L. Kasčiūnas: dūmų uždanga dėl galimo politikų poveikio gynybos pirkimams išsklaidyta

Naujasis krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas teigia, kad dūmų uždanga dėl galimo poveikio krašto apsaugos pirkimams išsklaidyta, prokuratūrai patvirtinus, jog nėra pagrindo ikiteisminiam tyrimui.

„Sakiau, kad čia dūmų uždanga, ji išsklaidyta“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė politikas.

Jis taip pat paragino Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narius, anksčiau dėl galimos korupcijos grėsmių sustabdžiusius dalyvavimą komiteto darbe, grįžti.

„Dabar raginu visus NSGK narius, kurie dar negrįžę į komitetą, grįžti į komitetą, išsirinkti pirmininką. Pasveikinsiu pirmininką ir dirbsime kartu“, – teigė L. Kasčiūnas.

Generalinė prokuratūra trečiadienį pranešė palikusi galioti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) priimtą nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje.

„Įvertinus surinkus duomenis konstatuota, kad Seimo nario R. (Raimundo – BNS) Lopatos veiksmuose oficialiais raštais ministerijai pateikiant klausimus apie vykdytą viešąjį pirkimą bei užsienio bendrovės veiksmai kviečiant Krašto apsaugos ministerijos atstovus į susitikimus nusikalstamų veikų požymių nenustatyta“, – nurodė prokuratūra.

Sakiau, kad čia dūmų uždanga, ji išsklaidyta.

Ji taip pat konstatavo, kad į lobistinio pobūdžio veiksmus bei korupcijos pasireiškimo rizikas Krašto apsaugos ministerija reagavo ir jas valdė tinkamai, todėl nebuvo pagrindo apie jas pranešti ikiteisminio tyrimo institucijoms.

STT aplinkybių tikslinimą pradėjo po to, kai atsistatydinimo pareiškimą kovo viduryje įteikęs buvęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pareiškė, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus, bet šios rado kelią į Seimą.

A. Anušauskas vėliau patikslino, kad tokiais pasisakymais kėlė nedeklaruojamų politikų susitikimų su lobistais problemą.

Po šio pareiškimo opozicijai priklausantys Seimo NSGK sustabdė komiteto darbą, komitetas negalėjo išsirinkti naujojo pirmininko.

Šios pareigos laisvos tapo buvusį komiteto vadovą L. Kasčiūną prezidentui paskyrus krašto apsaugos ministru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
jUOKAS IMA IŠ ŠIO MINISTRO TIEK DAUG ŽADA MUMS SALDAINIUKŲ,KAD JUYOKAS IMA. jAUNA ENERGIJA IR NEPATYRIMAS RODO, KAD GAVĘS NORIMO POSTĄ KALBA TIEK KIEK NORI IR JO NIEKAS NESTABDO. pARODYS LAIKAS AR JIS TIKRAI BUVO VERTAS ŠIO POSTO.

Lubiankos archyvų kurmis

Lubiankos archyvų kurmis portretas
O dūmų paskleidėjas areštuotas ar ir toliau savo liežuviu mals nesąmones?

Šauktinių ministras - pats netarnavęs kariuomenėje

Šauktinių ministras - pats netarnavęs kariuomenėje portretas
Užtat dūmų uždanga dėl galimo Kasčiūno netarnavimo kariuomenėje neišsklaidyta...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių