Įvertino I. Vėgėlės sprendimą kandidatuoti į prezidentus: kokie scenarijai galimi rinkimuose?

  • Teksto dydis:

Ignas Vėgėlė trečiadienį pranešė dalyvausiantis 2024 metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose. Tokį advokato sprendimą – sugrįžti į politiką, įvertino ekspertas.

Kaip „Žinių radijui“ laidoje „Ryto espresso“ teigė politologas Mažvydas Jastramskis, atsižvelgiant į I. Vėgėlės raišką viešojoje erdvėje pastaruoju metu, sprendimas kandidatuoti į prezidento postą – logiškas. Galimai daugelis to ir tikėjosi.

Apklausos rodė, kad labiausiai gyventojai palaikytų dabartinį šalies prezidentą Gitaną Nausėdą, nors apie savo sprendimą, ar dalyvaus, jis žada pranešti tik gruodžio 7 dieną. Ar tuo atveju, jei esamas šalies vadovas nuspręstų nedalyvauti, I. Vėgėlė galėtų laimėti prezidento rinkimus? – teiravosi žurnalistai.

„Jei G. Nausėda nuspręstų nedalyvauti, kuo aš labai abejoju, nors, aišku, nežinau, bet, manau, kad dalyvaus. Tai tuomet, be abejo, I. Vėgėlės šansai padidėja, nes tada liktų vienintelis kandidatas, kuris, atrodo, ne partinis, o atėjęs iš šono politikos. Tai prezidento rinkimuose yra labai didelis pliusas Lietuvoje, bet vėlgi, čia scenarijus, jei G. Nausėda nedalyvautų“, – spėjo pašnekovas.

Pasak M. Jastramskio, nežiūrint į tai, kad I. Vėgėlė paskelbė apie kandidatavimą į prezidento postą, jei gyventojų apklausos duomenys būtų paskelbti likus mažesniam laikui iki rinkimų, nei dabar, galimai, G. Nausėda vis tiek išliktų favoritu.

„Man labai sunku kalbėti apie I. Vėgėlės šansus, ar, tuo labiau, rinkėjus, kai tai yra žmogus, po ilgo laiko tarpo sugrįžęs į politiką. Nėra nė vieno tyrimo, kuriame aiškiai matytume, kas jį labiau palaiko. Tai yra spėlionės – vos ne būrimas iš kavos tirščių. Bet jei jau reikia paburti, tai taip, aš sakyčiau, kad jis yra vienas iš stipriausių kandidatų į antrąjį turą. Man dar kyla klausimas, ką kels socialdemokratai. Čia yra labai svarbus dėlionės aspektas, kurio mes nežinome. Bet aš nesakyčiau, kad jis būtinai eis į antrą turą. Gali eiti ir Ingrida Šimonytė“, – akcentavo politologas.

Kalbėdamas apie tai, ar kitas teisininkas – Dainius Žalimas yra stiprus priešininkas I. Vėgėlei, M. Jastramskis pabrėžė, kad D. Žalimas yra vienos iš valdančiųjų partijų atstovas. „Abejočiau, kad jis eis į antrą turą. Juolab dalis žmonių, kurie gali svarstyti už jį balsuoti, turėtų, tikriausiai, elgtis daugiau strategiškai ir paremti I. Šimonytę, tikėdamiesi, kad tada galbūt ji pateks į antrą turą.

Plačiau – „Žinių radijo“ laidoje:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gediminas

Gediminas portretas
Sakai spauda užgrobta o tavo Vėgėlė visur figuruojasi kasdien visuose laikraščiuose eteryje net atsibodo tas tavo vargšas Vėgėlė tik pozuoja visokiom pozom net neturi laiko i klausimus atsakyti kaip tikras advokatėlis šūdmala tautai apstumti Šikart konservat senas KGB apsiriko nemanau kad ta prastums Kgbešnikas žino Pišas nepraeis Minedas teisinikas LGBTešnikas nepraeis liks Nausėda ir Vėgėlė ir prašau abu tinka konservat senamKGBėšnikui Toliau senis tik rankeles trins gal anukėliS Piša pakeis

Ona

Ona portretas
Ar žmogeli esi bukas ar niekšas mylintis konservus nerašynėk nesamoniu esam Vėgėliu kaimynai ir nereikia tautai šuda malti apie tuos Vėgeles advokatėlis aferistėlis Jankiu pakištukas konservu šaikos šeimynėlė Vėgėliu ir landzbergu šeininėlis niekuom nesiskiria

TO BE JOKIOS ABEJONĖS

TO BE JOKIOS ABEJONĖS  portretas
Be jokios abejonės esi senio Vėgėlės biznieriaus sunelis Vėgėlė labai geras Grybovnos ir Landzbergo šaikos pakištukas Įrgi amerikei Storošo mokslus baiges staigiai atsirandantis nuo scwabiniu kaip Nausėda nuo bankioru
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių