos ir I. Šimonytės nepasirodymo priežastis – baimė?

  • Teksto dydis:

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, surengti pirmi kandidatų debatai. Tik be dabartinio prezidento Gitano Nausėdos ir premjerės Ingridos Šimonytės, nes abu buvo užsiėmę. G. Nausėda važinėja po regionus, bet neva ne dėl rinkimų. I. Šimonytė dar tik ruošiasi su žmonėmis susitikinėti, bet prognozuoja, kad šie rinkimai bus nuobodūs.

I. Šimonytė kitą savaitę ketina išeiti atostogų – bus likusios kelios savaitės, bet sako, kad jai prisistatinėti ir nereikia.

„Nemanau, kad mano kalėdojimas per tas tris savaites galėtų stipriai pakeisti situaciją“, – teigė I. Šimonytė. 

G. Nausėda antradienį kalėdojo Kauno rajone, o pirmadienį, tuo metu, kai vyko pirmieji naujienų agentūros ELTA prezidento rinkimų debatai, G. Nausėda su žmonėmis susitikinėjo Šakiuose. Prezidentas tikina, kad šios kelionės po Lietuvą su rinkimais nesusijusios.

„Vakarykščiuose debatuose negalėjau dalyvauti, nes turiu įsipareigojimų kaip prezidentas. Mano regioniniai vizitai planuojami gerokai iš anksto“, – tikino G. Nausėda.

Nors pirmasis debatų klausimas buvo apie krašto gynybą ir užsienio politiką, kandidatai pasisakė ir apie nepasirodžiusius G. Nausėdą bei I. Šimonytę. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Ignas Vėgėlė prezidentui metė pirštinę – pakvietė į debatus vienas prieš vieną.

„Ponas I. Vėgėlė yra toks pats kandidatas kaip visi. Nedarau skirtumo tarp kandidatų“, – kalbėjo G. Nausėda.

I. Šimonytė jau minėjo, kad rinkimų kampanijos savo tiesioginio darbo metu nevykdys. Tuo metu ji pirmadienį ėjo į koalicinės tarybos posėdį.

„Debatai nelabai gali vykti. Jeigu debatuose dalyvauja septyni ar aštuoni žmonės, ir visi su visais pradeda debatuoti, tai neįsivaizduoju, kas gali suvaldyti tokį procesą ir kiek jis užtruks“, – stebėjosi I. Šimonytė.

Remigijus Žemaitaitis debatuose dalyvauti atsisakė, nes rengia savo turą po Lietuvą. 

Nors prezidentas su premjere motyvuoja užimtumu, debatų vedėjas mano, kad yra ir kita priežastis – bijo, kad išeis „G. Nausėda prieš visus“ arba „I. Šimonytė prieš visus“. 

„Politikas turi laikyti smūgį ir duoti atsakomąjį smūgį, to nebijoti ir tai demonstruoti. Bet, deja, mūsų politikai, tarp jų – ir lyderiai, kaip jūs vykusiai pavadinote „frontrunneriais“, jie laikosi kitokio supratimo“, – kalbėjo ELTOS vyr. redaktorius Vytautas Bruveris.

G. Nausėda sako, kad ateityje dalyvaus visuose televiziniuose debatuose.

„Labai norėčiau išgirsti iš tų kandidatų ne tik skundų, ne tik priekaištų, bet taip pat ir kokias idėjas jie siūlo Lietuvai. Kol kas šito labai pasigendu“, – sakė G. Nausėda.

Anot I. Šimonytės, palyginti, kokie pinigai sukasi JAV, Lietuvos kandidatai net šalia nestovi. Tad prognozuoja nuobodžią rinkiminę kampaniją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Per kokia čia tv tie debatai?

Su atsargiai optimizmu

Su atsargiai optimizmu portretas
Ir vis tik daugiausia optimizmo generuoja I. Vėgėlė. Galutiniam apsisprendimui dar šiek tiek trūksta, bet nuojauta koncentruojasi į juridikos mokslų ragavusį.

Pagieža

Pagieža portretas
ES nurodo Nausėdai ir šimonei ką daryti, ką veikti.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių