KAM politikos direktorius ragino peržiūrėti ES bendradarbiavimą su Rytų partnerėmis

  • Teksto dydis:

KAM politikos direktorius ragino peržiūrėti ES bendradarbiavimą su Rytų partnerėmis. 

Europos Sąjungos gynybos politikos direktorių susitikime Briuselyje penktadienį dalyvavęs Krašto apsaugos ministerijos politikos direktorius Vaidotas Urbelis pabrėžė, kad esama Ukrainos padėtis reikalauja peržiūrėti Europos Sąjungos šalių bendradarbiavimą su Rytų partnerėmis.

V.Urbelio teigimu, neseniai pasirašyta Asociacijos sutartis su Gruzija, Moldova ir Ukraina atveria naujas galimybes stiprinti bendradarbiavimą su šiomis valstybėmis saugumo ir gynybos srityje, praneša Krašto apsaugos ministerija.

„Esame pasiryžę aktyviau bendradarbiauti karinėje srityje su Rytų Partnerystės valstybėmis plėtojant ES Bendrąją saugumo ir gynybos politiką“, - sakė direktorius.

Tarp pagrindinių ES Bendrosios saugumo ir gynybos politikos prioritetų, ypač po Rusijos agresijos Ukrainoje, V.Urbelis pažymėjo ir būtinybę stiprinti ES bei NATO bendradarbiavimą ir sąveiką.

Jis taip pat akcentavo poreikį peržiūrėti jau prieš dešimtmetį parengtą ES saugumo strategiją, kuri padėtų raguoti į pakitusią geopolitinę situaciją Europoje.

Briuselyje įvykęs ES gynybos politikos direktorių susitikimas buvo skirtas aptarti pasiruošimą 2015 metais vyksiančiai Europos Vadovų Tarybai ir jos metu aptariamiems Bendrosios saugumo ir gynybos politikos klausimams. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
D E B I L A I

To tatip

To  tatip portretas
Čia tu su savimi pakalbėjai?

taip

taip portretas
Visai teisingai! Ismeskite Rusija. Pirma rubli sumazinkite ir rusai iseis i gatves mesti Putlerio. VALIO!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių