A. Kubilius mano, kad konservatoriams pavyko aplenkti socialdemokratus

Dar vienos kadencijos Europos Parlamente (EP) siekiantis konservatorius Andrius Kubilius sako, kad, vertinant išankstinius neoficialius EP rinkimų rezultatus, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) jau užsitikrino bent du mandatus. Ar pavyks gauti dar vieną, anot politiko, priklausys nuo didžiųjų apylinkių rezultatų.

„Ką žinome dabar – suskaičiavus gana didelę dalį balsų, pagal jų skaičių jau tampame pirmąja partija“, – žurnalistams rinkimų į europarlamentą vakarą teigė A. Kubilius.

Politikas mano, kad partijai jau pavyko aplenkti vienais iš EP rinkimų laimėtojų laikytus socialdemokratus.

„Socialdemokratai nedaug atsilieka, bet jau atsilieka ir, aišku, kaip visada, dar nėra didžiųjų miestų balsų. Tai kiek ir kaip pasiskirstys mandatai, sunku pasakyti, bet ir mes, ir socdemai gauname po du mandatus. Ar gausime mes, pavyzdžiui, ir trečią mandatą, paaiškės, turbūt, vėliau“, – sakė A. Kubilius.

„Jei daugiau partijų perlips 5 proc. barjerą, daugiau partijų dalinsis (mandatus – ELTA), gali būti, kad liksime ir su dviem, bet gali būti, kad gausime ir trečią mandatą“, – svarstė politikas.

Ką žinome dabar – suskaičiavus gana didelę dalį balsų, pagal jų skaičių jau tampame pirmąja partija.

ELTA primena, kad sekmadienį Lietuvoje vyko penktieji Europos Parlamento (EP) rinkimai. Šiemet kandidatų sąrašus į EP kėlė 14 politinių partijų ir viena koalicija.

Visgi, šie rinkimai buvo vienas pasyviausių – savo pilietinę valią atėjo išreikšti vos 28,35 proc. rinkėjų.

Renkant europarlamentarus prieš penkerius metus, 2019-aisiais, bendras aktyvumas siekė 53,43 procento. Tiesa, tuomet EP rinkimai vyko kartu su prezidento rinkimų antruoju turu.

Prieš penkerius metus EP rinkimus laimėjo Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), gavę tris mandatus. Antroje vietoje liko Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), o treti – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) – abi partijos gavo po du mandatus.

Tuo metu Liberalų Sąjūdis, Darbo partija, Visuomeninis rinkimų komitetas „Aušros Maldeikienės traukinys“ bei „Valdemaro Tomaševskio blokas“ – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicija tąkart vykusiuose rinkimuose iškovojo po vieną mandatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

N

N portretas
Tai kubile balsavo tik 28%ir tie jūsu ištikimi klapciukai,o normalūs nėjo,neišreiskė nieko.Jau ponas,ir taip kaip japonas vartosi taukuose,užleisk jaunesniam vietą.

Anonimas

Anonimas portretas
BRUDŲ BRUDAS KUBILO IŠPERA.

finkelšteinas

finkelšteinas portretas
Kiek Kubikui metų?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių