Konservatorių frakcijos Seime seniūnu J. Razma matytų M. Lingę

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Seime seniūnu laikinai į šias pareigas paskirtas Jurgis Razma matytų partijos štabo vadovą, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininką Mindaugą Lingę.

„Šiuo atveju aš manau mes turime daug jaunų, perspektyvių politikų savo frakcijoje, pavyzdžiui, aš mielai palaikyčiau, jei į tas pareigas būtų siūlomas Mindaugas Lingė, kuris yra mūsų rinkimų štabo vadovas“, – trečiadienį Žinių radijui kalbėjo Seimo vicepirmininkas.

„Paskutiniame rinkimų kampanijos laikotarpyje rinkimų štabas ir frakcija aš manau turi dirbti kaip viena visuma, tai tas vadovas galėtų tą lengviau užtikrinti“, – pridūrė jis.

J. Razmos teigimu, kol kas siūlymų, kas galėtų būti naujuoju partijos frakcijos seniūnu, nėra. Jis sakė besitikintis, kad šis klausimas bus išspręstas kitą savaitę.

Naujojo seniūno konservatoriams prireikė iš pareigų praėjusią savaitę pasitraukus Andriui Vyšniauskui, dėl kurio teisinės neliečiamybės panaikinimo į Seimą kreipėsi generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

Jam teisėsauga nori pateikti įtarimus dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo einant Marijampolės savivaldybės tarybos nario pareigas ir siekiant gauti kompensaciją už patirtas išlaidas. Prokuratūros teigimu, A. Vyšniauskui galėjo būti neteisėtai išmokėta 2,1 tūkst. eurų.

Klausimą dėl A. Vyšniausko teisinės neliečiamybės panaikinimo parlamente ketinama svarstyti kitą antradienį.

J. Razma kalbėjo manantis, kad Seimas priims sprendimą panaikinti A. Vyšniausko teisinę neliečiamybę.

„Aš manau, kad kiekvienas galėtų lengvai atspėti, jog balsavimas bus už tai, kad būtų duotas sutikimas generalinei prokurorei pagal jos prašymą“, – sakė politikas.

„Ir jis pats to prašo, ir mūsų frakcijoje aš negirdėjau balsų, kad būtų svarstoma kitaip, nes politikoje vis tik ėjimas tiesiogiai į teisinį procesą yra vienintelė galimybė prieš piliečius apsiginti, jeigu politikas mano esąs teisus“, – teigė J. Razma.

Dėl gresiančių įtarimų politikas sustabdė narystę konservatorių partijoje, išsibraukė iš Seimo rinkimų sąrašo daugiamandatėje apygardoje, tačiau sieks parlamentaro posto vienmandatėje apygardoje.

Kaip trečiadienį skelbė BNS, A. Vyšniauskas praėjusią kadenciją eidamas Marijampolės tarybos nario pareigas per dvejus metus panaudojo virš 5 tūkst. eurų jo veiklai skirtų lėšų, tačiau šių išlaidų pagrįstumo savivaldybės kontrolė neįvertino auditu, nors politikas tebetvirtina priešingai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Na jo jei jau nėra durnesnių tai tiks ir šitas.......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių