Kaip elgsis skandalo epicentre atsidūrę Seimo „darbiečiai“?

Teisėsaugos akiratyje atsidūrusių „darbiečių“ atstovai parlamente kol kas neskuba sekti kolegės Ievos Kačinskaitės-Urbonienės pavyzdžiu ir stabdyti narystės partijoje. Politinės jėgos tarybai nusprendus nesitraukti iš Europos Parlamento (EP) rinkimų, Seimo nariai tikina remiantys tokį sprendimą. Visgi, dalis jų pripažįsta neatmetantys ir scenarijaus, kad gali tekti trauktis iš Darbo partijos gretų.

„Kviečiu partijos kolegas diskusijai apie partijos ateitį, nes nediskutuojant niekur nenukeliausime“, – Eltai komentavo „darbiečių“ frakcijos Seime seniūnas Viktoras Fiodorovas, klausiamas, ar svarsto trauktis iš Darbo partijos gretų.

„Noriu pirmiau pakelti partiją diskusijai – kad viskas, kas vyksta, nebūtų kaip natūralus dalykas. (...) Jeigu ta diskusija neįvyks – žinoma, visokiausių minčių yra, aš to neslepiu“, – teigė jis.

V. Fiodorovo bendražygis ir „darbiečių“ sąrašo vedlys į EP Valentinas Bukauskas taip pat aiškiai neįvardijo, ką galvoja apie ateitį Darbo partijoje. Jis antrino frakcijos seniūnui, sakydamas, jog šiuo metu partijos nariai turėtų skirti dėmesį vidinėms diskusijoms.

„Kas bus su manimi? Aš nežinau, aš esu žmogus. Šiandien kalbu, ką galvoju“, – Eltai sakė V. Bukauskas.

Visgi, jis neslėpė, kad I. Kačinskaitės-Urbonienės sprendimas palikti Darbo partiją jam buvo netikėtas. Nors apie tai, jog neplanuoja tolimesnės politinės karjeros I. Kačinskaitė-Urbonienė kalbėjo ir anksčiau, V. Bukauskas tikina prašęs kolegės nestabdyti narystės tol, kol nėra pasibaigusi ši Seimo kadencija.

Kas bus su manimi? Aš nežinau, aš esu žmogus. Šiandien kalbu, ką galvoju.

„Jeigu tai nėra būtina – tai galima atlikti gražiai, baigus kadenciją“, – aiškino Seimo narys.

I. Kačinskaitės-Urbonienės pasitraukimas buvo staigmena ir „darbietei“ Vaidai Giraitytei-Juškevičienei. Tačiau kitaip nei frakcijos bendražygė, ji narystės partijoje stabdyti neketina.

„Apie tokius scenarijus nesvarstau, nebent nebeliks darinio, kuriame būti. Apie tai tikrai nesvarstau“, – sakė V. Giraitytė-Juškevičienė.

„Ievos sprendimas nedalyvauti politikoje ir kituose rinkimuose mums buvo žinomas seniai, bet jos sprendimas trauktis iš partijos gal kiek nustebino. Tai nebuvo išsakyta partijos taryboje“, – pastebėjo parlamentarė.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę posėdžiavusi Darbo partijos taryba nusprendė nesitraukti iš EP rinkimų. Visgi, po partijos būstinėje vykdytų kratų, politinės jėgos įkūrėjas ir europarlamentaras Viktoras Uspaskichas sustabdė narystę „darbiečių“ gretose. Jo vietą rinkiminiame sąraše į EP užėmė Seimo narys V. Bukauskas.

Tačiau tokiems sprendimams pritarė ne visi „darbiečiai“ – parlamentarė I. Kačinskaitė-Urbonienė pranešė pasitraukianti iš partijos. Seimo narė teigė, kad neturi planų sieti savo karjeros su politine veikla. Be to, argumentavo politikė, išsiskyrė jos bei partijos tarybos pozicijos svarbiausiais klausimais. Ir nors partiją palieka, I. Kačinskaitė-Urbonienė ketina likti „darbiečių“ frakcijos Seime nare.

Penktadienį Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) pranešė, kad kratos, atliktos Darbo partijos būstinėje, yra susijusios su ikiteisminiu tyrimu dėl neteisėto daugiau kaip 500 tūkst. eurų dydžio Europos Sąjungos (ES) biudžeto lėšų įgijimo. Įtariama, jog lėšos pasisavintos neatliekant ar imituojant Europos Parlamento (EP) narių padėjėjų funkcijas. Atliekamas tyrimas yra susijęs su asmeniu, ėjusiu vieno iš EP narių patarėjo pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi chi chi

Chi chi chi portretas
> sovietmečio KGB-tai siaučia visose g a u j o s e , .............................Dar vienas Kremliaus ciuckis pasijuto iškastruotas.

sovietmečio KGB-tai siaučia visose g a u j o s e ,

 sovietmečio KGB-tai  siaučia visose g a u j o s e , portretas
daugiausia KGB-tų s u s i b ū r ę :--KONSERVŲ ir SOCDEMŲ gaujose , kurie veltėdžiaudami 34 metai a l i n a žmonių gyvenimą-- pradedant OŽIU , tai patys didžiausi Lietuvos i š d a v i k a i

Vidas

 Vidas portretas
Dar egzistuoja Uspaskicho partija?Kur saugumas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių